Kirjoittajasta

Olen Helena Liikanen-Renger, 40, suomalainen nainen, ranskalaisen miehen vaimo ja kahden pienen lapsen äiti. Asun perheeni kanssa Antibesissa, Etelä-Ranskassa.

Täällä Hélénan luona minä pohdiskelen ranskalaista elämää, monikulttuurista perhearkea ja kertaan päivittäisiä kommelluksia. Museoille ja taiteellekin yritän antaa tilaa aina silloin tällöin. Ainakin kauneutta riittää, sen lupaan: vierailemme nimittäin usein eteläranskalaisissa pikkukylissä, joista kerron blogissani.

Osia alkupään kirjoituksista on jo päässyt kirjan kansiin. Esikoiskirjani Maman finlandaise ilmestyi elokuussa 2016. Siihen voit tutustua täällä.

Työelämässäni olen pääasiassa toimittaja. Siihen puoleen voit tutustua nettisivuillani osoitteessa helenaliikanen.com tai seuraamalla epätasaisesti päivittyvää Twitter-feediäni @HelenaLiikanen . Kolumneihini voit tutustua Hesarin nettisivuilla osoitteessa hs.fi/aihe/helena-liikanen-rengerin-kolumnit.

Palautetta, kommentteja ja vinkkejä?  Laita ihmeessä tulemaan osoitteeseen chezhele(at)gmail.com.

P.S. Ethän lainaa sivuston kuvia ilman lupaa, ©Helena Liikanen-Renger

Helena Liikanen-Renger / Kuva: Heli Sorjonen

8 Comments

 1. Päivi Kuusisto   •  

  Hei Héléna,

  minun lapseni ovat jo melkein aikuisia ja lapseni ovat kasvaneet kolmikielisinä. Englannin kielen lapseni oppivat vasta 6 vuotiaana ja siitä huolimatta se on heidän vahvin kielensä. Leikkiminen ja satujen lukeminen on lapsien kehityksen kannalta kaikista tärkeintä.
  Ihania päiviä Sinulle ja perheellesi sinne Antibiessiin <3

  • Héléna   •     Author

   Onpa kiva kuulla! Kiitos.

 2. Minna   •  

  Moikka Helena,
  Yritin tilata kirjaasi tanne Ranskaan. Postikulut tuplasivat kirjan hinnan, onko totta? Onko muuta kanavaa saada kirjaasi?
  T. Minna

  • Héléna   •     Author

   Hei Minna! Kiitos viestistäsi. Sinun Kannattaa ottaa suoraan yhteyttä osoitteeseen atena ( @ ) atena.fi , näin postikulut voidaan tarkistaa tilauskohtaisesti. Verkkokaupassa ei valitettavasti pystytä erittelemään postikuluja maakohtaisesti, minkä vuoksi ulkomaantoimituslisä näyttää nyt tosi kalliilta (19,90 €).

 3. Mervi Kukkonen   •  

  Hei Helena,
  Kiitokset ihanasta blogistasi ja sen tunnelmasta.
  Olen itsekin kahden lapsen äiti ja suuntaan Ranskaan aina kun mahdollista ; työmatkoille ja nyt myös kolmatta kertaa äitini ja 12-vuotiaan tyttäreni kanssa Nizzaan kesällä . Ihana blogi, jossa kaikkea mikä kiinnostaa. A bientot, Mervi

  • Héléna   •     Author

   Kiitos paljon Mervi. Olen tosi iloinen kuullessani, että tykkäät blogistani!

 4. EK   •  

  Hei Helena,
  Hesarin kautta vasta nyt löysin blogisi. Kiitos mukavista kirjoituksista ja ihanasta positiivisuudestasi. Seitsemän vuotta olemme asuneet nyt täällä Varin departementissa. Kävimme kahden vuoden pikapyrähdyksellä Suomessa mutta sitä ennen vuoden pituinen työmatka Geneven seudulle muuttui 13 vuotiseksi. Ja kyllä – Annecy on kaunis paikka!
  Kaikkea hyvää Antibesiin ja hyvää kevättä! Eliisa

Leave a Reply

Your email address will not be published.