Hyvin alkoi tämä vuosi

vence10

Tyttö on palannut kouluun (ei mukinoita) ja poika hoitoon (vain pienet itkut) ja mies töihin (en kommentoi). Arki on täällä taas. Nyt pitäisi itsekin pyrkiä tekemään jotain järkevää.

vence8

Viikonloppuna otettiin kaikki irti auringosta. Kierrettiin kaksilla joulumarkkinoilla, jotka täällä etelässä loppuivat tähän viikonloppuun. Syötiin lounasta ulkona tammikuun valossa. Käytiin naapurilla herkuttelemassa kuninkaiden kakulla, jota täällä syödään loppiaisena. Kuninkaiden kakku on ranskalainen versio joulupuurosta: sisälle on piilotettu hahmo, jonka saaja kruunataan kuninkaalliseksi. Yritettiin toki myös pysyä sisällä lämpimänä ja vahdittiin pattereita, varsinkin lastenhuoneessa. Tapettiin kotiin eksyneitä muurahaisia ja kahvinkeittimessä uivia banaanikärpäsiä, joita olin Suomessakin koko ajan näkeväni. Kylvettiin kylpyammeessa.

Tätä on meidän elämämme. La vie est belle.

vence6

 

vence5

Viikonlopun ehdottomasti parasta antia oli reissu Venceen, pittoreskiin, keskiajalta peräisin olevaan kaupunkiin noin puolen tunnin ajomatkan päässä täältä Antibesista. Menimme Venceen joulumarkkinoiden houkuttelemana, mutta lopulta kaupungin vanha keskusta vei sydämemme. Se oli odottamaamme paljon upeampi: täynnä sokkeloisia kujia, toinen toistaan tuoksuvampia leipomoita, pieniä taidegallerioita ja romanttisia ravintoloita. Tuntui etuoikeutetulta nähdä ja kokea jotain näin kaunista. Tänne uudestaan ehdottomasti ja ensi kerran ehkä opaskirjan kanssa.

vence4

vence3

Oli nimittäin kiinnostavaa oppia, että Vencessa on meidän lisäksi viihtynyt myös joukko taiteilijoita, kuten Henry Matisse ja Marc Chagall. Puhumattakaan kaupungin nykyasukkaista: Rivieran talviunta nukkuvista pikkukaupungeista poiketen Vencessa kuhisi, ihmiset istuivat kahviloissa ja jonottivat ostoksille. Tunnelma oli tosi herkullinen. Kun palasimme visiitiltä, naapurimme kertoi Vencen upeista kesäilloista ja festivaaleista jolloin musiikki soi kaduilla. Sinne ehdottomasti.

vence9vence2