Kuin kotona söisi – erilainen ravintolavinkki Etelä-Ranskasta

e0c6389f56ef4ef8f12f88faf2f9f5a8

Viimeinkin pääsimme kotiin syömään! No ainakin melkein. Kyseessä on nimittäin ravintola nimeltä À La Maison, mikä on ranskaa ja tarkoittaa Kotona. Paikka on nimensä veroinen: ravintolan yhdessä kulmassa syödään sängyn päällä, toisessa taas keittiön kaappien kupeessa. Ravintola on sisustettu 70-80-luvun kotien henkeen, todennäköisesti ilman sen kummempaa suunnitelmaa. Lopputulos on mielestäni onnistunut.

maison8

Suunnallamme tällaiseen leikkisään, hassuttelevaan ravintolaan törmää harvoin. Olen järkeillyt sen näin: syöminen on Ranskassa niin himputin vakava asia, ettei sen kanssa sovi liiemmin höpsötellä. Ravintolat ovatkin useimmiten samalla, hyväksi koetulla, klassisella kaavalla sisustettuja. Lasten leikkinurkkia ei täällä ruokapaikoista löydy saati nyt vaihtopöytiä: utuisissa, ranskalaisissa päiväunissahan koko perhe syö kiltisti pöydän ääressä. À la Maison on siksikin mukava piristys ja jo pelkästään ruokansakin puolesta visiitin arvoinen.

maison2

Kaiken huippuna taustamusiikki on suloista 80-lukua. Ruokalistat on nidottu hauskasti vanhojen LP-levyjen kansien väliin.

maison1

Listalta löytyy paljon kivoja ylläreitä, mm. useita kasvisvaihtoehtoja sekä aasialaisittain maustettuja ruokia. Jos jotain nimittäin on meillä Rivieralla ikävä, niin kunnon thaimaalaista ruokaa. Lista ei muutenkaan noudata perinteitä vaan edustaa todellista fusionia: itämaisvaikutteisten annosten kupeessa on amerikkalaisia hampurilaisia ja italialaisia tartar-pihvejä. Jälkiruuat taas noudattelevat ranskalaista linjaa. Monet kehuvat myös drinkkejä, kuten herkullista mojitoa (mutta varoitus, tänne ei pääse kuin autolla!).

maison4

Parasta lapsiperheelle tässä paikassa on, että jälkikasvun voi ruokailun päätteeksi jättää hetkeksi oman onnensa nojaan pöytäfutiksen pariin. Kahvin saa siten juoda rauhassa esimerkiksi Lionel Richien suloäänen siivittämänä (ellei sitten halua briljeerata omilla futistaidoillaan niin kuin eräät).

4615af216ac848f1127448c2bec17b69

À La Maison on oivallinen pysähdys vaihtelua kaipaavalle, jos päiväretki suuntautuu vaikkapa Valbonneen, Mouginsiin tai Mouans-Sartoux‘hun. Ravintola on auki tiistaista lauantaihin lounas- ja illallisaikaan. Päivän lounasannos on noin 12 euroa ja lounasmenu (alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka) noin 20 euroa.

maison7

À La Maison, 2030 Route de Cannes, Valbonne

Ravintolan Facebook-sivut ovat täällä