Huippuvuosi takana ja edessä

theoule1

Olin eilen uudenvuoden juhlissa, joissa järjestettiin erilaisia, hauskoja leikkejä. Yhdessä niistä piti asettua eri kohtiin olohuonetta riippuen siitä, millainen vuosi oli takana. Toisessa päässä huonetta olivat he, joilla oli takana tosi huono vuosi ja toisessa päässä taas he, joilla oli ollut aivan huikea vuosi.

theoule-maisema

Löntystin  lauman mukana sen kummempia asiaa märehtimättä keskelle huonetta. Kaippa mulla oli ihan sellanen ok vuosi, ei huono eikä hyväkään.

– Hei, sunhan pitäis olla tuolla toisessa päässä, sultahan tuli kirjakin ulos, oma mies kuiskasi.

– Ai niin!

Silmät kirkkaana siirryin voittajakulmaan, jossa jo oli entuudestaan vastanainut, onnellinen pariskunta. Mieli kohosi korkealle kun kovalla äänellä kerroin, että takana oli huikea vuosi. Yksi isoista unelmistani toteutui: esikoisteokseni julkaistiin! Moni uusi tuttavuus kävi siitä jälkeenpäin onnittelemassa. Kyllä maar, hieno juttuhan tuo tosiaan.

theoule2

Kotiin tultuamme päätin raivata esiin kaikki vuoden aikana tapahtuneet iloiset asiat. Niitähän on triljoona! Ihana (ja ihan vähän raivostuttava) Sisilian matka, mielettömät iltahetket rannalla, kesäloma Suomessa, uudet työkuviot, kauniit maisemat ja tietty se onnellinen lapsiarki ja hyvä parisuhdekin. Huippuvuosi siis – ei tätä oikein huonoksi saisi vaikka kuinka vääntelisi.

Toki vuoteen mahtuu paljon järkyttäviä suruja ja pettymyksiäkin, kuten aluettamme kohdannut terrori-isku ja tietysti Syyrian tilanne.

theoule-kaivaa

Summa summarum: on tärkeää muistuttaa itseään hyvistä asioista joka päivä, muuten onnen hetket näemmä tuppaavat huonoina päivinä jäämään jalkoihin. Tämä olkoon vuoden 2017 lupaus: olla positiivinen ja kiitollinen.

theoule4

Teeman mukaisesti aloitimme tämän vuoden kipuamalla heti huipulle. Valloitimme lasten kanssa läheisen Theoule-sur-Merin kuvankauniin Pointe de l’Aiguillen korkeimman kohdan. Siellä söimme eväslounaan sinistä Välimerta ihaillessamme. Juuri nyt elämä ei voisi maistua paremmalta.

Kiitos myös teille rakkaat lukijat siitä, että olette elämässäni.

 

 

Päivä täydellinen / Such a perfect day

theoule2

Eilen meillä Ranskassa vietettiin äitienpäivää. Ja koska meidän perheessä nyt on päätetty viettää perheen kaikkien kotimaiden kaikki mahdolliset juhlat, sain taas paistatella sankarina. Päiväni äitinä oli kerrassaan täydellinen.

theoule1

Aamiainen ja äitienpäiväkortit kannettiin minulle sänkyyn ja sain lukea lehdet rauhassa.  Hiljainen aamuhetki on tässä elämänvaiheessa luksusta. Uutismaailma sitä paitsi tarjosi kiinnostavaa luettavaa: ranskalaisten ihanneäidiksi oli kaikista naisista valittu Vanessa Paradis. Voiko vähemmän pullantuoksuista mammaa ollakaan! Helpottavaa tällaiselle rähmäkäpälälle.

theoule7

Aamukahvien jälkeen suuntasimme ystäviemme kanssa rannalle suosikkikohteeseeni Théoule-sur-Meriin, jonka uimarannat ovat lapsiystävällisen matalia ja suojaisia. Aurinko pilkotti jo aamulla pilvien lomasta, lapset kasasivat kakkuja ja jopa minäkin uskaltauduin uimaan viileältä tuntuvaan Välimereen.

theoule

Kun aurinko näytti keskipäivää, laahauduimme lounaalle paikalliseen Pizza Ninoon. Ruoka nyt ei ollut kovinkaan kehuttavaa, mutta sijainti ja näkymä (ja ehkä myös tuo valkoviinisangria) paikkasivat puutteet. Lapsetkin tykkäsivät kovasti.

theoule4

 

theoule5

Iltapäivällä ruuansulatuskävelylenkin (kuva alla) jälkeen palasimme vielä rannalle. Porukan pienimpien ottaessa päiväunia, isommat lapset puuhasivat vedenrajassa. Minä puolestani lötkötin raukeana rantahiekassa (ei kuvia).

theoule3

theoule6

Illan hämärtäessä pakkasimme porukan autoon ja palasimme kotiin. Oli kuin olisimme olleet minilomalla kauempanakin.

Suloinen yöuni tuli nopeasti. Kerropa sinun täydellisestä päivästäsi!

Yesterday was Mother’s Day in France. As we have decided in this family to celebrate both Finnish and French mother’s and father’s days, I had an occasion to be the centre of attention for the second time this month. After a lovely breakfast served in bed we drove to Theoule-sur-Mer to enjoy its lovely beaches. I even had the courage to swim.