Cannes, Cannes

helena_cannes1

Kyllä se vain niin on, että kaikista mahtavin tapahtuma tällä seudulla on ehdottomasti Cannesin filmifestivaalit. Se tunnelma, värinä ja kansainvälisten ihmisten kansoittamat kadut täyttävät meikäläisen energialla. Eikä tunnelman aistimiseen tarvita yhtäkään elokuvalippua tai kimaltavaa iltapukua, riittää kun maleksii Croisetten rantabulevardia muutaman kerran edestakaisin ja tungeksii punaiden maton edustalla. Suosittelen ehdottomasti.

Tänä vuonna Cannesin filmifestivaalit täyttää sitä paitsi huikeat 70 vuotta. Paljon onnea! Voin vain kuvitella mitä kaikkea noihin vuosiin mahtuu.

Cannes ei nimittäin ole pelkkää bling blingiä. Tapahtuma tarjoaa paikallisille yrittäjille myös mielettömästi töitä ja mahdollisuuksia. Tänäkin vuonna yksi tuttava kuljettaa vip-vieraita hotellista punaista mattoa pitkin ylös palatsiin. Toinen taas on töissä paikallisessa rantaravintolassa, joka festariaikana on muuttunut yksityiseksi juhlatilaksi. Diskopumppu soi aamusta iltaan.

Tässä postauksessa Chez Héléna on kaupallisessa yhteistyössä PERL B:n kanssa

cannes jahdit

Minä olen ollut Cannesissa tänä vuonna paitsi toimittajan töissä, myös hengailemassa ihan vain vapaa-ajalla. On nimittäin tullut tavaksi, että festareiden aikana täytyy kerran vuodessa päästä tyttöjen kanssa ulkoilemaan. (Tästä pääset lukemaan viime vuoden Cannes-tunnelmia.) Tällä kertaa sain houkuteltua mukaan myös ystäväni Riian, joka asuu parin tunnin ajomatkan päässä Marseillessa.

cannes carlton

Niin, meitä suomalaisia naisia on täällä Etelä-Ranskassa aikamoinen määrä. Riia Bernard-Paulin on päätynyt maahan samasta syystä kuin minäkin, eli miehen perässä. Kuinkas muutenkaan.

Tutustuimme aikoinaan työn merkeissä – inspiroiva Riia on nimittäin kehittänyt oman lifestyle-brändinsä, joka tuottaa laukkuja ja sisustustuotteita (täällä nettisivut). Yksi PERL B:n malliston laukuista on minullakin käsivarrellani tuossa ylimmässä kuvassa.  Tämän kesän lempparilaukussa kiteytyy minun identiteettini: sekin on tehty suomalaisista materiaaleista, mutta valmistettu ja viimeistelty Etelä-Ranskassa.

PERL B:n malliston kangaslaukkuja saa muuten tänä keväänä muuten myös Suomesta, Helsingin Punavuoressa sijaitsevasta Lumin liikkeestä.

Riia ja Helena

Nuo isohkot kassit vaihtuivat kuitenkin perjantaina pikkulaukkuihin ja korkkareihin kun lähdimme Cannesin iltaan. Oli niin hauskaa, että unohtui ottaa kuvia. Kierroksellamme törmäsimme nimittäin erään hienostohotellin aulassa Will Smithiin ja Uma Thurmaniin (!!!!),  pääsimme mukaan hauskoihin samppanjapirskeisiin ja eksyimme vielä kummalliseeen vippidiskoonkin, jonka olemassaolosta minulla ei ollut hajuakaan. Uskokoon ken haluaa, mutta tuossa yllä nyt ainakin yksi loppuillan todiste.

Ei muuta kuin ensi vuonna uusiksi.

Tässä postauksessa Chez Héléna on kaupallisessa yhteistyössä PERL B:n kanssa

Naisten ihana viikonloppuretki Nizzaan

Nice-samppanja

Nyt pitää päästä hetkeksi pois. Soitin podcast-ystävälleni Lillille eräänä iltana, minua harmitti. Olin joutunut jättämään hauskan illanvieton välistä lasten takia.

Niin, tiedänhän minä, että aika aikaa kutakin. Lapset ovat pieniä vain hetken. Sitten kun lapsilla alkavat omat menot, heitä tulee ikävä. Nauti nyt.

Mutta juuri sillä hetkellä harmitti. Kiukutti suorastaan. Teki mieli heittää tiskirätti seinään ja polkea jalkaa. Minäkin haluan!

Siitä se sitten lähti.

selfie malmaison

Ryhdyimme Lillin kanssa suunnittelemaan naisten lapsivapaata minimatkaa Nizzaan. Keskusteluistamme kuultuaan ystäväni Johannakin ilmoittautui mukaan, tarvetta kun kuulemma irtiottoon oli sielläkin. Maukas, energisoiva resepti kaipasi vain ihanaa hotellihuonetta, shoppailua, samppanjaa, hyvää ruokaa ja kunnon discothequen.  

Nyt kun tuo viikonloppu takana, voi sanoa, että kaikki meni täysin nappiin. Tällä herkulla pärjää taas pitkään.

nizza2

Nizzahan on Antibesiin verrattuna suuri, eläväinen kaupunki, joka tarjoaa tosi herkullisen paletin tekemistä. On rantaa, museoita, musiikkia, kauppoja – mitä vain. Tällaisesta pikkukaupunkilaisesta jo puolikin päivää naapuripitäjässä on kuin matka ulkomaille. Mieletön kaupunki.

Yhteistyössä Chez Héléna ja La Malmaison Nice

Malmaison-hotelli

Reissun kermavaahtokuorrute oli se, kun meille tarjoutui mahdollisuus yöpyä neljän tähden La Malmaison-hotellissa. La Malmaison sijaitsee aivan keskustan ostoskatujen kupeessa, kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista.  Vanhasta, tunnetusta huoneistohotellista on vastatehdyn remontin myötä kuoriutunut tyylikäs, mutta lämminhenkinen boutique-hotelli, mistä on varmasti osaksi kiittäminen sen suomalaista johtajaa, Sanna Gehrkheä.

– Minä tarkastan jokaisen huoneen itse, ennen kuin se luovutetaan asiakkaalle, hän paljasti meille aulassa. Pienimpiä yksityiskohtiakin mietitään tarkasti. Plussaa tulee herkullisista, huoneeseen tilattavista nizzalaisista apéro-paloista!

Tiedoksi muuten kiinnostuneille, että La Malmaisonilla on tasaisin väliajoin hyviä tarjouksia, joista kannattaa kysyä suoraan hotellilta (klik).

podcast-Nice

Lillin kanssa kun oltiin liikenteessä, päätimme kuitenkin hyödyntää pienen osan yhteisestä ajasta podcastin tekemiseen ja suunnitteluun. Putiikkihotellin lattialla syntyi haastattelu, jonka voit käydä kuuntelemassa täällä. Näistä työoloista emme valita laisinkaan.

Sitten ne lasit samppanjaa ja shoppailemaan!  Pikkuinen kierros nizzalaisessa kauppakeskuksessa ja ketjuliikkeissä, muutama vaatekappale, uusi hammasharja unohtuneen tilalle.

24h without kids. #girlsnight #nice #fun #shopping #friends

A photo posted by Helena Liikanen-Renger (@chez_helena) on

Sitten kipin kapin vielä hotellille kaunistautumaan, kunnon poppi soimaan, ripsarit kehiin ja ravintolaan. Sanna oli varannut meille pöydän kulman takaa, nizzalaisesta Coco et Rico -ravintolasta. Suosittelen lammasta. Se oli herkullista!

Nice-place-massena

Matka jatkui aterian jälkeen vielä vanhan kaupungin kujille, mistä tämä illan viimeinen kuva kertoo varmaan kaiken oleellisen. Päästiinhän siinä tosiaan tanssimaankin.

Nice-dance

Vasta lähempänä aamukolmea tallustimme sitten takaisin hotellille, pehmeisiin lakanoihin. Arvatkaapa vain miten ihanaa oli aamulla herätä valmiiseen aamiaispöytään? Ohessa väsynyt mutta onnellinen matkalainen.

Malmaison-hotelliaamiainen

Yhteistyössä Chez Héléna ja La Malmaison Nice

Pikkuperheen kera lentokenttähotelliin

nukkuu

Olemme Ranskassa taas! Suomen reissu oli upea ja kotimatkakin meni mukavasti, joskin vaati tällä kertaa muutamia erityisjärjestelyjä. Yhteydet Ivalosta Nizzaan nimittäin eivät ole ne kaikkein kätevimmät.

Yhteistyössä Chez Héléna ja GLO Hotel

lentokone

Lentopalapelin ääressä kohtasin umpikujan: homma vaan ei onnistunut ilman yöllisten tuntien odottelua lentokentällä.

Niinpä päätin varata perheellemme ensi kertaa yön lentokenttähotellista Helsinki-Vantaalta. GLO Hotel Airport sijaitsee kakkosterminaalin alakerroksessa ja osoittautui perheellemme monin verroin paremmaksi vaihtoehdoksi kuin se, että olisimme matkanneet yöllä taksilla muutamaksi tunniksi ystävien sohvalle Helsingin keskustaan ja aamunkoitteessa takaisin kentälle.

lentokentta%cc%88

Olimme varanneet lentomme Ivalosta Helsinkiin keskiviikkoillalle ja paluun Helsingistä Nizzaan torstaiaamulle. Lähtö Ivalosta oli myöhäinen, mikä tietysti mahdollisti sen, että saatoimme nauttia hangista vielä viimeisenkin päivän ajan. Lumimyräkän vuoksi olimme Helsinki-Vantaalla lopulta vasta puolen yön jälkeen, lapset rättiväsyneinä.

glo-hotelli

Kentällä jätin miehen odottelemaan laukkuja ja kannoin lapset alakertaan nukkumaan. Meidän pikkumatkalaisista vasta olikin  jännää yöpyä lentokentällä! Meillä oli moderni perhehuone neljän sängyn kera, mikä sopi hienosti. Tietysti kun terminaalissa ollaan, tunnelma oli hotellissa vähän kuin hienommalla Ruotsin laivalla, koska ikkunaa huoneessa ei ollut. Valoa sen sijaan toi huoneen kulmaan rakennettu lasiseinäinen kylppäri.

glo-kylppa%cc%88ri

Kun lapset jo kuorsasivat pedissään, mies kantoi matkalaukut sisään ja mekin kävimme yöpuulle. Kellot soimaan: noin seitsemän tunnin jälkeen olikin jo aika nousta aamiaiselle.

huone

Minä tungin tulpat korviin ja nukuin hyvin kuten näemmä tekivät lapsetkin. Mies sen sijaan vähän valitteli käytävältä kuulunutta meteliä. Saimme aulassa selityksen liikenteelle: hotelli oli keskellä yötä joutunut majoittamaan hiekkamyrskyn takia Kap Verdelle jumiin jääneitä ja sieltä viimein palanneita suomalaismatkaajia. Siitä ylimääräinen kolina.

Eikä terminaaliin rakennetulta hotellilta tietenkään voi odottaa täydellistä hiljaisuutta – kentällä kun ollaan, matkaajia riittää vuorokauden ympäri. Yhdenkään lentokoneen ääntä en sen sijaan huoneeseen kuullut, mitä ihan ihmettelin.

aamiainen

Sitten vielä iso hotelliaamiainen nassuun ja uudelle lennolle. Liukuportaita yläkertaan ja suoraan check in -jonoon. Nizzassa oltiin jo puoliltapäivin ja väittäisin, että jopa suhteellisen pirteinä.

Lentokenttähotelli

Plussaa:

  • Mahdollistaa lyhyilläkin vaihdoilla mukavat unet oikeassa sängyssä, mitä matkaileva pikkulapsiperhe kiittää.
  • Lämmin suihku.  Mikä ihana asia! (Varsinkin jos lapsen mustikkamehut ovat kaatuneet edellisellä lennolla syliin.)
  • Mikään ei voita kunnollista aamiaista ennen matkaa.

Miinusta:

  • Lentokenttähotelleissa on liikettä vuorokauden ympäri, joten käytävämeteliin pitää varautua.

Yhteistyössä Chez Héléna ja GLO Hotel