Veneajelulla Provencen Venetsiassa

grimaud2

Pakoon harmautta! Tällä asumisessa parasta on se, että vaikka kotona sataa,  aurinkoa löytää yleensä tunnin ajomatkan päästä. Ainakin tähän aikaan vuodesta. Niin se oli nytkin: sääennuste lupasi porotusta länteen.

Valitsimme siis kohteeksi St. Tropez’n, missä ei oltu vuosiin käyty. Harmillisesti juuri helluntaiviikonloppuna aurinkoa olivat lähteneet metsästämään muutkin kuin me.

jono1

Nälkä vei voiton ja pysähdyimmekin tyystin meille tuntemattomaan Sainte-Maxime-nimiseen kaupunkiin. Yllätykseksemme rantabulevardilla oli meneillään lapsille suunnattu puuhapäivä. Pienokaiset olivat onnesta soikeina ja me vanhemmat tietysti onnittelimme toisiamme tästä ex tempore-valinnasta. Välillä näinkin.

maxim7

maxim4

Lounasravintolakin oli kuin elokuvista.  Lasissa muuten rosé-viiniä ananasmehutiivisteellä – jännä uusi tuttavuus!

maxim8

 

maxime8

Sainte-Maxime sijaitsee Saint Tropez’n lahden toisella puolella. Vaikka se jää kauneudessaan vastarannalle, olimme positiivisesti yllättyneitä. Kaupunki on paitsi eteläranskalaisittain hyvin siisti, myös tunnelmallinen ja värikäs. Sinne on päästävä uudelleen, mutta ehkäpä ilman kukkapuskia kaivelevaa veijaria.

maxim2

maxim1

maxim3

Sainte-Maximesta menee muuten 20 minuutin välein lautta lahden yli St. Tropeziin. Suosittelen loma-aikoina hyppäämään laivaan, ellet sitten välttämättä halua istua ruuhkissa. grimaud5

Sainte-Maximesta matka jatkui sitten kohti Port Grimaud’ta, provencelaiseksi Venetsiaksikin kutsuttua talorykelmää, joka on osa Grimaud’n kaupunkia. Port Grimaud sijaitsee alle kymmenen kilometrin päässä St. Tropez’sta. Lähes autottoman satama-alueen rakentaminen aloitettiin 60-luvulla ja sen on suunnitellut Alsacesta kotoisin oleva Francois Spoerry.

IMG_3160

grimaud1

grimaud4

Port Grimaud’n kanaviin pääsee parhaiten tutustumaan vesiltä käsin. Alueella kiertävät laivat, mutta yksi vaihtoehto on vuokrata vene, kuten me teimme. Pieni sähkömoottorilla putputtava veneajelu oli ikimuistoinen kokemus koko perheelle (ja varsinkin kuskille).

St. Tropez jäi nyt sitten käymättä. Ehkäpä ensi viikonloppuna?