Aitoa ranskalaista rakkautta

Viimeisen puolen vuoden aikana on tullut seurattua parisuhdeasioita mediassa tavallista enemmän. Miksikö? No tietysti siksi, että minulta on vielä tänä keväänä – ja tarkemmin sanottuna huhtikuussa – tulossa ulos kirja rakkaudesta tai oikeastaan “amourista“!

Ensimmäisessä kirjassani puhuttiin vanhemmuudesta ja lapsista, tässä toisessa nyt pysytellään sitten pikkuisen tiiviimmin aikuisten elämässä.

Rakkauden syövereissä törmäsin syksyllä  aihetta liippaavaan, aivan mielettömän kiinnostavaan projektiin. Siinä ranskalainen toimittaja Stefania Rousselle kiertää ympäri maata ja tutustuu ranskalaiseen rakkauteen paikallisten ihmisten kautta. Tarinat julkaistaan Instagramissa ja ainakin osa myös Le Mondessa.

“ When I turned 18, I wanted to leave home and I was looking for a way out. This American comes along who is in the military, and tells me: “ You are special and I want to be with you.” I moved to the United States with him, but soon, the physical and mental abuse started. I really thought: “If I stay, somebody is going to die one day.” I had a child with him, hoping things would change, but that didn’t work. She is handicapped. He wasn’t abusive to her but he wasn’t a good father. So I got out. I divorced him when I was 22 and moved back to Holland. Twenty years later, I am 40. I am thinking, I am going to grow old by myself, which is fine. I don’t feel incomplete. But one night I go to a concert, and there is Duke. We knew we were going to be together for the rest of our lives when we sat down at his home two days later. He touched my arm and there was a flush of electricity. I had never experienced that feeling before, neither had he. We knew. We had an old celtic marriage, it was a hand fasting, where we bond our hands together with rope to symbolize commitment. It was really amazing, it still is. We have been together for 21 years. We moved to the mountains and built this house, together. I love him for the way he makes me feel. People say that for love to work, each person has to be independent. But then, where is the connection? You have to dare to be dependent on the other person.” Annemiek Couwenbergh, 62, and Duke van Egmond, 59, owner of the “Duke en Miek guesthouse” in La Montagne (Haute-Saône). #AmourRoadTrip #AmourEtAlsphate #SurLaRoute #Amour #Love #Lovequotes #France #Roadtrip #picoftheday #photography #documentary #humans #Life #Jetaime #ShareTheLove #instagram

A post shared by Stefania Rousselle (@stefaniarousselle) on

Hän on löytänyt projektiinsa kauniita tarinoita ranskalaisten syvistä tunteista ja elämästä. Ihmiset myös uskaltavat olla Roussellen edessä hurjan haavoittuvia ja herkkiä. Kuvat ja niiden kauniit tekstit avaavat sydänsuruja, väkivaltaa, menetyksiä, mutta toisaalta myös iloa, intohimoa ja yllätyksiä. Moni saattaa löytää ranskalaisesta rakkaudesta paljon sellaista, mikä voisi olla kuin suoraan omasta elämästä. Me ihmiset olemme näissä tunneasioissa loppujen lopuksi niin kovin samanlaisia.

Toisaalta mielessään ranskalaista stereotypiaa hellittelevä saattaa myös yllättyä: kaikki ranskalaiset eivät näytä pariisittarilta saati nyt onnistu romanttisissa suhteissaan. Hehän ovat ihan tavallisia ihmisiä.

Vahva suositus jos tavallinen ranskalainen elämä kiinnostaa. Bisous!

 

2 Comments

  1. Blogien ystävä   •  

    Hei, kirjoitan Café su lait podcastien tiimoilta. Miksi ette voi laittaa selvästi Me Naisten blogiinne haastateltavien blogien nimiä?

    Kysyin tästä jo kerran ja sanoit, että FB sivuilta löytyy. No, kun ei aina löydy. Esim. Anu Australiassa. Ei ole mainintaa blogin nimestä. Tai jos on, niin en löydä. Menee hermo. Miksi ihmeessä sitä ei voi laittaa niin, että helposti löytää? Ei löydy googlaamalla. Olen nyt etsinyt puoli tuntia.

    Ja semmoinenkin asia, että kaikki eivät halua FB tiliä. Sitä ei ehkä kaikki ymmärrä. Eli näin he eivät voi mitenkään saada blogien nimiä selville, mikä on sääli.

Leave a Reply

Your email address will not be published.