Hän ampuu puluja ikkunasta ja muita yllätyksiä

kissa

Naapurin kissa katosi. Se oli ihana, pieni, harmaa kissa, joka tuli usein meidän pihaan lasten hellittäväksi. Joskus se jopa odottelin oven ulkopuolella miestäni, joka nappasi sen sitten pihatuolille kainaloon rapsuteltavaksi.

Kunnes yhtenä päivänä pientä harmaata kissaa ei enää näkynyt. Naapuri tuli portille ja pyysi tarkistamaan autotallin – ei kai mirri vain ole jäänyt sinne jumiin? Ei ollut ei. Eikä ollut jäänyt muidenkaan talleihin, vaikka naapuri vei postilaatikoihin lappusia ja nitoi puhelinpylväisiin ilmoituksia. Palkkio löytäjälle!

Nyt, kuukausien jälkeen naapuriin saatiin toinen kissa, minkä kunniaksi hän kutsuikin minut ja lapset kylään. Pienokaiset saivat näin tutustua tulokkaaseen.

– Tuonkin naapurin kissa katosi samoihin aikoihin kuin meidänkin, rouva kertoi sitten keittiössä. Syyttävä sormi osoitti kadulla asuvan miehen taloa. Miehestä kun liikkui kaikenlaisia huhuja, ehkä se oli ne tappanut.

– Ja ampuuhan se kuulemma pienestä ikkunastaan puluja! Naapurin seinässä on jälkiä!

Teet oli mennä väärään kurkkuun. Siis mitä minä kuulin?

Juuri kun olin ajatellut, ettei tässä maassa tai varsinkaan kaupungissa enää kauheasti mikään yllätä, ajaudun keskusteluihin, jotka pilaavat yöuneni.

Niin teki se alkuviikonkin keskustelu erään kolmevuotiaan tytön äidin kanssa. Pieni tyttö nimittäin oli ollut edellisviikon sairaana, mutta tervehtynyt ja mennyt takaisin kouluun. Mutta odotetun koulupäivän jälkeen kuume oli taas noussut 39 asteeseen.

– Ehkä se vaan on joku häiriö. Ajattelin panna hänet aamulla  taas kouluun – en jaksa enää olla tytön kanssa kotona! nainen huokaisi.

– No et varmasti pane, ärisin takaisin. Aargh. Anna mun kaikki kestää.

Niin, Ranskassa olen kyllä jo tottunut siihen, että vanhemmillakin saa olla oma elämänsä ja vapaudenkaipuusta saa puhua huoletta vaikka kovaan ääneen, mutta että tässä mittakaavassa… Rajansa kaikella. Huomasin tosin onnekseni, etten ollut pääosin ranskalaisessa keskusteluporukassa ainoa, joka ajatteli kuten minä.

Niin kuin en ollut ainoa jäykistelijä pulumiehenkään kohdalla. Naapuri oli ilmoittanut asiasta poliisille, mutta saanut vastaukseksi: “Soittakaa heti ensi kerran kun kuulette hänen ampuvan”.

P.S. Kuvan kissa / ikkuna ei liity tapaukseen

Leave a Reply

Your email address will not be published.