Terveiset länsirannikolta – perhematkailua Ranskassa

Bordeaux

Ah, onneksi ihana joululoma vielä jatkuu! Jos olette sattuneet seuraamaan Instagram-tiliäni, tiedätte, miksei blogini ole päivittynyt kokonaiseen viikkoon.

Syy on selvä: en ole yksinkertaisesti ennättänyt pysähtyä. Olemme viettäneet väliviikon risteilemällä Ranskan länsirannikkoa ylös-alas aina La Rochellesta Espanjan San Sebastianiin, ja kerran kun tänne saakka on päästy, olen halunnut nauttia perhematkailusta täysillä.

Huomauttaisin tosiaan, että meidän kotoisasta Antibesistamme Bordeaux’n pohjoispuolella sijaitsevaan La Rochelleen on  lähes tuhat kilometriä. Sitä ei aina tule ajatelleeksi, että Ranska on hitsin iso maa.

Tässä pieni yhteenveto reissustamme, joka on onnistunut lasten pieniä flunssapöpöjä ja takapenkin kiukunpurkauksia lukuunottamatta erinomaisesti.

st emilion

Menomatkalla teimme tietysti kunnollisia pysähdyksiä. Yksi niistä oli yllä oleva Bordeaux’n viinialueen Saint-Émilion, jossa miehen kanssa kävimme edellisen kerran ennen lasten syntymää. Upea paikka! Siellä kannattaa muuten viininmaistelun lisäksi vierailla hämmentävässä, vuoren sisään rakennetussa monoliittikatedraalissa. Katedraalin kupeesta löytyy myös kiveen kaiverrettu tuoli, jolle istuva nainen tulee uskomusten mukaan raskaaksi.

Edellisreissulla istuin minäkin, mutta tällä kertaa soin ilon muille.

larochelle

Lasten serkkujen kotipaikasta, La Rochellesta olen täällä blogissa toki kirjoittanut aiemminkin. Tässä yllä kuitenkin jouluaaton kuva kalastuslaiturista, aivan osterikauppiaiden kupeesta. Seudulla merenelävät kuuluvat oleellisesti juhlapöytään ja jonot kalastajien putiikkeihin olivat valtaisat, mitä ei ehkä tästä uskoisi.

Onnistuneen perhejoulun jälkeen matkamme jatkui sitten Bordeaux’hon, josta ylin kuva. Bordeaux elää todellista kasvun aikaa: vasta valmistunut supernopea (pääkaupungista vain n. 2 tuntia) luotijunayhteys on saanut monet pariisilaiset muuttamaan länsirannikolle paremman elämän perässä. Eikä ihme: se on kerrassaan valloittava kaupunki!

sansebastian toro san sebastian plaza

Ja Bordeaux’sta matkamme jatkui sitten alas kohti lempparikaupunkejamme Biarritziä ja San Sebastiania. Espanjan – tai oikeastaan Baskimaan – San Sebastianin aurinko innoitti myös meidän perheemme hyvin ystävällismielisiin härkätaisteluihin, kuten näkyy.  Eikä ihme – härkäajoistaan tunnettu Pamplonahan on muuten aivan tässä lähellä.

Franck Lanterne

Vuoden lopun ehdottomasti tunteikkain ilta vietettiin kuitenkin perjantaina Biarritzin puolella, missä on tapana kuluneen vuoden päätteeksi lähettää paperilyhdyt matkalle. Kello kymmenen illalla taivaan valloittivatkin sadat, onnea tuovat kimaltavat lyhdyt. Mekin lähetimme matkaan omamme, eikä tämän äipän kyyneleille ollut tulla loppua. Voiko näin kaunista ollakaan?


Hyvää uutta vuotta rakkaat lukijani!

Instagram-päivitykset jatkuvat siis vielä muutaman päivän ennen kuin palaamme taas bloginkin puolella arkeen.

2 Comments

  1. Elina   •  

    Onnellista uutta vuotta sinulle, Helena

    • Héléna   •     Author

      Kiitos Elina! Samoin sinulle.

Leave a Reply

Your email address will not be published.