Maitokahvikippis!

cafe-au-lait

Podcastimme on muuttanut!

Meidän rakas podcastimme, Café au lait – kahvihetkiä maailmalla, on siirtynyt Me Naisten sivuilta Suomessa juuri lanseerattuun Radioplayhin.  Tiedoksenne siis, että tämän monissa muissa maissa jo tutun RadioPlay-sovelluksen takana on Bauer Media, jonka suomalaisia radiokanavia ovat mm. Radio Nova ja Iskelmä. Jee.

Radioplayssa on Café au lait’n lisäksi muitakin mahtavia podeja, käykääpä vaikka katsomassa. Sinne pääsette joko lataamalla sovelluksen puhelimeen tai klikkaamalla osoitetta: radioplay.fi

phonto (2)

Meidän kahvihetkillämme onkin siellä jo uunituoreina herkkuina kaksi valmista podcast-jaksoa. Toisessa jutustelemme Heidin kanssa, joka muutti jo vuosia sitten Los Angelesista Suomeen. Asettuminen takaisin synnyinmaahan on kuitenkin osoittautunut tosi vaikeaksi.

– Aina kun kävin Suomessa, tapasin hirveästi kavereita ja oli tosi hauskaa. Mulle tuli kaipuu Suomeen, Heidi muistelee paluun taustoja.

Heidin ura oli Losissa hurjassa nosteessa: hän suunnitteli vaatteita maailmankuuluille nimille, kuten Jessica Alballe, Paris Hiltonille ja Busta Rhymesille. Työ oli innostavaa ja vei mukanaan, vaikka aika ajoin yksinäistä.

Kun Heidille sitten tarjottiin bisnesmahdollisuutta Suomessa, hän päättikin jäädä synnyinseudulleen tavallista pidemmäksi aikaa. Elämä sai lopullisesti uuden suunnan, kun hän tapasi tulevan lapsensa isän ja tuli raskaaksi.

Mutta mitä sitten tapahtui? Miksei elämä Helsingissä maistunutkaan? Siitä kuulet jaksostamme alta:

Toinen ihana uusi tuttavuus on Aino, jonka saimme kiinni Genevestä. Ainon suomalais-kyproslainen perhe elää tosi kansainvälistä elämää: nelihenkinen poppoo nimittäin muuttaa 1-4 vuoden välein maasta toiseen.

Lähtölaskenta on taas alkanut: kesällä on edessä muutto, nyt Sveitsistä Kyprokselle. Muuton häilyminen kiikarissa näkyy myös arjessa.

– En jaksa enää tavata ihmisiä täällä, keskityn suunnittelemaan jo tulevaa, Aino kertoo rauhallisesti.

Erityisesti lasten syntymän jälkeen ainainen muuttaminen on muuttunut stressaavaksi, sillä käytännön asioiden on oltava jo uuteen maahan saavuttaessa kunnossa. Se mietityttää Ainoa nytkin kovasti. Miltä elämä maistuu seuraavassa kotipaikassa? Muuttuuko perheen dynamiikka, kun ollaankin vaihteeksi miehen kotimaassa?

phonto (3)

3 Comments

  1. tiina   •  

    Ihanaa, kun podcastinne saa jatkoa! Olen syksyn aikana kuunnellut kaikki vanhatkin jaksot. Niin mielenkiintoista ja viihdyttävää kuulla ulkosuomalaisten kokemuksia! Mutta, mutta, tämä radioplay… Minulla windows-puhelin ja tuota sovellusta – ymmärrän hyvin – ei siihen saa. Selaimen kautta kuuntelu ei ole kovin kätevää, mutta toki onnistuu. Kuuntelen muut podit tämän kapulan omalla pod-sovelluksella, saan sinne automaattipäivityksellä uudet jaksot. Paitsi tätä uutta cafe au lait’ia se ei löydä. 🙁 Olenkohan vaan liian kärsimätön ja tässä on vaan viivettä ennen julkaisua muualla?

Leave a Reply

Your email address will not be published.