Tällainen on työviikkoni Ranskassa

FullSizeRender (3)

On lauantai, istun Orlyn lentokentällä Pariisissa, kuten kuvasta näkyy. Hauska, mutta kiireinen työvuorokausi Pariisissa on päättynyt. Nyt palaan taas kotiin äidiksi.

Voisi sanoa, että tähän viikkoon on mahtunut oikeasti koko nykyisen työelämäni kirjo. Tänne maailmalle lähdettyäni olen tehnyt hommia freelancerina, rakentanut itselleni työn, johon sisältyy toimittajan töitä, kirjailijan hommia, bloggaamista, kirjan editointia, podcastaamista, turistikierroksia ja ties mitä vielä. Tämä on kai sitä, mitä joku kutsuisi unelmatyöksi.

Ja tällainen työelämä onkin parhaimmillaan (ja useimmiten) ihanan värikästä ja antoisaa, mutta kauheimmillaan myös yksinäistä ja sirpaleista. Rankinta, mutta toisaalta myös vapauttavinta on se, että kaikki tuppaa olemaan vain ja ainoastaan itsestä kiinni. Tässäpä jaan kanssanne menneen työviikkoni ohjelman.

IMG_7067

Aloitin työviikkoni jo sunnuntaina, vetämällä Pamplemousse -matkatoimiston ryhmälle bussiluennon. Se oli ihan älyttömän hauskaa! Tunnin verran pölpötin asuinalueemme historiasta, yksityiskohdista ja elämäntavasta. Kaupan päälle tapasin tosi mukavia ihmisiä. Näitä turistijuttuja olisi kyllä kiva tehdä enemmänkin.

Sitten maanantaina työviikko jatkui HS-kolumnin parissa, mikä tosin osoittautui varsin haasteelliseksi. Urhoollisesti vuosia palvellut tietokone nimittäin hajosi aivan kesken kirjoittamisen. Ruutu muuttui viliseväksi Matrix-elokuvaksi eikä itku ollut kaukana… Au secours! Mitä mä nyt teen?

Samaan syssyyn (tai ehkä stressinkin takia) alkoi flunssa vaivata. Ja vaivaa yhä. Plaah. Mutta onneksi elämässä on tuo tasapainoinen koti-insinööri: kamat saatiin talteen liikaa hepuloimatta, vaikka kone on lopullisesti rikki. Diagnoosi: uusi on viimein ostettava.

Tiistaina, tietokoneettomana toipilaana sitten harjoittelin muiden teknisten vimpaimien käyttöä. Kun teen toimittajan työtä televisioon, pitää nykyään taipua älyttömän moneen: videokuvaukseen, editointiin, haastatteluun ja nyt uusimpana myös itsenäiseen uutisten suoratyöskentelyyn. Kiireisimmillä uutistyökeikoilla pitää hommien hoitua kätevästi eikä aikaa ole ylimääräisiä minuutteja säätämiseen. Se on välillä rankkaa, mutta mun mielestä aina tosi palkitsevaa!

Keskiviikon vietin sitten lasten kanssa, niin kuin aina.

FullSizeRender (1)

Torstaina taas valmistelin seuraavan Pariisin matkan sisältöasioita, kävin tutustumassa uuteen mahdolliseen friikkutoimistoon (josta nuo ihanat vanhankaupungin näkymät), tein vikat korjaukset kolumniin, kirjoitin blogipostauksen ja pakkasin kamat. Lounaaksi tyttö oli vielä koulun kanttiinin lakon vuoksi haettava kotiin syömään.

Perjantaiaamuna hyppäsin lentokenttäbussiin jo ennen aamuseitsemää. Matkalla kirjasin ylös ajatuksia kirjaani varten ja löysin mielenkiintoisen aiheeseen liittyvän artikkelin matkalukemisestani.

FullSizeRender (2)

Pariisiin tultuani kärräsin kamani  lounaan jälkeen ystävän kämpälle, vaihdoin vaatteet ja panin maskin kuntoon. Sitten Elysée-palatsille seuraamaan illan tiedotustilaisuutta mikki ja kamera ojossa. Illan aikataulut venyivät ja sydän hakkasi kiireestä, mutta hengissä selvittiin. Se on kyllä sanottava, että uutistyö pitää ihmisen virkeänä.

Itse asiassa niin virkeänä, että kun päivä oli ohi yhdeksän jälkeen illalla, matelin pieneen bistroon Le Marais’n kaupunginosaan lasilliselle viiniä ja katselemaan ihmisvirtaa. Unta oli heti ihan turha tavoitella.

Sellainen työviikko. Millainen oli omasi?

FullSizeRender

7 Comments

 1. T   •  

  Maikkarin uutisiinko teet haastattelut?
  Kiva blogi! (En suostu faceen, siksi peukutus näin!)

  • Héléna   •     Author

   Kyllä! Silloin tällöin Maikkarilla näkee 🙂

 2. Venla   •  

  Olipas mielenkiintoista lukea työstäsi. Se oli pitkälti juuri sellaista, mitä olen kuvitellutkin. Olet kyllä selvästi moniosaaja. Ja saa kyllä varmaan olla melkoinen taikuri myös aikataulutusten kanssa.

  • Héléna   •     Author

   Kiitos Venla! Aikataulutusten kohdalla usein iskee se väsymys. Silloin on paras lähteä kotitoimistosta muualle…

 3. Minna   •  

  Ihanasti sullakin koostuvat työt monesta eri palasesta. Mielenkiintoinen työviikko – oli hauska lukea! 🙂

 4. SaaraBee   •  

  Ei ainakaan käy yksitoikkoiseksi! Oma työni nimittäin on juuri sitä toimistossa istumista, viikosta toiseen.

 5. Pingback: Nyt pantais taas elämäntavat kuntoon | Chez Héléna

Leave a Reply

Your email address will not be published.