Viron kautta Ranskaan – piristävä pysähdys Pärnun Lottemaassa

Chronicles

Kaupallinen yhteistyö. Postausta varten on saatu ilmaiset liput Lottemaahan. 

Paluu Suomesta Ranskaan tehtiin ensimmäistä kertaa Baltian kautta. Miksipä sitä aina lentäisi kotiin Helsingistä kun voi hieman seikkaillakin?

Niinpä matkasimme laivalla Tallinnaan, josta illallisen jälkeen sieltä bussilla Pärnuun.

Minulle Pärnu oli jo vanha tuttu, mutta muu perhe pääsi nyt tutustumaan kauniiseen merenrantakaupunkiin ensimmäistä kertaa. Miten mieletön matkakohde se muuten lasten kanssa olikaan: paljon puistoja, pyöräteitä ja mikä parasta, älytön määrä lapsiystävällisiä ravintoloita.

lottemaa-kone

Puhumattakaan tietysti Lottemaasta (klik!). Jo ennakkoon, Pärnun matkaa järjestellessäni törmäsin lisäksi tuiki tärkeään tietoon: piirroselokuvasta tutulla Lotalla oli oma teemapuistonsa! Virolaista Lottea, tai suomeksi Keksijäkylän Lottaa oli meilläkin talven sadepäivinä tuijoteltu Ranskassa. Tarinoitahan on käännetty suomeksi.

Lapset halusivat ehdottomasti käymään.

lottemaa - juoksukisa

Niinpä me sitten, yhtenä niistä ihanista Pärnun lomapäivistämme hyppäsimme taksiin ja lähdimme jännittävälle matkalle virolaiseen puistoon. Taksimatka Pärnusta kestää noin 20 minuuttia ja maksaa kymmenen euroa.

pupu

Pitkältä tuntuvan metsätien päätteeksi edessä aukesikin Lottemaan portti. Olimme aamun ensimmäisiä vieraita ja vastassa paikalla oli koko Keksijäkylän hassunkurinen väki, joka syöksyi halaamaan pienokaisiamme.

– Tsau, tsau, he huudahtelivat, kunnes kuullessaan meidän puhuvan suomea, vaihtoivat tervehdykset moiksi.

Me, Välimeren äären asukit, olemme lämpimän äänekkäästä tervetulotoivotuksesta aina onnessamme. Olipa muuten ihana tulla tällaiseen, positiiviseen porukkaan! Pikkuisen ujonpien lasten suosittelisin kuitenkin saapuviksi ehkä vähän aamuhässäkän jälkeen – kuulin nimittäin eräältä suomalaisperheeltä lasten hieman säikähtäneen meteliä.

lottemaa, pupun koti

Portin sisäpuolella aukesi sitten se varsinainen keksijäkylä, hämmentävän hieno, mutta sopivan kotikutoinen satumaailma. Luonnon keskellä seikkaili meille elokuvasta tuttuja hahmoja, jotka tulivat juttelemaan tai haastoivat mukaan leikkimään ja laulamaan. Lasten maratonikin vierailupäivänä järjestettiin, ja koko joukon viimeisenä kiiruhtanut Jaakko-kärpänen seurasi, että kaikki, pienimmätkin pysyivät mukana.

Jokaisen kylän asukkaan kotikin oli rakennettu noudattelemaan sadun tarinaa. Meidän lasten lemppari oli tietysti Lotan oma koti, jossa tämä äiti tarjoili hillolettuja, niin kuin näette. Maistuivat hyvin.

lettu lottemaassa

Lisäksi Keksijäkylän tuotoksia, erilaisia hassuja härveleitä on pystytetty eri puolille. Arvatkaapa miten hauskaa on töräytellä torvisoitinkoneella tai polkea pyöräkopterilla? Ihan mahtavaa näin aikuisestakin.

Juoksukilpailujen, pikkuisen planetaarion, onkiretken, liukumäkien ja kiipeilytelineiden jälkeen päätimme sitten viimein siirtyä Lottemaan rannalle. Kuppi kahvia, mehua, hetki rauhaa lasten juostessa matalassa rantavedessä.

Mikä ihana paikka – vahva suositus!!

lapset soittaa

 

Parasta Lottemaassa

 • Keksijäkylä on hämmentävän suuri ja tosi hieno.
 • Kylän hahmot ottavat vieraat iloisesti mukaan leikkiin ja kisailuihin, vaikkeivat nämä puhuisi viroa. Tapahtumia on pitkin päivää, vähän kuten Muumimaailmassa.
 • Kylässä on paljon tehtävää ja nähtävää, tulee tunne, että tässä oikeasti ollaan piirroshahmojen kotipaikassa.
 • Ilmaiset lasten vetokärryt ovat superhyvä juttu, samoin kuin tosi siistit vessat, joita on joka paikassa.
 • Englannilla pärjää asioidessa erinomaisesti, osa ohjelmasta kuten planetaario myös suomeksi.
 • Pärnun taksin kanssa tehty kuljetuksen sopimushinta, 10 euroa, on hyvä juttu. Paikalle pääsee helposti myös omalla autolla. Parkkikselta on junakuljetus Lottemaahan.

Parannettavaa Lottemaassa

 • Ainoa pieni miinus tuli rantakuppilan panineista, jotka olivat viileitä ja majoneesilla kuorrutettuja. Muita Lottemaan ravintoloita emme tulleet kokeilleeksi.

 

5 Comments

 1. Mielenkiintoista lukea tästä, kun itselle tämä ei ole tuttu kuin Tallink Siljan leikkipaikoilta. Pärnun reissu siirtyi ensi kesään jolloin tämä on todennäköisesti ohjelmassa mukana. Ihan viihtyisältä paikalta vaikuttaa pienten muksujen perheille.

  • Héléna   •     Author

   Juu, Lottemaahan tosiaan on myös Tallink Siljalla! Suosittelen oikeasti tätä paikkaa, aivan super kiva ja paljon paljon tekemistä.

 2. Mari   •  

  Ollaan käyty, satuttiin hoodeille samana kesänä kun se avattiin ja tyttö muistelee sitä vieläkin! Muistan myös henkilökunnan rennon ja iloisen olemuksen. Kun kuulivat, että puhuimme suomea niin meistä tuli oitis “Soomen tyttöjä” 🙂

  • Héléna   •     Author

   Eikö ollutkin ihana paikka!

 3. Me vietimme kesällä muutaman päivän Pärnussa, mutta kaupungissa oli sen verran paljon tekemistä, ettemme tulleet lähteneeksi Lottemaahan. Varsinkaan, kun meidän lapset eivät tunne Keksijäkylän Lottaa ollenkaan. Varmasti olisivat silti tykänneet paikasta, sillä kuvien perusteella mukavaa tekemistä riittää. Ehkä sitten seuraavalla kerralla!

Leave a Reply

Your email address will not be published.