Varma kesän merkki

Antibes maailmanpyörä

Kun kävimme Suomessa, huomasin, kuinka västäräkki keikkui siskon kotipihan tuntumassa. Tyttöä nauratti, ja päätin kertoa hänelle suomalaisesta sanonnansa, jonka mukaan kesään on vielä hetki aikaa.

Kuu kiurusta kesään,

puoli kuuta peipposesta,

västäräkistä vähäsen,

pääskysestä ei päivääkään.

Kun sitten muutaman päivän kuluttua tulimme Ranskaan, huomasin pääskysten saapuneen ennen meitä. Ne kisaavat juuri nytkin talomme yllä, syöksähtelevät leikkisästi, nousevat korkealle pilviin ja kohta laskettelevat takaisin alas. Suomalaisesta näkökulmasta kesä on siis ihan virallisesti saapunut Etelä-Ranskaan.

Nämä pienet erot ovat minusta vuodesta toiseen niin jännittäviä. Ranskassa kesä humahtaa päälle hetkessä, Suomessa taas virutellaan, odotellaan ja värjötellään kevättakeissa kuukausia.

Onhan täällä toki jo muitakin kesän merkkejä näkyvissä. Kuten se, että jo päivällä lämpötila nousee yli 30 asteeseen. Se, että silmät kutiavat jo nyt heinän siitepölystä. Ja tietysti tuo yllä oleva maailmanpyörän puolikas, johon törmäsin tänään pyörämatkalla kuvanveistosta kotiin. Kaupunkimme valmistautuu taas kaikkiin niihin tuhansiin ja taas tuhansiin pohjoisen ihmisiin, jotka tulevat meidän kortteleihimme nauttimaan lämmöstä ja Välimeren aalloista.

Silloin me teemme heille tilaa. Sillä sitten kun viikingit saapuvat, me karkaamme sinne pohjoiseen, jonne pääskyset ovat ehkä jo ennättäneet. Vai ovatkohan sittenkään?

P.S. Täältä löydät perheellisen matkavinkkejä Antibesiin ja lähikaupunkeihin.

4 Comments

 1. A   •  

  Kun kaytin tata samaa “… paaskysesta ei paivaakaan” sanontaa ranskalaisen mieheni ja hanen perheensa kuullen niin korjattiin heti etta Ranskassa paaskynen ei ole kesan vaan kevaan merkki… Et onks taal nyt sit virallisesti kevat kesakuussa? 😀

  • Elina   •  

   Eikos Suomessa satanut lunta viime kuussa (=talvi / takatalvi), joten jospa se kevat on nyt tullut perille? 😀 Tosin yksi UK:ssa asuva ranskalainen ystavani sanoo, etta taalla ei usein ole kunnon kesaa, kun lampotila ei ylita 25 C:ta, vaan kevaasta mennaan suoraan syksyyn.

 2. Venla   •  

  Pääskyt ovat kyllä sellainen merkki, jonka aina kirjaan ylöskin, kun saapuvat. Tänä vuonna näyttäytyivät 22.5 täällä Jyvässeudulla.

 3. tuula Siren-Johansson.   •  

  Noh, voi hyvää päivää,,, suomalaiset lapset eivät pussaa ketään poskelle. EIKÄ tarvii. Kyllä joku voi tyhmä… sorry . Täällä sanotaan “moi, terve, miten menee “. Mua ällöittäis jos joku lapsi pussaisi mua poskeen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.