Kiitos, että sain tämänkin nähdä

annecy3

Olemme Annecyssa! Tätä Sveitsin rajan kupeessa sijaitsevaa kaupunkia on kutsuttu myös Alppien Venetsiaksi. Sen vanhaa kaupunkia kehystävät kapeat kanaalit ja suloiset kujat. Mikä täydellisen kaunis ja ihmeellinen paikka.

Kaupungin historia on värikäs ja pitkä: Annecyssa asuttiin jo 3000 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. 1200-luvulla siitä tuli Geneven kreivikunnan pääkaupunki, sitten se liitettiin Savoien kuningashuoneeseen. Ja kun 1860 Savoie liitettiin Ranskaan, Annecystä tuli alueen pääkaupunki.

annecy-ikkuna

Olemme matkalla Alsacesta takaisin kotiin Rivieralle. Sen sijaan, että olisimme ajaneet koko matkan yhdellä rykäisyllä niin kuin menomatkalla, päätimme tällä kertaa nautiskella näistä sadoista kilometreistä palasen kerrallaan. Matkantekohan on yksin tärkeimmistä osista reissua.

Helena Annecy

Täällä Geneven kupeessa jostain syystä pulpahti mieleen, kuinka vuosia sitten New Yorkin Broadwayn musikaalissa kyyneleet alkoivat valua tahtomatta. Ei niinkään, että olisin musikaalin tarinasta mitenkään erityisesti latautunut. Pikemminkin koin itseni hirvittävän onnekkaaksi ja kiitolliseksi siitä, että sain kokea niinkin upean elämyksen. Pääsin hämmästyttävään Broadwayn musikaaliin, jonka lahjakkaat muusikot onnistuivat liikuttamaan sitä kaikkein sisintä.

kahvila_annecy

Matkustaminen on  juuri noiden syvien ja liikuttavien tunteiden metsästämistä, eikö vain. Paitsi, että ihminen toivoo saavansa lomillaan levätä, sitä haluaa myös reissuillaan kokea ja oppia uutta, liikuttua erilaisesta kauneudesta, nauraa ihmeiden äärellä ja maistella hämmästyttäviä makuja. Annecyn uskomattoman upeilla kujilla koinkin taas sen ihanan Broadwayn onnentunteen. Ah – kuinka mieletöntä onkaan, että saan tämänkin elämässäni kokea!

Mikä reissu on liikuttanut sinua?

annecy

8 Comments

 1. Riikka   •  

  Kävin ensimmäistä kertaa Annecyssa viime kesänä, niin kaunis paikka, että sinne täytyy palata vielä uudestaan.

  • Héléna   •     Author

   Eikö olekin ihana paikka!

 2. Leena kanavalta   •  

  Voi kuinka onnistuitkin kuvaamaan matkustamisen olemusta mainiosti. Kauneudesta liikuttumista, ihmeiden äärellä nauramista ja uusien makujen maistelua! Juuri noita kokemuksia minäkin metsästän ja joskus myös onnistun niitä löytämään. Varsinaisia matkamuistoja ostan reissusta harvoin, valokuvat ja koetut elämykset riittävät hyvin.

  • Héléna   •     Author

   Voi kiitos Leena! Matkamuistoja en minäkään keräile.

 3. Susa   •  

  Mä kävin usein Annecyssä kun asuin Pariisissa. Mun pariisilaismies oli paikkaan kovin kiintynyt ja esitteli sitä innolla.
  Matkustaminen on aikaa itselle ja ihanaa luksusta. Mä oon opetellut “matkustaan” ihan arjessakin – ottaan kiinnostuneen mielialan.

  • Héléna   •     Author

   Näin sitä pitääkin toimia. Ei pidä antaa arjen puskea liikaa päälle.

 4. Pirre   •  

  Annecy on todella viehättävä paikka. Kävimme siellä Sveitsissä asuessamme. Yövyimme jossain ihanassa , vanhassa hotellissa vähän kaupungin ulkopuolella, nimen olen unohtanut😊
  Tunnen tuon kiitollisuuden tunteen voimakkaimmin, kun saavun Lissaboniin, sen sharmi, kuluneisuus, äänet, tuoksut, katukivetykset…

 5. Pingback: Je t’aime on helpompi sanoa ranskaksi kuin suomeksi (onnea arvonnan voittajalle!) | Chez Héléna

Leave a Reply

Your email address will not be published.