Näin Rivieralla juhlitaan satavuotiasta Suomea

suomi-juhla

Suomi täyttää tänä vuonna sata vuotta! Se on kuulkaa juttu, joka kyllä huomataan kyllä muuallakin kuin kylmässä pohjoisessa. Olen aika varma, että ulkosuomalaiset eri puolilla maailmaa järjestävät tänä vuonna jos jonkinmoista kekkeriä. Vai olenko väärässä?

Me suomalaiset täällä Rivieralla aloitamme  juhlinnan jo pikapuoliin. Vuoden ensimmäinen Suomi 100- juhla koittaa jo huhtikuun kahdeksantena päivänä, ja sen pääjärjestäjänä toimii Ranskan suomalainen ev.lut. seurakunta. Luvassa on messun lisäksi paneelikeskustelua, taidetta, teatteriesityksiä, lastenleikkejä ja musiikkiesityksiä – ohjelmaa on kirjaimellisesti aamusta iltaan. ( Lisätietoa löydät tästä linkistä). Ulkosuomalaisesta järjestelyt tuntuvat varsin komeilta.

Tapahtumaa on mukava mainostaa, koska olen itsekin ollut pienimuotoisesti mukana järjestelytoimikunnassa. Itse juhlapäiväänkin osallistun ihan lavalta käsin, nimittäin istahtamalla ulkosuomalaispaneeliin yhdessä mm. Ari Vatasen ja Anneli Jäätteenmäen kanssa. (Hui!) Siitä tarkempaa raporttia sitten tuonnempana.

Jos sinä satut olemaan Rivieralla huhtikuun alkupuolella, tule ihmeessä mukaan juhlimaan Suomen itsenäisyyttä.  Paikka kannattaa varata ennakkoon osoitteesta riviera100@icloud.com.  Liput: iltapäivä 10 €, ilta 15€, iltapäivä&ilta 20€, alle 15-vuotiaille maksuton.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.