Kunniamaininta Maman finlandaiselle!

mamanfinlandaise4

Iloisia uutisia Suomesta! Minun Maman finlandaise -kirjani kansi ja taitto ovat saaneet Vuoden kauneimmat kirjat -kunniamaininnan (täällä lisää).  Jei!! No, vaikka henkseleitä paukuttelenkin, ei minua tässä kisassa tietenkään palkittu. Kruunut kuuluvat kuvittaja Elina Warstalle ja taitosta vastanneelle Ville Lähteenmäelle.

Kirjani kannen kuvaan rakastuin heti  kun se ensimmäisen kerran tupsahti sähköpostiini. Elina Warsta oli etänä, minua tapaamatta onnistunut täydellisesti vangitsemaan eteläisen Ranskan tunnelman – ihan kuin me olisimme tunteneet aina. Se on muuten kummallinen fiilis sen jälkeen kun on kuukausien ajan ollut hautautuneena oman työpöydän paperipinojen alle: joku todella ymmärtää mitä yritin sanoillani viestiä.

mamanfinlandaise lahikuva

Ja jos kannen kuvaa oikein tarkkaan katsoo, niin siellähän minäkin viiletän tuplarattaitteni tai “traktorini” kanssa, kuten paikallinen bussikuski vähemmän ystävällisesti huomautti.

Olikin ihmeellisen onnellinen sattuma, että marraskuussa, ollessani Suomessa kirjamessuilla, tapasin Elinan kenkäkaupassa. Niin – en siis todellakaan niillä messuilla vaan naisten kenkäkaupassa. Siellä me sitten joimme lasit kuohuvaa ja nauroimme, ihan kuin vanhat tutut konsanaan. Oli mahtavaa, että pääsin ihan kasvotusten sanomaan, että olipahan muuten suloinen esikoiskirjan kansi.

IMG_3628

Postista tupsahti tällä viikolla myös odotettu paketti, kasa Maman finlandaisen pikkusiskoja. Kolmas painos, eli ihkut pokkarit ovat saapuneet kauppoihin! Kurkkasin, että ainakin Helsingin kirjastoissa jonotetaan kirjaa vielä ihan hirveästi. No, jos kukkaro antaa periksi, niin nyt voit hakea pokkarin kirjakaupasta pikkurahalla.

 

 

9 Comments

 1. Liisa   •  

  Onnittelut koko tiimille! Sekä kunniamaininnasta, että uusien painosten ottamisesta! Upeaa!!! Kirjasihan on aivan täydellisen ihana, etukannesta takakanteen! Jatko-osaa jo odotellaan…. 🙂

  • Héléna   •     Author

   Kiitos Liisa kauniista sanoista!

 2. Susanne   •  

  Hienoa ja onnittelut 🙂
  Kirja on tosiaan kaunis kuin karamelli! Minäkin odottelen innolla jatkoa 🙂

  • Héléna   •     Author

   Kiitos Susanne! Jatkoa väännetään 🙂

   • Elina   •  

    Milloin jatko-osa valmistuu? Odottelen karsimattomana jo lukuhetkia…☺

    • Héléna   •     Author

     Hei Elina! Vasta vuoden päästä…

     • Elina   •  

      Kivaa!

 3. Venla   •  

  Hienoja uutisia. Paljon onnea 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published.