Perheen alppiloma, jonka aikana vanhemmat pääsivät joka päivä treffeille

Helena Alpeilla

Siinä sitä matkattiin, puolison kainalossa hissillä ylös rinteeseen. Kaaos aamiaispöydässä oli taaksejäänyttä elämää. Lasten ääniä ei kuulunut enää. Oltiin vain mies ja minä, ihan niin kuin silloin ennen.

Kyllä, olimme perhelomalla, vaikkei näistä ensimmäisistä kuvista ehkä uskoisi. Joku saattaisi äkkiseltään jopa soimata huonoksi äidiksi.

maisema Alpeilla

Kun miekkonen oli keksinyt, että perheen piti päästä tänä vuonna ensimmäiselle laskettelulomalle, nikottelin. Neljän tunnin päähän Alpeille 3- ja 5-vuotiaiden kanssa?  Jotka eivät osaa lasketella? Pitääkö minun opettaa? No mennään nyt sitten jos välttämättä haluat, vaikka lepolomaa se tuskin tulee olemaan. Oletko varma, ettei sittenkin pitäisi mennä rannalle?

Kuinka väärässä olinkaan. Olen nimittäin juuri palannut maailman ihanimmalta ja rentouttavimmalta perhelomalta takaisin kotiin. Olinhan minä toki kuullut Kanarian hotellien perhekerhoista, mutta pääkopastani oli tyystin uupunut tieto vastaavankaltaisista järjestelyistä keskieurooppalaisissa hiihtokeskuksissa. Parfait.

hiihtokoulu

Omaksuimme perheklubin käytännöt nopeasti. Jokaisena loma-aamuna croissanttien jälkeen pakkasimme lapset hiihtovermeisiin ja talutimme pikkubussiin, joka noukki kaikki hotellin pikkuihmiset hiihtokouluun. Me aikuiset taas nakkasimme sukset jalkaan ja laskimme hotellin ovelta rinteeseen nautiskelemaan.

Ensimmäisinä aamuina minulla kyllä oli kamalan huono omatunto. Pitäisikö minun kuitenkin olla lasten kanssa? Vaadimmeko heiltä liikaa? Tykkäävätköhän he edes laskettelusta?

Mutta kun kello 12 bussi palasi takaisin hotellille, punaposkiset, iloiset lapset riensivät syliin. Äiti, äiti, äiti! Tein kurveja! Minä menin hissillä!

Sitten syömään. Ruuan jälkeen hotellilla jatkui lasten iltapäiväkerho, jonne esikoisemme juoksi innoissaan. Niinä päivinä kun kuopus halusi mennä mukaan, sai hän nukkua siellä päikkärit.

Askartelu

Niinpä sitten kun lapset askartelivat mm. näitä superjuttuja, me vanhemmat hiihdimme lisää. Ei mietteitä saati huonoa omaatuntoa. Vain kevyt, huolettoman iloinen olo puolison seurassa.

Illalla hotellilla ohjelma jatkui vielä lasten diskolla ja elokuvilla juuri silloin kun oli vanhempien aperitiiviaika. Ah! Sitten yhteiselle illalliselle ja kymmeneltä nukkumaan. Paitsi tietysti sinä iltana, jolloin lastenkerho järjesti lapsille aikuisten illallisaikaan peli-illan. Voitteko kuvitella?

laskettelu lapsen kanssa

– Me pidämme huolta, että lapset nauttivat. Niin vanhemmatkin ovat tyytyväisiä, ohjelmavastaava lupasi. Viikon loputtua pienokaiset pyyhkivät kyyneleitä. Onko pakko lähteä? Eikö tänäänkin mentäisi hiihtämään?

Ei ehkä tänään, mutta uskon, että nopeammin kuin luuletkaan. Sillä mikä voisi olla lomalla paremmin?

Hiihtokeskuksissa perhekerhoja järjestäviä hotelliketjuja on useita. Me olimme Belambra-ketjun hotellissa, mutta alla tietoa myös muutamasta muusta Ranskassa toimivasta yrityksestä. Kannattaa toki kiinnittää huomiota kieliasioihin: lastenhoitajat harvoin puhuvat suomea.

Mutta voisiko vastaavaa harkita jonain päivänä myös Suomeen?

Belambra

Pierre et Vacances

Le Villages Clubs du Soleil

MMV

VVF Villages

Club Med 

7 Comments

 1. Anna Kaarina   •  

  Kuulosta tosi lomalta! Tyttäreni on ollut kahden lapsensa kanssa useampia kertoja Kinderhotelissa Itävallassa.Juuri näistä talvilomista he vanhemmat ovat erityisest nauttineet ja lapset oppivat laskettelemaan siellä ja kaikilla oli hauskaa. Nuorempi oli vähän vaille 4 ensi talvilomalla ja ei alussa olisi halunnut Skischuleen, äiti vaati kuitenkin kokeilemaan aamut ja hän sai iltapäivillä vslita menikö Kinderclubiin vai oliko vanhempien kanssa. Niinpä asiat luisti ja he odottivat joka vuosi sinne pääsyä ja kavereiden ja opettajien tapaamista. Nyt ovat isoja ja tyytyväisiä opittuaan laskettelun johon Englannissa ei ollut mahdollisuutta. Nyt jo yksin laskettelemaan menossa, samoin vsnhemmat.

  • Héléna   •     Author

   Kuulostaa tutulta! Oli meilläkin ekana päivänä vähän epäröiviä lapsia, mutta siitä se sitten vähitellen lähti.

 2. Sara   •  

  Vau! Mahtavaa!!

 3. Westend Mum   •  

  Kauniita maisemia, jälleen kerran! Tuo on huikeaa, että suuntaatte muutaman tunnin yhteen suuntaan, niin loikoilette auringossa ja hiukan toiseen suuntaan, niin laskettelette 🙂

  • Héléna   •     Author

   Kyllä! Vielä lähempääkin löytyisi noita rinteitä, jo tunnin päässä on yksi hiihtokeskus.

 4. Pingback: Yhdistetty parisuhde- ja perhereissu Suomessa | Chez Héléna

Leave a Reply

Your email address will not be published.