Huippuvuosi takana ja edessä

theoule1

Olin eilen uudenvuoden juhlissa, joissa järjestettiin erilaisia, hauskoja leikkejä. Yhdessä niistä piti asettua eri kohtiin olohuonetta riippuen siitä, millainen vuosi oli takana. Toisessa päässä huonetta olivat he, joilla oli takana tosi huono vuosi ja toisessa päässä taas he, joilla oli ollut aivan huikea vuosi.

theoule-maisema

Löntystin  lauman mukana sen kummempia asiaa märehtimättä keskelle huonetta. Kaippa mulla oli ihan sellanen ok vuosi, ei huono eikä hyväkään.

– Hei, sunhan pitäis olla tuolla toisessa päässä, sultahan tuli kirjakin ulos, oma mies kuiskasi.

– Ai niin!

Silmät kirkkaana siirryin voittajakulmaan, jossa jo oli entuudestaan vastanainut, onnellinen pariskunta. Mieli kohosi korkealle kun kovalla äänellä kerroin, että takana oli huikea vuosi. Yksi isoista unelmistani toteutui: esikoisteokseni julkaistiin! Moni uusi tuttavuus kävi siitä jälkeenpäin onnittelemassa. Kyllä maar, hieno juttuhan tuo tosiaan.

theoule2

Kotiin tultuamme päätin raivata esiin kaikki vuoden aikana tapahtuneet iloiset asiat. Niitähän on triljoona! Ihana (ja ihan vähän raivostuttava) Sisilian matka, mielettömät iltahetket rannalla, kesäloma Suomessa, uudet työkuviot, kauniit maisemat ja tietty se onnellinen lapsiarki ja hyvä parisuhdekin. Huippuvuosi siis – ei tätä oikein huonoksi saisi vaikka kuinka vääntelisi.

Toki vuoteen mahtuu paljon järkyttäviä suruja ja pettymyksiäkin, kuten aluettamme kohdannut terrori-isku ja tietysti Syyrian tilanne.

theoule-kaivaa

Summa summarum: on tärkeää muistuttaa itseään hyvistä asioista joka päivä, muuten onnen hetket näemmä tuppaavat huonoina päivinä jäämään jalkoihin. Tämä olkoon vuoden 2017 lupaus: olla positiivinen ja kiitollinen.

theoule4

Teeman mukaisesti aloitimme tämän vuoden kipuamalla heti huipulle. Valloitimme lasten kanssa läheisen Theoule-sur-Merin kuvankauniin Pointe de l’Aiguillen korkeimman kohdan. Siellä söimme eväslounaan sinistä Välimerta ihaillessamme. Juuri nyt elämä ei voisi maistua paremmalta.

Kiitos myös teille rakkaat lukijat siitä, että olette elämässäni.

 

 

12 Comments

 1. Venla   •  

  Vuotesi on kyllä näin lukijakin silmin näyttänyt huipulta.
  Kiitos siitä, että meille kirjoitat.

  Ovatko muuten leikkijutut yleisiä ranskalaisissa juhlissa. Seurasin syksyllä keskustelua siitä kuinka kamalaa monista leikkeihin joutuminen on. Minusta ihan hauskoja, mutta omassakin tuttavapiirissä on paljon heitä, jotka leikkeihin joutumista inhoavat.

  Hyvää vuotta 2017 sinulle ja perheellesi.

  • Héléna   •     Author

   Kiitos paljon Venla, hyvä tämä tosiaan on ollutkin! En ihan osaa sanoa, ovatko leikit yleisiä ranskalaisissa juhlissa… Varmaan yleisempiä kyllä. Minäkin olen niistä oppinut vähitellen tykkäämään.

 2. MatkaMartta   •  

  Hei. Huikea huomio että niitä hienoja juttuja – myös kaikkein hienoimpia- on joskus hankala huomata. Kiitos tästäkin hyvästä tekstistä. Kirjasi ei ole vielä tänne eksynyt. Josko kesälomalla se päätyisi käteeni.
  Loistavaa tätä vuotta!

  • Héléna   •     Author

   Hyvää tätä vuotta sinullekin Martta!

 3. Pir   •  

  Hyvää alkanutta vuotta!
  Olen ilolla seurannut näitä postauksiasi ja tietenkin luin myös kirjasi. Samalla olen muistellut omia kokemuksiani ulkomaan vuosistamme jo muutamia vuosikymmeniä sitten, viimeisin 8 vuotta sitten. Samankaltaisia olivat tuntemukset uudessa ympäristössä lasten kanssa eläessä. Ihania ja mielenkiintoisia vuosia, joista jäljellä on vieläkin monia ystäviä eri puolelta maailmaa.
  Oman kirjan julkaisu! Ehdottomasti sinulla on ollut mahtava vuosi takanasi😊

  • Héléna   •     Author

   Kiitos paljon! Samoin sinne, oikein hyvää vuotta. Näin ne taitavat olla tuntemukset samankaltaisia maasta riippumatta.

 4. Pirre   •  

  Hei karkasipa tuo äskeinen kommentti ilman nimeä eli Pirre

 5. Susanne   •  

  Kiitos kivasta blogistasi. Mukava katsella kuvia sinisistä eväidensyönti maisemista. Tosin eipä täällä Suomenlahdellakaan ole lunta saati jäätä.
  Hyvää uutta vuotta 2017 sinulle ja perheellesi!

  • Héléna   •     Author

   Kiitos Susanne, että seurailet blogiani. Hyvä uutta vuotta sinullekin!

 6. Petra   •  

  Toivottavasti tulevasta vuodesta tulee vahintaan yhta mahtava, oman kirjan julkaisu on kylla mahtava juttu! Hyvaa alkanutta vuotta Ranskaan!

  • Héléna   •     Author

   Kiitos samoin sinne Turkkiin!

 7. Pingback: Lähialuematkailua Rivieralla / Instagram Travel Thursday | Chez Héléna

Leave a Reply

Your email address will not be published.