Kohtaaminen Pariisissa

kirjatapaaminen2

Terveiset Pariisista! Olen juuri saapunut kolmen päivän reissulta takaisin kotiin Antibesiin. Meinasin jo matkalla bussiasemalta läkähtyä. On aina yhtä äimistyttävää, miten samaan maahan mahtuu niin monenlaista keliä. Vielä aamulla juoksin pipo päässä metroon ja nyt iltapäivällä liihottelin villatakki auki menemään.

Pariisi oli ihana, täyteläinen, meluisa ja mielenkiintoinen, kuten aina. Ne, jotka seuraavat Instagram-tiliäni ovat voineet matkan herkkupaloista jo nautiskella. Sieltä olette voineet nähdä, että tähän pääkaupunkimatkaan mahtui muun muassa Suomen itsenäisyyspäivän vastaanotto lähetystössä,  maailman kauneinta cappuccinoa juttukeikan ohessa, upeita maisemia ja tietty ihana tapaaminen Pariisissa asuvien suomalaisäitien kanssa.kirjatapaaminen

Olin nimittäin pakannut kassiin mukaan kasan Maman finlandaise -kirjojani mukaan, mitkä sitten kannoin keskiviikkona Pariisin Suomi-koululle. Suomi-koulu tarkoittaa tässä tapauksessa suomenkielistä keskiviikkoiltapäiviin sijoittuvaa kerhoa, jossa ulkosuomalaiset lapset opettelevat vanhempiensa tai toisen vanhempansa äidinkieltä. Kun lapsoset oli jätetty luokkiinsa, me mammat siirryimme aivan ihanaan La Contrescarpe -kahvilaan istuskelemaan. Se sijaitsee saman nimisellä aukiolla Pariisin viidennessä kaupunginosassa. Siellä kannattaa muuten vierailla myös iltasella, mieletön meno!

kahvilatapaaminen4

Siinä kahvikupposen ohessa kerroin sitten hieman kirjani taustoista ja sen kantavista ajatuksista, minkä jälkeen jutustelu lähti soljumaan itsekseen vauhdikkaana. Monilla meistä oli nimittäin samanlainen tausta: olimme suomalaisia naisia naimisissa ranskalaisen miehen kanssa. Monilla meistä oli pieniä lapsia (tai ainakin oli ollut), joten kasvatusasioissa olimme kulkeneet pitkälti yhteneväisiä polkuja.

kahvilatapaaminen3

Äitiyshän ei ole maailmalla, kaukana turvaverkoista ja tutuista tavoista aina se helpoin juttu. Samasta aiheesta muuten puhutaan myös viikon podcastissamme, käykääpä kuuntelemassa. Noora kertoo vauvan saamisesta maailmalla,  yksinäisyydestä, arjesta ja myös niistä pettymyksistäkin hyvin avoimesti. Tämä kannattaa kuunnella, jos edessä on esimerkiksi pikkulapsiperheen muutto maailmalle.

Kevennykseksi on lopuksi sanottava kuitenkin, että emme me Pariisissa pelkästään lapsista puhuneet vaan myös toki ranskalaisista miehistä versus suomalaisista miehistä. Monikulttuurisissa parisuhteissahan on omat juttunsa, mistä olen toki aiemminkin täällä paasannut. Kotiin palasin kassi kirjoista tyhjänä ja mieli hölpötyksestä virkistyneenä. Kiitos!

P.S. Vinkkivinkkinen: Maman finlandaise on oiva joululahja, jonka sinäkin voit ostaa esimerkiksi klikkaamalla tuota oikealla puolella olevaa mainosbanneria.

 

2 Comments

  1. Anna   •  

    Hei! Kuuntelin juuri Café au Lait – vauva-arki podcastin. Ja olen siis kunnellut muitakin teidan tekemia podcasteja. Voikun ois voinu kuunnella naita silloin kuin olin yksin bébén kanssa Pariisissa talvella neljan seinan sisalla! Suosittelen kaikille jotka saattavat ulkomailla tarvita ns “vertaistukea”. Todella mielenkiintoisia!
    Hyvaa jatkoa teille!

    • Héléna   •     Author

      Onpa ihana kuulla Anna, että olet löytänyt meidän podcastimme! Juuri vertaistueksi se on tarkoitettu. Kiva, että pidät.

Leave a Reply

Your email address will not be published.