Tunnustus ihanille blogeille – Merci!

Helena ja kakku

Sain blogitunnustuksen Tahdon asiat -blogin Yksikseltä Yhdysvalloista ja Anskulta, joka kirjoittaa kauniita Kirjeitä Kairosta. Suurkiitos arvon leidit! Tykkään teidän molempien blogeista valtavasti. Suklaajälkkärin arvoinen juhlapäivä!

bloggeraward

Tunnustuksen säännöt:

 1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
 1. Kerro lyhyesti, kuinka aloitit bloggaamisen
 1. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
 1. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi
 1. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi

******

 

Aloitin bloggaamisen kun muutimme Yhdysvalloista Ranskaan kolmisen vuotta sitten. Olin juuri saanut opinnot Los Angelesissa päätökseen ja puhkuin intoa tehdä uutta, saattaa oppimani heti käytäntöön. Töihin ei kuitenkaan ollut menemistä – olin muuttovaiheessa nimittäin viimeisilläni raskaana. Päätinkin aloittaa blogin, johon ammentaa ajatuksiani ja oppimaani.

Muuttoon, raskauteen ja synnytykseen ulkomailla liittyi myös paljon yksinäisyyden värittämiä tuntemuksia, joiden jakamista janosin. Blogi tuntui tekevän olemisestani jotenkin arvokkaampaa: sen myötä löysin maailmalta paljon kaltaisiani ihmisiä, vertaistukea ja uusia verkostoja. Blogi opetti minua myös taas kirjoittamaan, etsimään omaa ääntäni, syventämään omaa ajatteluani. Välillä onnistuin teksteissäni, välillä lopputulema oli karmeaa. Kaikesta kamppailusta huolimatta se kannatti: ensimmäisten vuosien teksteistä kehkeytyi runko esikoiskirjalleni, Maman finlandaise.

Tuleville bloggareille sanoisin yksinkertaisesti, että antaa palaa vain. Blogin pitäminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta sitä tehdessä oppii paljon, eikä vähiten itsestä ja elämästä. Blogin kautta minä esimerkiksi olen oppinut asettamaan ajatuksiani uuteen järjestykseen, herättelemään uusia mietteitä ja oppii katselemaan ympäristöäni eri kulmista.

Vinkki: sen sijaan, että epätoivoisesti hakisin jättiyleisöä, keskittyisin aluksi hiljentymään ja etsimään oman tavan ilmaista itseä. Vain aidosti rehellisiä tekstejä on mielestäni innostavaa ja kiinnostavaa lukea.

Jaan tunnustuksen seuraaville bloggaajille. Nämä kirjoittajat jaksavat viikko toisensa jälkeen pitää teksteineen, kuvineen ja resepteineen otteessaan. Kiitos kun jaatte elämästänne palasia kanssamme.

Ajatuksia Saksasta-blogin Oilille 

Jaelille Appelsiineja ja hunajaa-blogista

Jennille Globe Called Home -blogista

Sannalle Sannan kuplasta

Lenalle  London and Beyond-blogista

Edustusrouvan päiväkirjan Katalle

Rivieran remmin Lillille

Diplomaattirouva-Lotalle

Puolivälissä-blogin Päiville

Italian Leilalle Tampereelle

Petralle Turkkiin

ja vielä bonuksena

Sallalle Sally goes US-blogista 

Suosittelen lämpimästi tutustumaan!

7 Comments

 1. Päivi   •  

  Oi, elämäni ensimmäinen blogitunnustus! Ja vieläpä yhdeltä lempibloggaajistani! Olen aivan sanaton <3

  PS. Oma tunnustulistani olisi varsin pitkälti sama kuin sinulla. Yritän keksiä uusiakin nimiä, etten vain kopioi kaikkia samoja 🙂

  • Héléna   •     Author

   Voi Päivi! Blogisihan on just mahtava. Yritä ihmeessä keksiä uusia, niin minäkin tein.

 2. Jael   •  

  Kiitos ihana Helena.Olen tehnyt saman haasteen aikaisemmin joitakin vuosia sitten:pitää etsiä se ja katsoa jos siihen löytyy lisättävää

  • Héléna   •     Author

   Arvasin Jael! Mutta hei, uusintakierros ei koskaan ole pahitteeksi!

 3. Ansku   •  

  Kiitos kauniista sanoistasi, Helena. On muuten ihmeellistä miten bloggaamisestakin oppii vaikka mitä ja niinkuin sanot ei vähiten itsestään. Ja tuo että välillä onnistuu ja välillä lopputulos on karmea heh, mutta jos ei anna palaa, niin ei opikaan. Kiitos sinulle blogistasi!

 4. Voi ihanuus, kiitos ihan mielettömästi! Mulla on ollut niin kiiresyksy, etten todellakaan ole jaksanut viikottain blogata (eikä inspistäkään aina ole riittänyt), joten et voi uskoakaan, kuinka otettu ja iloinen olen tällaisesta tunnustuksesta! En lupaa palata omassa blogissani asiaan kovin nopealla tahdilla kiitos samaisen kiiresyksyn ja vinon pinon “rästiin jääneitä” postauksia, mutta varmasti jossain vaiheessa. 🙂 Ja ERITTÄIN hyvä vinkki, komppaan täysin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.