Terveisiä Helsingistä ja kirjamessuilta

Pikavisiitti Suomeen ja kirjamessuille alkaa olla takana. Hirmu kiire, mutta niin antoisaa, ah. Kun töitä puskee yleensä itsekseen omassa kammiossaan, kaipaa ympärilleen ihmisiä – ja kohtaamisia tähän visiittiin todella onkin mahtunut. Tässä muutamia makupaloja ihanasta pikamatkasta.

Sain bloggaajana kutsun aamiaiselle Paulig Kulmaan, uuteen kahvilaan Kluuvin kauppakeskuksessa. Ah, hyvää kahvia ja mielettömän terveellistä ja ravinteikasta aamupalaa. Tiedoksenne vain, että vaikka ranskalaista ruokaa rakastan, aamiaiscroissantit kuuluvat niihin juttuihin, jotka jätän mieluusti välistä.

Parasta aamussa oli kuitenkin se, että kun aamiaistilaisuus oli ohi, minua tuli kahvilaan moikkaamaan yksi blogin lukija, Hanski. Hän oli neulonut meidän lapsille villasukat! Mieletöntä!

aamiainen

Kirjamessuille lähdin heti perjantaina iltapäivällä. Mikä ihana kirjapaljous! Selvisin noin kahdella kassillisella kotiin. Messuilla minulla oli haastattelu kirjakauppa Rosebudin osastolla, joka meni hyvin vaikka vähän jännitti. Jälkikäteen oli kiva jutustella ihmisten – tulevien ja entisten lukijoiden kanssa. Yllättävän moni osti kirjankin vielä siitä mukaansa – kiitos!

messukirja

messut-esitys

Kun sitten viimein maltoin messuilta lähteä, ulkona oli jo pilkkopimeää. Mutta ei se mitään – vielä ehdin sydänystävän kanssa piiitkälle illalliselle. Maailmanparantaminen on tärkeää ihmisen hyvinvoinnin kannalta.

kirjamessut

Lauantaina minulla oli tiedossa paljon kirjoitustöitä, mutta päätin silti pyörähtää kaupungilla. Ah, kunnon puuroaamiainen Töölöntorin Relove-kahvilassa ja vähän shoppailua. Aivan yllättäen törmäsinkin kenkäkaupassa kirjani kuvittajaan, Elina Warstaan, jota en ollut koskaan aikaisemmin livenä tavannut. Mieletön mäihä (tai sitten Helsinki on himputin pieni). Ja mahtavinta tietty, että kaupassa tarjoiltiin Halloweenin kunniaksi skumppaa. Siinähän sitten kilisteltiin elämälle ja ostettiin vähän kenkiäkin tietty.

lauantai

Sunnuntaina taas takaisin kotiin, ikävä on jo. Vaikka Helsingissä on ollut mielettömän kivaa, sydämessä läikähti kun kuulin esikoisen juuri tänään, lauantaina oppineen pyöräilemään ilman apupyöriä. Miksei ihminen voi olla kahdessa paikassa yhtä aikaa?

6 Comments

 1. Yksis   •  

  Sait blogitunnustuksen! Kiitos kun jaat arkesi!

 2. Venla   •  

  Säkin saat tunnustuksen myös multa 🙂 Ja hauska sattuma tuo tapaaminen ja skumppa. Piti lukea oikein ääneen tässä.

  • Héléna   •     Author

   Kiitos paljon! Anteeksi, etten ole ehtinyt aiemmin kommentoida. Eikö ollutkin ihana tapaaminen!

 3. Erja-Riitta   •  

  Kiitos kirjaesittelystä messuilla, oli mukava tavata! Kenties me opet ja lukiolaisemme tapaamme sinut sitten vapun seutuvilla Nizzan lämmössä. 🙂

  • Héléna   •     Author

   Kiitos paljon itsellesi! Näin toivomme ehdottomasti. Ole yhteydessä 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.