Lomailua vaihteeksi kodin kupeessa

rantaelämää4

Teimme tänä vuonna radikaalin päätöksen: jäimme koulujen loputtua pariksi viikoksi Ranskaan sen sijaan, että olisimme kiirehtineet Suomeen. Herranjestas sentään, ihmisethän maksavat päästäkseen tänne lomalle. Miksi meillä on lomalla aina niin kiire pois?

Viime vuoden Suomen heinäkuu kohteli meitä niin kylmästi, että ajatuskin siitä viluttaavieläkin. Joka aamu satoi ja mittari näytti kolmeatoista. Jos seura ei olisi ollut erinomaista, olisivat kesämuistot aika paljon harmaammat. Eniten harmitti se, että sitten kun elokuussa palattiin Ranskaan, olivat miljoonat turistit täällä vallanneet hiekkarantojen pienimmänkin kaistaleen. Samanaikaisesti Suomessa taas nautittiin mitä parhaasta kesästä.

rantaelämä11

Tänä vuonna minä halusin lasten pääsevän edes vähän rantaelämän makuun. Myöhensimme lähtöämme parilla viikolla: sen sijaan Suomesta meinataan nauttia melkein elokuun loppuun saakka. Suomen sääkarttoja kun tiirailen, tuntuisi olleen ihan hyvä päätös.

rantaelämä21

Ranskan elämässä parasta mitä tiedän ovat illat Cap d’Antibesin alkupäässä sijaitsevalla Port Gallice -sataman kupeessa sijaitsevalla aurinkorannalla, heti miehen palattua töistä. Lasten pitkien lomapäikkäreiden päälle pakkaan rannalle eväät, ehkä aikuisille yhdet oluet. Iltakuuden-seitsemän tienoilla heinäkuun turistit ovat  jo palanneet hotelleihinsa,  hiekalla on väljää. Ulkona on yhä lähes 30 astetta, lapset hilluvat innoissaan meressä. Aurinko paistaa vielä, mutta matalammalta, eikä pistoksia enää tarvitse niin pelätä. Rentouttavaa.

Kotona ollaan vasta yhdeksän jälkeen. Mikäs kiire tässä, lomalla.

 

Holiday at home

Usually we fly to Finland as soon as schools are over. This year we decided to stay a bit at home: I mean we do live in a holiday destination called the French Riviera. Why not enjoy it a little bit?
The best thing I know is to pack the dinner with us and head to the beach for the evening. That is when the tourists have already gone for the day and there there is lot’s of space to play around. These pics are from Port Gallice, close to Juan les Pins. What a perfect evening!

 

3 Comments

 1. Ansku BCN   •  

  Meilläkin on edessä elämämme ensimmäinen elokuu Barcelonassa. Vähän hikoiluttaa jo pelkkä ajatus… Pitää keksiä jotain pikkureissuja kaupungin ulkopuolelle ja viettää päivän kuumimmat hetket ostoskeskuksissa 🙂

  • Héléna   •     Author

   Elokuu Barcelonassa! No hiki onkin varmasti 🙂 Eikö Suomeen ollenkaan?

 2. Leena   •  

  Aivan ihanalta kuulostaa kesäiltanne. Nuo ovat juuri niitä hetkiä, joista nauttivat sekä lapset että aikuiset.
  Illassa on oikeastaan aika monta tuntia, joita ei suinkaan kannata hukata jonninjoutavaan. Onhan kesä!

Leave a Reply

Your email address will not be published.