Sisäpiiritietoa tulevasta + alennus

selfie

Koulut on ohi! C’est les vacances! Loman kunniaksi blogissa nyt ennakkotilaajan alennus tulevasta kirjastani Maman finlandaise – Poskisuukkoja ja perhe-elämää Etelä-Ranskassa. Klikkaa banneria tuossa vasemmalla. Alennuksen saamiseksi muistathan käyttää kampanjakoodia MAMANFINLANDAISE.

Kirja on menossa painoon ihan justiinsa ja se ilmestyy elokuussa. Älytön juttu, että se kirja on nyt todella tulossa ulos. Lupaan pehmoisen nojatuolimatkan ulkosuomalaiseen sielunmaisemaan. Toivottavasti tykkäätte!

Jos totta puhutaan, tuntuu hullulta mainostaa omia juttuja, oikeasti. Joogaopettajani, yrittäjä hänkin, on kertonut aina mainoksia värkätessään kuvittelevansa, että tekee ne parhaalle ystävälleen. Näin itsestä puhuminen ja kehuminen ei tunnu niin pöljältä. Ei hullumpi vinkki.

Minun tulevani kirjani paneutuu ensimmäisiin vuosiimme täällä Ranskassa. Se ei ole akateeminen teos vaan kooste tunnelmista, elämästä Ranskassa, mikä saattaa näyttää turistin silmissä vaaleanpunaiselta.  Se on sukellus yhden ulkosuomalaisen äidin kokemuksiin ja ajatuksiin kahden kulttuurin värittämästä elämästä niitä huonoja hetkiä unohtamatta. Se on arkea ja juhlaa, itkuja ja iloja.

Olen aika varma, että monet maailmalle lähteneet vanhemmat varmaan tunnistavat niistä fiiliksistä itsensä. Meitähän nimittäin riittää – viimekin vuonna Suomesta lähti maailmalle 10 000 ihmistä. Hesari kertoi taannoin, että ulkosuomalaisia on maailmalla jo miljoona. Ohhoh.

Ensi kuussa meikäläisellä tulee täyteen myös kokonaiset kolme vuotta Ranskassa. Samalla ajattelin, että nyt, näissä jänskissä kirjatunnelmissa olisi oiva aika tehdä uusi fiilispäivitys. Edellisestä päivityksestä on kulunut jo huikeat puolitoista (1,5!) vuotta.  Sen näet täältä. Miten minusta tuntuu, että olen vanhentunut sata vuotta 18 kuukauden aikana?

8 Comments

 1. Jenni   •  

  “loputonta kaipuuta johonkin mitä ei ehkä enää ole olemassakaan”, niin melankolisen kauniisti sanottu videolla. Itkusta ei meinaa tulla loppua. Vaikka just olen viimeiset viikot leijaillut hyvissä fiiliksissä, viimein vihdoin sopeutuneena uuteen maahan.Uskon, että tuo kaipuu syntyi minussa jo silloin, kun lähdin ensimmäisen kerran ulkomaille asumaan. Enkä tunnista oikein vieläkään minne se kaipuu on. Onnittelut kirjasta! Elokuussa olenkin Suomessa, joten haluan mennä sitä kirjakauppaan hypistelemään ja ostamaan.

  • Héléna   •     Author

   Voi Jenni, minä tosiaan luulen, että me kaikki kerran lähteneet kaivataan aina jonnekin. Toisaalta himo nähdä uutta ja kokea uutta on valtava, toisaalta ikävä entiseen on uuvuttava.

 2. Venla   •  

  Mukavaa koulujen lomaa.

  Kirjasi ulkoasukin on hieno, ihan mahtavaa päästä se elokuussa lukemaan.

  Onnea vielä. Olenpa iloinen puolestasi.

  • Héléna   •     Author

   Kiitos Venla kannustuksesta!

 3. Ansku   •  

  Onnea kirjasta! Tämä ulkosuomalainen saanee sen sopivasti elokuisella Suomen lomallaan käsiinsä. On aina kiinnostavaa kuulla muiden ulkosuomalaisten kokemuksista ja varmasti tuttua juttua löytyy. Tuo kaipuu jonnekin mitä ei enää ole.. Mulle se on ollut vapauttava oivallus. Mitä ikinä kaipaankaan mistä maasta nyt kaipaankaan – se on mennyttä hetkeä..joskus melankolista mutta onneksi myös sitä kiitollisuutta tuottavaa. Lämpimät onnittelut vielä!

  • Héléna   •     Author

   Hienosto sanottu Ansku! Kiitollisuutta se tuottaa. Tänä aamuna, lasten ekana lomapäivänä katselin kun meidän pikkuiset polskivat Välimeren rannassa. Tajusin, että hitsi vie, on mulla asia aika hyvin, vaikka menneitä välillä kaipaakin. Tämmönen paratiisi on niitten koti.

 4. Petra   •  

  Mahtavaa Helena! En malta odottaa etta paasen taman kirjan pariin. Onko naita mahdollista pyytaa kustantajalta bloggaajille, jotka haluavat kirjottaa arvostelun kirjasta :D?

  • Héléna   •     Author

   Tätä selvitämme ehdottomasti! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.