Makkaralautanen eteläranskalaisittain – A new bar in town

Cafe Brun

Minulta kysellään usein ravintolavinkkejä Antibesiin. Tässä jälleen yksi uusi, hauska tuttavuus.

Mikä löytö! Juuri kun valitin kotikaupungin autuasta tylsyyttä miekkoselleni, sen keskustan kujalta löytyy tällainen kahvila. Tai baarihan se on oikeastaan. Mikä ihana yllätys! Miksei kukaan ollut kertonut? Kaltaiseni levoton sielu lepää taas hetkisen laakereillaan: täällähän onkin tosi kivaa.

Café Brun on avattu entisen lempibaarini Enotecan kupeeseen vain noin sadan metrin päähän Antibesin kuulusalta Provencen markkinoilta. Brunissa on pieni terassi, mutta myös kolme toisistaan poikkeavaa ravintolasalia, joista tässä kuvia. Kaukana on perinteisen tylsä ranskalaissisustus. Vaihtelu todellakin virkistää.

Cafe Brun3 Cafe Brun2

Parasta Brunissa ovat leikkele- ja juustolautaset, joita voi tilata aperitiivin palanpainikkeiksi. Ranskassa on muotia “Apéro dinatoire”, eli illallistyyppinen aperitiivihetki. Se tarkoittaa, että aperitiivin lisäksi tarjolla on ruokaisaa, tapas-tyyppistä syömistä, minkä jälkeen ei enää mennä illalliselle. Apéro dinatoire on rento tapa viettää iltaa ja venyy helposti piiiitkäksi. Silloin eivät mitkään illallispöydän sääntöviidakot päde. Meidän tilaamamme juusto-leikkelelautanen maksoi 19 euroa ja siitä olisi helposti riittänyt erilaisia makkaransiivuja ainakin kolmelle.

Cafe Brun5

Vielä mainittava on, että palvelu oli näinkin keskeisellä paikalla sijaitsevalle ravintolalle ihan huikean ystävällistä. Saimme jopa henkilökohtaisen ravintolan esittelykierroksen! Tänne ehdottomasti uudelleen.

***

A new bar in town

What a lovely new bar! Just as I was getting bored with the bars and restaurants in Antibes, there comes a new one that is just perfect.
Café Brun in Antibes opened its doors just before the touristy summer. It is located about 100 meters from Le Marché Provencal, right next to the wine bar Enoteca. Café Brun has three different kinds of restaurant rooms: the bar, a lounge room and a restaurant. Plus the terrasse of course, that was completely packed the night we were there.
The best thing about this place are the food plates that you can share with friends. We paid for our charcuterie+fromage -plate 19 euros and couldn’t finish it between two of us.
Definitely going back!

2 Comments

  1. Petra   •  

    Kuulostaa ihanalle paikalle, tuollaisia napostelulautasia pitaisi olla tarjolla kylla ihan joka paikassa, mikaan ei ole hauskempaa kun istua lasillisella ja syöda samalla jotain hyvaa.

    • Héléna   •     Author

      Mä rakastan niin tätä myöskin! Aivan luksusta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.