Cannesin filmifestarit ilman lippua

20160516_220925

Festivaalipalatsin ulkopuolella parveilee lukuisia leffafaneja. He haluaisivat päästä katsomaan elokuvaa palatsiin, mutta lippuja on vain harvoille ja valituille.

– Kutsuja? Invitations? he kyselevät.

Kutsu festivaalielokuvaan on haluttu. Kukapa nyt ei tahtoisi tepastella julkkisten varjossa palatsin portaita ylös, hipsuttaa punaisella matolla, kuvitella olevansa maailmantähti. Aika moni meistä varmaan.

20160516_220802

Onneksi Cannes tarjoaa erinomaista ajanvietettä myös liputtomille (ja rahattomille) nautiskelijoille. Halusin jakaa kanssanne muutaman tunnelmakuvan maanantai-illalta, jolloin matkasimme miehen kanssa kaupunkiin elokuviin.  Cannesin Cinéma de la Plage, eli festivaalien ajaksi uimarannalle viritetty elokuvateatteri näyttää nimittäin elokuvia menneiltä festarivuosilta. Me valitsimme ilmaisesta ohjelmistosta tietysti miehen all time favoriten, eli The Endless Summer -surffidokkarin vuodelta 1966.

20160516_220718

Siinä, huvijahtien valaisemassa Cannesin lahdekkeessa, varpaat hiekassa, kylki kyljessä, surffiaaltojen kohinassa oli takuulla tunnelmallisempaa kuin monessa muussa elokuvateatterissa. Ensi vuonna ehdottomasti uudestaan.

3 Comments

  1. Ansku BCN   •  

    Tuolla olisi niin mahtava päästä käymään, etenkin tänä vuonna, kun kaveri on siellä lyhytelokuvansa kanssa! Kivoja fiilistelykuvia kulissien takaa hän jakelee Facebookissa, olen kade 😀

    • Héléna   •     Author

      Vautsi! No Cannesissa on kyllä aika uskomaton meno. Harmillisesti en ole päässyt viettämään siellä niin paljon aikaa kuin olisin halunnut (lapset), mutta silti mahtavaa.

  2. Pingback: Mitä tehdä Rivieralla lasten kanssa? Osa 1: Cannes | Chez Héléna

Leave a Reply

Your email address will not be published.