Laivalla Saint-Tropeziin

laiva6

Riviera on täynnä mielettömän ihania matkakohteita, yksi niistä on tietysti upea Saint-Tropez, josta olen kirjoittanut täällä lisää. Talvisin tuohon tarunhohtoiseen kaupunkiin on helppo päästä omalla autolla, mutta pääsiäisestä lähtien niemekkeelle on aivan hirvittävät ruuhkat.

Onneksemme ruuhkat on helppo välttää, nimittäin vesiteitse. Niemekkeen vastarannalta, Sainte-Maximesta on St. Tropeziin suora laivakuljetus. Tämä oli ollut meillä pitkään harkinnassa, ja pääsimme nyt kokeilemaan reittiä ensimmäistä kertaa. Voimme suositella lämpimästi, eritoten jos kyydissä on lapsia.

laiva8

Les bateaux verts lähtevät Sainte-Maximen keskustan kupeessa sijaitsevasta satamasta. Les bateaux verts, eli vihreät laivat on helppo löytää värinsä ansiosta. Meno-paluu-lippu maksaa 13,50 euroa aikuiselta ja 7,50 euroa lapselta. Laivoja lähtee 20 minuutin välein ja matka kestää noin vartin.

laiva7

Me matkailemme tällä seudulla lasten kanssa yleensä henkilöautolla, mutta Sainte-Maximeen pääsee myös julkisilla, toki mutkan kautta. Junalla on ensin suunnattava läheiseen Saint Raphaëliin, mistä on sitten bussiyhteys kaupunkiin. Lisätietoa täällä.

Vesillä Rivieran rannikkoon saa myös toisenlaisen kosketuksen. Merellä tunnelma on tyyni, värit näyttävät toisilta. Tällä lyhyellä reissulla laivan kapteeni pyysi myös kiinnittämään huomiota kauniiseen puupurjeveneeseen, joka ohitti meidät ylväästi.

laiva4

Vaikka Saint Tropez on kaunis talvellakin, on se kieltämättä suloisempi ja hehkuvampi näin keväällä. Kukat kukkivat, puut vihertävät ja ravintolat ovat täynnä ihmisiä.

laiva3

Nyt kaupunkia puunataan kuntoon ensi viikolla alkavia Cannesin filmifestivaaleja varten. Merkkivaatekauppojen edustojen on näytettävä parhaat puolensa kun maailmantähdet saapuvat. Saint-Tropez on perinteinen Hollywood-starojen juhlapysäkki.

laivat9

Lasten kanssa Saint-Tropez on yllättävän kiva kohde. Kaupungissa on paljon kävelykatuja, söpöjä lapsiystävällisiä ravintoloita, kauniita rantoja ja tietysti jäätelökioskeja. Minä söin lounaaksi aïoli provencalen, perinteisen eteläranskalaisen annoksen (täällä ranskankielinen resepti) , johon kuuluu valkosipulisen kastikkeensa lisäksi kasa höyrytettyjä kasviksia, kalaa ja mereneläviä. Mon dieu!

aioli

12 Comments

 1. Ansku BCN   •  

  Ooh, mikä annos!! Hirveä nälkä… Ja kiitos venevinkistä, olemme tässä pyöritelleet ideaa käydä helteisimmän kesän jälkeen Rivieran suunnalla, se kun jäi nyt kevään Provencen reissulla väliin!

  • Héléna   •     Author

   Ihan älytön! Siinä olisi ollut syötävää koko perheelle 🙂 Suosittelen tosiaan välttämään autoa tuolla suunnalla.

 2. Katsy   •  

  Ties vaikka törmättiin tuolla Helena, jos olitte siellä tänään? Me saatiin mieheni kanssa laatuaikaa kahdestaan ja päätettiin suunnata juurikin tuonne 🙂 Kun lähdimme kotia kohti, tuon miu miu liikkeen kohdalla oleva työmies maalasi noita valkoisia ikkunanpieliä…

  Ihan kiva paikka, joskin porukkaa oli jo nyt ihan hirveästi (mitähän se on kesällä??) ja toisekseen ne ruuhkat. Hyvä että saatiin auto edes parkkiin ja pois tullessa köröteltiin tosi hitaasti eteenpäin. En usko, että tykkäisin käydä kesällä tuolla koska jo nyt oli niin täynnä ihmisiä.

  • Héléna   •     Author

   Ei oo totta Katsy! Voi ei, olispa ollut hauska tavata. Kesällä siellä on vielä paljon enemmän porukkaa kuin nyt. En tosiaankaan suosittele auton ottamista silloin, menee hermot.

 3. Katsy   •  

  Siis olis kyllä ollut niin mahtava nähdä!! Uskomatonta! Oli kyllä ihanan rentouttava reissue silti! Harmi kun ei tajuttu tuota laivakyytiä!! Meni kyllä paluumatkalla hermot…

  Huomenna suunnataan koko perhe viikonlopuksi roussillionin hienoille kanjoneille! Oletteko käyneet siellä? Me meinataan karauttaa ensin heti aamusta Gordesiin ja viettää siellä osan päivää, jonka jälkeen ajetaan hotellille (Áubignanissa). Sitten sunnuntaina mennään kävelemään kanjoneille. Ihan kiva 🙂

  PS. 1.6. lähtö takaisin Suomeen! Ei kyllä huvittaisi tipan tippaa (toisaalta kauheaa sanoa näin…)!

  • Héléna   •     Author

   Kesäaikaan St. Tropezin suunnalla menee autoilijalta hermot. Sitä vannoo, ettei koskaan palaa 🙂 Roussillon on aivan mieletön paikka, lempparialuetta Ranskassa. Koko Luberon on ihana: Gordes on upea myös, samoin Lourmarin siinä vähän etelämmässä. Sunnuntaina suosittelen myös L’Isle sur la Sorgueta, jos vaan muuttokuormassa on tilaa. Siellä on sunnuntaisin aivan mielettömät antiikkimarkkinat!

 4. Yksis   •  

  Mulle tulee näistä sun St Tropez-Port Grimaud jutuista niin omat lapsuuden kesät ja purjehtiminen mieleen. Ihania, tuttuja maisemia vuosien takaa…

  • Héléna   •     Author

   Olen niin kade, että olet saanut viettää siellä lapsuuden kesiä!

 5. Pauliina   •  

  Hei!
  Kiitos piristävästä blogistasi. Olemme muutamina kesinä lomailleet Antibesissa ja jälleen ensi kesänä tullaan 🙂 Olen mielenkiinnolla seuraillut matkavinkkejäsi ja muutakin elämänmenoa siellä Ranskassa. Tuo laivaretki Saint-Tropeziin olisi kiva ensi kesänä toteuttaa.
  Olisiko sinulla antaa vinkkejä hyvistä ruokapaikoista Antibesissa? Meillä on 3 poikalasta (12,11,6v), joten rennot ja freesit ravintolaelämykset olisivat tervetulleita 🙂
  Aurinkoista viikon jatkoa sinne Rivieralle!

 6. Pauliina   •  

  Upeaa! Ihan tässä jo nousee vesi kielelle postauksesi ravintoloita tutkaillessa. Olipa kiva, että olitkin jo laatinut ravintoloista tällaisen vinkkilistan. Lapset söisivät kyllä crepsejä monta viikoa, mutta itse kaipaisi vähän jotain muutakin väliin…
  Suurenmoiset kiitokset ja toki tuoreetkin vinkit ovat aina tervetulleita!

 7. Pingback: Joskus on ikävä Kaliforniaan | Chez Héléna

Leave a Reply

Your email address will not be published.