Täydellinen lauantairetki turkoosin meren äärellä

ferrat5

Saint Jean Cap Ferrat kuuluu ehdottomasti kauneimpiin niemekkeisiin Nizzan lähistöllä. Tämä vielä 1900-luvun alussa kalastajien asuttama niemi muuttui jo vuosisadan puolivälissä kosmopolittien lomakohteeksi. Täällä on nähty tähtiä aina Edith Piafista Elisabeth Tayloriin.

ferrat2

Vaikka niemi on tätä nykyä  miljönäärivillojen valtaama (tunnetuista suomalaisista täällä on toinen koti mm. Kirsti Paakkasella ja Jorma Ollillalla), pääsevät sen huikeista näkymista nauttimaan ihan ilmaiseksi myös kaltaisemme mattimeikäläiset. Nimittäin kävellen.

ferrat7

Paitsi, että Cap Ferrat’ssa on kauniita uimarantoja sekä upea, yleisölle avoin paronitar Rothschildin villa häikäisevine puutarhoineen, niemen kärjen ympäri kulkee kaunis, helppokulkuinen kävelyreitti, joka sopii myös perheen pienimmille. Meidän kaksi ja puolivuotiaamme taittoi retken ongelmitta.

ferrat4

Cap Ferrat’n reitti (tässä linkki karttaan) on hitusen lyhyempi ja helpompi kuin Cap d’Antibesin reitti (klik!), mutta mielestäni vähintäänkin yhtä kaunis. Ellei kauniimpi. Suosittelen vierailemaan molemmissa.

ferrat1

Me ajoimme Saint Jean Cap Ferratiin autolla moottoritietä pitkin, mutta alueelle voi matkustaa  myös julkisilla. Nizzasta pääsee junalla läheiseen Beaulieu-sur-Merin kaupunkiin (kaunis sekin), josta juna-asemalta voi napata bussin niemekkeelle. Nizzasta, Mentonista ja Monacosta pääsee tänne toki myös bussilla. Tästä klikkaamalla löydät hyvät englanninkieliset ohjeet, joiden avulla löydät perille.

ferrat6

Parasta kävelyretkissä oli tietysti piknik, joka tällä kertaa nautittiin kallionkolossa, meren tyrskeiden äärellä. (Vaikka auringossa oli välillä liiankin kuuma, Suomi-poikamme ei suostunut luopumaan piposta, kuten huomaatte)

ferrat3

Henkeäsalpaava kävelyreitti vei meidät lopuksi rannalle, Paloma Beachille, jota monet pitävät alueen hohdokkaimpana. Turkoosin veden äärellä oli hyvä hengähtää ja heitellä leipiä. Niin ja tietysti unelmoida hetkisen verran. Miltä mahtaisikaan tuntua, jos asuisi juuri täällä?

ferrat8

 

4 Comments

  1. Elina   •  

    Ihanan aurinkoista!

    • Héléna   •     Author

      Tähän aikaan vuodesta aurinko jo lämmittää ihanasti! Varjossa saa kyllä vielä pukea takin päälle.

  2. Pingback: Kulttuurimatkalla Pikkulasten Kanssa | Chez Héléna

Leave a Reply

Your email address will not be published.