Paikalliset näyttävät mallia – Etelä-Ranska uudesta kulmasta

Horizon 2016

Voici notre première vidéo présentation de notre team Horizon Partagez si ça vous plait ça ne peux que nous aider

Posted by Horizon on Friday, 26 February 2016

Nämä tyypit ovat ihan mielettömiä! Miten noin voi liikkua! Tuohan on meidän leikkipuistosta!

Kun tuo parkour-video alkoi pyöriä näissä paikallisissa eteläranskalaisissa sosiaalisen median ryhmissä, jäin suu auki toljottamaan. Ja katsoin koko homman saman tien uudelleen. Ihminenhän joskus erehtyy luulemaan, että se, kuinka näkee ja kokee oman elinympäristönsä, olisi kaikilla jotenkin samankaltaista. On harvinaisen virkistävää tajuta, että näinkin voi omat kotikulmat nähdä: yhtenä suurena huvipuistona. (Useimmiten tämä osa maailmaa tupataan pikemminkin näkemään eläkeläisparatiisina.)

Nämä kaverit loikkaavat leikkipuiston köysitikkaiden läpi. Tai pyörivät männyn ympäri, sen missä lukee isolla EI SAA. Tulevat kierien meidän uimarannalle.

Otin innostuneena saman tien yhteyttä nuoriin miehiin. Saanhan panna videonne blogiini?

Kyllä, antibesilaisen Horizon-nimisen ryhmän edustaja Charly Markovich lupasi. Onhan Suomessakin sitä paitsi ihan mielettömiä parkour-ryhmiä, hän huomautti sitten.

– Olen tavannut Herttua Familyn ryhmän Italiassa parkour-tapahtumassa, hän kertoi. Googlasin äkkiä: näemmä Herttua Family on orimattililainen kaksikko. Sivuilta löytyy huikeita temppuja.

– Suomalaisilla on omanlaisensa parkour-tyyli, Markovich selosti minulle sitten. Pohjoisessa kuulemma tehdään puhtaita akrobaattisia liikkeitä, kun taas espanjalaiset tunnistaa suurista hypyistään.

Niille, jotka eivät tiedä, parkour on Ranskassa kehitelty laji, jonka tarkoituksena on liikkua ketterän sulavasti paikasta toiseen, esteistä välittämättä. Usein parkouriin törmää urbaanissa ympäristössä, jossa riittää komeita betoniesteitä. Mutta muutkin paikat käyvät, kuten videolta selviää. Harjoittelematta tähän ei kuitenkaan kannata ryhtyä: onneksi pojat olivat panneet mukaan osuuksia myös treeneistään. Horizonilaisista yksi on harrastanut parkouria on 12 vuotta, muut 2-4 vuotta.

2 Comments

  1. Petra   •  

    Parkourin taitajia on ihan huippua seurata! Izmirissakin heihin törmaa puistossa, kun tyttö oli pieni valitsin aina puiston missa olisi paras mahis seurata tata lajia, ihan mahtavia tyyppeja!

    • Héléna   •     Author

      Ihan mielettömiä! Tuntuu, että vain taivas on rajana näillä tyypeillä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.