Saint-Tropez aidoimmillaan

tropez

Saint-Tropez, tuo eteläranskalainen kunta, kuuluisa hulppeista yläluokkaisista juhlistaan. Paparazzien kuvissa muotimaailman tähdet käyskentelevät huvijahtien valtaamassa satamassa, samppanja virtaa, bikiniasuiset naiset kiemurtelevat ja diskomusiikin jumputuksen voi kuulla korvissa.

tropez12 tropez4

Niin. Tältä tuo elämäntäyteinen luksuskylä näyttää keskellä talvea. Ihan kuin kujista olisi kuorittu kermat pois, niin paljaita ja hiljaisia. Merkkivaatekaupat on suljettu odottamaan tulevaa sesonkia, kahvilatkin tyhjiä. Huvijahteja on laiturissa kiinni muutama hassu, kalastajaveneitä sen sijaan useita.

tropez6

Tällainen, suloisenhiljainen kalastajakylä Saint-Tropez taisi olla vielä ennen 50-lukua. Sitten siellä kuvattiin elokuva: … Jumala loi naisen, joka nosti kylän maailmankartalle ja tietysti Brigitte Bardot’n suureksi ranskalaiseksi seksisymboliksi. Sen jälkeen mikään ei sitten enää ollutkaan niin kuin ennen.

tropez8

Viime vuosikymmeniltä joku saattaa myös muistaa Saint-Tropez-nimisen televisiosarjan. Se oli vähän kuin ranskalainen versio Kauniista ja rohkeista: oli varakkaita lääkäreitä, rantabileitä, ihmissuhdekuvioita ja kauniita maisemia.

Lapsiperhematkaaja kun harvemmin haikailee kuplivien diskopartyjen perään, joten emme ole Saint-Tropezissa käyneet lasten synnyttyä. Toinen syy on tietysti se, että Saint-Tropez sijaitsee niemen kärjessä, kapoisen tien päässä, mikä on loma-aikaan tunnetusti hyvin tukossa. Ajatus kuumasta autosta kahden pikkuihmisen kera hermostuttaa. Suosittelenkin kesälomamatkailijan nappaavan vastarannalta, Saint-Maximesta yhteysaluksen määränpäähän.

tropez2

tropez10 tropez9

Jos päämääränä eivät ole aurinkorannat tai luksusostokset, Rivieralla on turistina lomakauden ulkopuolella hirmu kiva hengailla. Mihinkään ei ole jonoa ja paikalliselämän oikeat värit erottuvat paremmin. Saint-Tropezissakin vietimme nyt aikaa lauantaimarkkinoilla, kävimme syömässä hyvin ja tutustuimme kuuluisaan satamaan. Jopa paikallisilla oli aikaa jäädä juttelemaan, antaa karvaisia kavereitaan silitettäviksi. Meillä oli ihana päivä.

tropez11

tropez3

Saint-Tropezin muuten kerrotaan saaneen alkunsa kun keisari Neron sadanpäämies kääntyi kristityksi. Keisari tapatti Torpes-nimisen miehen, minkä jälkeen päättömän miehen ruumis pantiin veneeseen, joka löytyi nykyisen Saint-Tropezin niemeltä. Siitä ilmeisesti nimi Tropez.

Ensimmäisen kerran Saint-Tropez mainittiin paavin bullassa 1000-luvun tienoilla. Kukoistamaan sen saivat alueelle asettuneet genovalaiset 1400-luvulla.

The real Saint Tropez 

We visited Saint Tropez last weekend. The village that is known for its fashionable luxury parties and bikini girls looks very different on a January day. Often we were the only ones on the streets that are usually filled with people. Maybe this was what Saint Tropez was like before Brigitte Bardot’s film …And God Created  Woman made it famous.

 

 

7 Comments

 1. Elina   •  

  Lahtiko mademoiselle shoppaajalle yhtaan nukkea mukaan? Kiinnostusta naytti ainakin olevan 🙂

  Siella nayttaa ihanan kevaiselta – taas iski matkakuume 🙂

  • Héléna   •     Author

   Mademoiselle ei nyt tälllä kertaa saanut nukkea mukaan. Tuon koirulin hän olisi ehdottomasti kyllä halunnut!

 2. Ansku   •  

  Tuo seutu on kyllä niin kaunista! Tämä vaatimattomampi puoli enemmän minun makuuni 🙂

  • Héléna   •     Author

   Kyllä mäkin näistä rauhallisista maisemista todella tykkään. Värit ovat ihanat, niitä on aina ikävä kun täältä lähtee.

 3. Petra   •  

  Ihanan naköista ja itse kylla tykkaan monesta lomapaikasta juuri sesongin ulkopuolella.

  • Héléna   •     Author

   Kiitos Petra, ihana paikka se onkin. Lomasesongin ulkopuolella on tosi kiva matkustaa.

 4. Pingback: Laivalla Saint Tropeziin | Chez Héléna

Leave a Reply

Your email address will not be published.