Talvi Rivieralla / Winter on the French Riviera (photos)

talvi5

Tänä talvena Rivieralla on puhuttu enemmän säästä kuin aikoihin. Siitä on puhuttu, koska oikea talvi on oikeastaan jäänyt tulematta. Tai kävihän se toki kaksi päivää, mutta sitten talvitakit sai viedä takaisin vintille. Nyt päiväsaikaan lukemat nousevat parhaimmillaan 18 asteeseen.

Kuulostaa hölmöltä, mutta ikävöin kylmää. Tämä jatkuva lämmin ilma sitä paitsi huolestuttaa minua, kuten muitakin. – Ce n’est pas normal! Tämä ei ole normaalia!

Kuinka käy kasvien ja kukkien? Riittääkö vettä kaikille? Jotkut maalailevat kuvaa tulevaisuuden Etelä-Ranskasta, jonka ilmasto on kuin Algerian. Se surettaa.

Toki lämmin sää myös tarkoittaa, että olemme viettäneet paljon aikaa ulkona, myös rannalla. Tässä räpsimiäni kuvia talvikauden hiljaisesta Etelä-Ranskasta.

This year everybody seems to be talking about the weather. It is warm, almost too warm in South of France. – Ce n’est pas normal! This isn’t normal! people keep repeating.
I miss the cold weather. This endless autumn bothers me, it worries me even. What will it do to the plants? Will there be enough water? 
At the same time the sunny days mean that we spend a lot of time outside. Here are some photos I have taken in Juan les Pins and Mougins.
talv1
Juan les Pinsin rantaravintola on tilkitty kiinni, omistajat lomailevat.

talvi8

Vesilinnut (ilmeisesti merimetsot) ovat vallanneet turistien paikan parhailla uimapaikoilla.

talvi7

talvi11

Uimarannalla on tyhjää talvella.

talvi6

Talvisaikaan Juan les Pinsin rantojen hiekat nostetaan kasoiksi, jotteivät myrskyt veisi niitä mukanaan mereen. Kesällä ne taas tasoitetaan palvelemaan aurinkotuoleja.

talvi9

Talvella rantaravintolat tekevät myös remontteja ja korjaavat eroosion syömää rantaa uuteen uskoon.

talvi2

Auringonlasku Mouginsin vanhan kaupungin kukkulalta.

talvi4

Iltahämärä Mouginsin L’Etang de Fontmerlellä.

talvi3

talvi10

10 Comments

 1. Miia   •  

  Täällä Kanarialla aivan sama juttu! Talvesta ei tietoakaan ja jopa Las Palmasissa tarkenee päivisin t-paidalla. Kaksi edellistä talvea olivatkin sitten normaalia kylmempiä ja sateisempia.. Viime vuonna tähän aikaan piti iltapäivällä laittaa t-paidan päälle neuletakki ja tuulitakki, että tarkeni ulkona. Nyt tammi-helmikuussa on saatu nauttia jopa Las Palmasissa + 23 asteen päivälämpötiloista ja aurinko on paistanut melkein jopa päivä. Ei ole valittamista, itse en sitä Kanarian “kylmää” jaksoa kaipaa.. Tykkään kyllä lumesta ja kunnon talvesta mutta sitä varten voin sitten matkustaa Alpeille tai Suomeen 😊

  • Héléna   •     Author

   Ai sielläkin on kuuma! Minua jotenkin ahdistaa tämä, ettei ole kunnon vuodenaikoja. En tietysti mitään loskakaaosta kaipaisi, mutta kylmyyttä edes vähän 🙂 Täällä ei edes ole eteläisimmillä Alpeilla lunta.

 2. Päivi   •  

  Hampurissa oli tammikuussa viikon mittainen pakkasjakso, jolloin luntakin näkyi parina päivänä. Sittemmin ollaan taas plussan puolella, mutta hyinen viima ja jatkuva sadesää saa silti talven tuntumaan loppumattomalta. Tulisipa jo keväisemmät säät ja kukkivat puut!

  • Héléna   •     Author

   Kuitenkin pakkastakin! Voi kun täälläkin olisi. Nyt kun piti mennä ekoihin karnevaaleihin niin alkoi tietysti sataa. 🙁 Kukkia ja aurinkoa on riittänyt tähän saakka.

 3. Jael   •  

  Meillä oli tänään 24 astetta! Tuntui ihan kesältä ja ihmiset shortseissa ja topeissa,jotkut siis…Vielä pari viikkoa sitten oli illalla alle 10 astetta ,nyt 18.Talvi tulee täällä episodeina mutta hyvin lämmintä on täälläkin välillä ollut.Talvitakkia olen käyttänyt kai kerran….

  • Héléna   •     Author

   Ajatella, 24 astetta tähän akaan vuodesta! Mä olen näistä säävaihteluista aivan kummissani, niin kuin nähtävästi monet muutkin.

 4. MatkaMartta   •  

  Täällä oli lunta useaankin otteeseen. Nyt kympin molemmin puolin ja koko päivän on satanut kaatamalla ja huomiselle on samaa luvattu. Ei mitenkään kovin keväistä vielä.

  • Héléna   •     Author

   Tännekin sateet tulivat tietysti nyt tosiaan karnevaalikauden kynnyksellä. Tylsää meille, mutta vuoriston yrittäjille tietysti herkkua. He ovat lämpimistä säistä kärsineet. Yleensä kun täällä meren äärellä sataa, vuorilla tulee lunta.

 5. Petra   •  

  No meilla on ollut kylla kylmaakin, nytkin on lunta vuorilla ja kylma pohjoistuuli puhaltaa navakasti, aurinko paistaa ja on ihanan kuulasta. Kohta mennaan kuitenkin jo kohti kevatta. Katselin juuri facebookista Ankaran tuttujen jakamia todella lumisia talvikuvia ja vahan haikailin Ankaran lumista talvea ennenkuin muistin ne kaikki sen varjopuolet.

  • Héléna   •     Author

   Niin, onhan siinä varjopuoliakin kyllä… Mutta pieni annos lunta tekisi kyllä hyvää.

Leave a Reply

Your email address will not be published.