Ranskalainen kauneushoitola omassa olkkarissa

stephanie3

Voilà. Tässä on Stéphanie, kauneudenhoitaja, joka tekee kotikäyntejä. Häneltä voi tilata kaikkea kasvohoidosta pedikyyriin tai karvanpoistosta geelikynsiin. Välillä hän on raijannut tuohon sohvan kupeeseen kokonaisen hierontapöydän.

Stéphanie, joka sattuu olemaan tyttöni luokkakaverin äiti, on yksi mahdottoman monista kotikäyntejä, à domicile, tekevistä ranskalaisyrittäjistä. Meillä hän alkoi käydä meillä siinä vaiheessa kun kuopus oli vielä kaikki päivät kotona. Vauvan päikkäreiden aikana ehti hienosti hoitaa kulmat ja kynnet.

stephanie2

Oikeasti Suomessa en ikinä hoidattanut itseäni näin tiheään. Paitsi, että ulkonäköä pitää tässä maailmankolkassa jaksaa hoitaa, tämä helppoa. Koskaan ei ole mihinkään ei ole kiire, kaikki hoituu omassa olkkarissa, kahvitkin voi keittää siinä ohessa. Hintakin tuppaa olemaan huokeampi kuin hoitolassa, missä yrittäjän on vuokrakin maksettava.

stephanie

Kauneudenhoidon lisäksi kotiin voi tilata helposti kampaajan ja vaikka vyöhyketerapeutin. Ranskalaiset kotikäyntejä tekevät lääkärit ja sairaanhoitajat ovat tietysti myös tulleet perheelle tutuiksi.  Niin ja kerrottiinhan uutisissa vastikään myös eläinlääkäristä, joka hoitaa mummojen kisut ja koirulit heidän omissa kodeissaan. Haastateltu mummo oli palvelusta haltioissaan.

Toki saahan sitä ruokaa ja juomaakin kotiin. Antibesissa ehdoton lemppariyrittäjäni on APEROMAN, supermieheksi pukeutuva mopomies, joka kiikuttaa aperitiivin nopeasti sitä tarvitsevalle. Mitäköhän suomalainen virkamies sanoisi tästä tyypistä?

Perheenäidin viiden tähden palvelu on kuitenkin supermarkettien kotiinkuljetus. Voin käydä pyörällä lähikaupassa, ladata kärryyn sata kiloa tavaraa ja jättää sen kassalle. Kohta ostokset tuodaan ilmaiseksi kotiin, kannetaan useimmiten keittiöön saakka. Ah. Eikä tullut edes hiki.