Perheloma maalaistalossa, italialaisilla vuorilla / Staying in an Italian farmhouse with kids

Italia

Rakastan majataloja! Rakastan Italiaa! Joko kerroin, että meillä oli ihana reissu?

Tällä kertaa keskityn kirjoittamaan lomakodistamme, aidosta maatalosta Ligurian vuorilla.

italia3

Me suosimme reissuillamme aina muuta kuin hotellia (lisää esimerkkejä täällä). Paitsi, että pienten lasten kanssa on helpompi yöpyä kodinomaisessa ympäristössä, pääsee niissä myös maistamaan oikeaa paikallista arkea ja tutustumaan ihmisiin.

Italiassa, jos missä on mahdollista yöpyä turistirysien tavoittamattomissa. Maassa on  suuri määrä niin kutsuttuja “Agriturismo”-majataloja, ihan virallisestikin noteerattuja, maaseudulla sijaitsevia ihania yöpymispaikkoja. Tässä linkki Agriturismon sivuille.

italia7

Agriturismoja löytyy laidasta laitaan: kaikkea edullisista lampaita kasvattavista maataloista upean romanttisiin viinitiloihin. Erityistä ja yhteistä näille paikoille on ruoka: tarjolla on yleensä maatalon omista tai ainakin lähituotteista valmistettuja aterioita.

italia4

Me valitsimme agriturismomme tällä kertaa paitsi sijainnin, myös karvaisten asukkien mukaan. Pienokaisillemme tärkeintä oli tutustua kotieläimiin, päästä koskettamaan oikeita määkijöitä. Löysimmekin sopivan asuinpaikan noin 20 minuutin ajomatkan päästä Levanton kaupungista, mistä on suora junayhteys iki-ihanaan Cinque Terreen.

italia6

Vuoristossa sijaitsevassa Agriturismo Degli Olivissa oli hevosia, vuohia ja kanoja. Neljä kilttiä vahtikoiraa pitivät meteliä portilla. Lampaat sen sijaan olivat tähän aikaan vuodesta vuorilla vapaana ja haetaan kotiin kuulemma vasta alkukeväästä, kun on pienokaisten aika. Niitä ihailimme vain kaukaa.

italia2

Iltaisin vuorilla oli viileää ja kosteaa. Hiljaisuus tuntui luissa ja ytimissä. Jostain kaukaa saattoi kuulla kellon kilkatusta, muttei muuta.

Aamulla herättyämme “autoimme” isäntäämme vuohien kanssa, sitten säntäsimme tutustumaan kulttuurikohteisiin ja illalla palattuamme herkuttelimme talon neljän ruokalajin herkkuaterian.

Koko perhe oli tyytyväinen.

italia5

***

Staying in an Italian farmhouse with kids

I love Italy! I love farmhouses!
When travelling, we prefer staying elsewhere than in hotels. While it is  way easier with small children, you also get a real taste of the local life and meet new people.
In Italy staying outside of the touristy areas is easy: the country is filled with wonderful farmhouses that have been turned into part-time vacation houses. These places are called Agriturismos, you can find more about them here.
There are all kinds of agriturismos: everything from luxurious getaways on Italian wineyards to more ordinary farmhouses.
We chose our agriturismo because of both its location and its hairy “lodgers” . Our children, like probably yours too, are very fond of farm animals.
We ended up finding this lovely farmhouse only a 30 minute drive from Levanto, from where we could take the train to visit the amazing Cinque Terre. In Agriturismo Degli Olivi the kids also got to feed the goats and pet the horses, which was just perfect.  The whole family was happy.

2 Comments

  1. Petra   •  

    Tallainen lomailumuoto kiehtoisi kylla todella paljon. Turkissa on tatuta -organisaatio, jolla on naita maalaismajoituksia jne. eri puolilla maata, siella voi sitten osallistua maatalon töihin mukaan ja maksun voi parhaassa tapauksessa suorittaa omalla työlla. Pitaisi selata vahan paikkoja lapi, josko löytyisi sellainen mihin meidan Alexinkin saisi ottaa mukaan.

    • Héléna   •     Author

      Ikinä en varmaan lapsettomana olisi suunnannut maataloon, mutta nyt se on ihan täydellinen lomailumuoto. Ainakin tähän meidän paikkaan olisi kuulemma voinut tuoda koiria, niistä olisi vain pitänyt ilmoittaa etukäteen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.