Hassunkurinen perhe Cinque Terressä

cinque6

Olemme palanneet Italiasta. Kuka tahansa Instagram-tiliäni seuraava tietää, että takana on hieno reissu. Upea kerrassaan. Unelmien täyttymys oikeastaan.

cinque

Cinque Terre – viisi maata – oli kaikkea, mistä olin haaveillut. Se oli elävä kiiltokuva. Meluava taidemaalaus.

Ligurian rannikolla sijaitseva viiden kylän värikäs rypäs on Unescon maailmanperintökohde. Toinen toistaan kauniimmat kylät sijaitsevat vuorenrinteillä, jonne kulkua ei ollut aikoinaan kuin meriteitse. Nyt kyliä yhdistää tunnelmallinen junareitti.

cinque7

Kun tajusin, että meiltä Etelä-Ranskasta on Cinque Terreen vain reilun kolmen tunnin ajomatka, varasin reissun. Olin niin innoissani, että unohdin ajatella millaista kulkeminen näin kumpuilevassa kohteessa saattaisi olla kahden pienokaisen kanssa. Vastaus: aika vaikeaa.

cinque10

Moni olisi ehkä ottanut pienempää lasta varten kantorinkan. Meidän kohdalla se ei tullut kysymykseenkään, koska mies kärsii selkäkivuista.

Sen sijaan matkaa portaissa ja ylämäissä tehtiin eteläranskalaiseen tyyliin sateenvarjorattaan avulla, ja tietty nahkatakissa. Nauratti. Oikeat hölmöläiset liikenteessä. Tämä ei siis todellakaan kelpaa minkään asiantuntevan matkabloggaajan antamaksi ohjenuoraksi.

cinque2

Lääh puuh. Hiki virtasi kun lämpöasteet nousivatkin paljon odotettua korkeammaksi. Onneksi jokaisessa kadunkulmassa myydään gelatoa, eli jäätelöä. Silläkin pärjää yllättävän pitkälle, ainakin lasten kanssa.

cinque4

Lounaaseenkin panostimme. Mitä herkkuja söimmekään Manarolassa! Lapsille oli muistettu värityskirjat, mikä rauhoitti ruokahetken järisyttävissä maisemissa…

cinque8

Jos jotain hyvää tamineissa, niin ainakin erotuimme saksalaispainotteisista mukavissa terveyssandaaleissa ja hengittävissä verryttelyshorteissa kulkevista turistimassoista. Tyyli ennen kaikkea, eiks vaan, Italiassa kun ollaan. Näin ovat kaverit opettaneet.

cinque3

Ihastuttavien kylien välit matkasimme siis vuorotellen junilla ja laivalla – ja kyllä lapsetkin tuntuivat ihan oikeasti tykkäävän. Tällä porukalla mahdutimme repertuaariin huikeat kolme kylää ja olo oli illalla kuin voittajalla (puolikuolleella sellaisella). Varpaatkin saatiin veteen vielä ennen auringonlaskua.

Tästä minireissusta riittää hurjasti kerrottavaa. Seuraavassa postauksessa ihanasta majapaikastamme, joka oli sentään valittu lapsia ajatellen.

8 Comments

 1. Venla   •  

  Voi, me kävimme tuolla Riomaggioressa kesälomareissullamme. Tulvahtupa mieli täyteen matkakuumetta heti kuvia katsellessa. Innolla odotan majoituspostausta. Mutta nytpä siirryn Instagramkuviesi pariin.

  • Héléna   •     Author

   Eikö ollutkin ihana paikka!

 2. Petra   •  

  Aivan ihanat maisemat, mulla on kauhea Italia-kuume ollut jo pitkaan,samoin miehella. Olen surkea suunnittelija joten tuo sateenvarjorattaat ja nahkatakki helteessa kuulostaa ihan tutulta, en ole ollenkaan sellainen jarkeva ja kaytannöllinen suomalainen monessakaan tilanteessa vaan jotain ihan muuta.

 3. Pingback: Perheloma maalaistalossa, italialaisilla vuorilla / Staying in an Italian farmhouse with kids | Chez Héléna

 4. Héléna   •     Author

  Ihanaa Petra, ettei me oltu ainoita tässä säätöpuolella. Kun lukee ihania matkablogeja niin kaikki tuntuu aina olevan niin hirmu hyvin järjestetty. Meillä tosiaankin aina järkkyä sähläystä. Mutta tunnelma silti hyvä!

 5. Martta   •  

  Olen myös suuri Italia-fani ja nuo kuvat tuo mieleeni muutaman vuoden takaisen reissumme samoihin maisemiin. Huoh! Itse piipahdimme juuri risteilyn myötä pikaisesti Italiassa Triestessä sekä Venetsiassa ja oon niin fiiliksissä, tuo Venetsia vaan onj aina niin ihana. Seuraavaksi haaveena olisi Amalfin rannikko 🙂

 6. Pingback: Blogihaaste: 10 matkakuvaa – kauniita muistoja | Chez Héléna

 7. Pingback: Kulttuurimatkalla Pikkulasten Kanssa | Chez Héléna

Leave a Reply

Your email address will not be published.