Liikuntaa, josta minäkin tykkään

jooga3

Jotkut juoksevat pitkin rantaviivaa hurmoksessa. Minä harvemmin.

Sen sijaan rakastan joogaa. Kaikenlaisesta voimistelustakin tykkään. Erityisesti kun semmoista voi harrastaa ulkona, kauniissa ympäristössä.

strider

Kun asuimme Kaliforniassa, osallistuin joka viikko hullunkuriseen äitijumppaan nimeltä Stroller Striders (kuvat yllä ja alla). Siinä mammat puuskuttivat ja koikkelehtivat Tyynenmeren äärellä, rattaita työntäen. Vatsalihasjumpan kohdalla ohjaajat puhalsivat kärryissä nököttäville vauvoille saippuakuplia ja lauloivat ihania jenkkirallatuksia.

strider2

Siinä Santa Monican ruohikolla maatessasi (valitettavasti kuvia vain älyttömistä alliharjoitteista) muistan katselleeni korkeuksissa huojuvia palmuja. Elämä tuntui ihmeelliseltä. Tässä minä nyt arkea elän näitten palmujen varjossa ja tunnen kuinka kostea ruohikko kutittelee niskaa. Olin läsnä hetkessä.

Mitään niin tyylitöntä (mutta hauskaa) hikiurheilua en kuitenkaan voisi kuvitellakaan näkeväni nykyisessä ranskalaisessa ympäristössämme.

jooga2

Sen sijaan osallistuin lauantaiaamuna viileän suloiseen hatha-joogaan Antibesin sataman kupeessa. Meri kimmelsi ja Alpit vilkuttelivat edustalla. Hengittelin kosteata tuulta, annoin hiusten pyöriä otsalla. Ja olo oli taas ihmeellinen.

Että tämmöiseenkin on pieni ihminen päässyt osalliseksi.

jooga

***

Some people like to run by the sea – I prefer doing other sports on the beach. In California I took part in a fun mom and baby -group called Stroller Striders, which took place by the Pacific Ocean. In France I do yoga by the beautiful Mediterranean sea.

7 Comments

 1. Dame   •  

  Näyttää mahtavalta! Suomen puistojumpatkin on kivoja…,jos sattuu ettei sada. Viime kesänä jumppa loppui kun alkoi kelit 😂

  • Héléna   •     Author

   Ne suomalaiset puistojumpat vasta onkin ihania! Kerran vahingossa eksyttiin semmoseen Finlandia-talon vieressä. Tyttö oli ihan fiilareissa. Mutta joo, kivempaa tämä todella on auringossa…

 2. Sofia   •  

  Hei Helena,

  Olen matkustamassa Antibesiin tällä viikolla ja jooga meren äärellä kiinostaa kovasti.
  Osaatko vinkata mikä seura tai mitä/missä/milloin tätä jooga-merenäärellä-juttua järjestetään? olisi kivayhdistä turismi-matka harrastukseen 🙂

  Kiitos vastauksesta!

  • Héléna   •     Author

   Hei Sofia! Minun ihana opettajani Noona järjestää tunteja rannalla. Ainakin maanantai-iltaisin on tapana ollut pitää ulkotunti: http://revitalize.fr/schedule/ Tervetuloa Antibesiin!!

 3. Sofia   •  

  Hei Helena! Kiitoksia vinkista – otin yhteyttä Noonaan ja tiedustelin asiaa:)
  Kysyisin vielä sulta mitkä ovat sun lemppari ruoka-paikkoja kotikaupungissasi Antibeseissa (muutama riittää)?
  koska turistina ne ovat aina hakusessa ja usein päädytään johonkin ei-niin-hyvään-mutta-lähellä-olevaan ravintolaan 🙂

  Kiitoksia

 4. Pingback: Ei ole poskisuukkoa voittanutta | Chez Héléna

Leave a Reply

Your email address will not be published.