Operaatio kukkaruukku

Monet ulkosuomalaiset mammat postaavat nyt Facebookiin kuvia lapsosilleen ostamista koulutarvikkeista. Meidän lapset ovat vielä niin pieniä, etteivät he uusia kyniä tai kumeja koulutielle tarvitse. Sen sijaan panostamme kouluvuoden alkuun panemalla portinpieleen uudet kukkaruukut (mikä täällä ei ole ihan yksinkertaista, kuten voi videosta nähdä).

Kukkaruukkujen ei ole tarkoitus kaunistaa vaan suojella. Asumme nimittäin koulun vieressä.

Täällä meillä Etelä-Ranskassa lapset eivät  kävele yksin kouluun niin kuin Suomessa. Monet heistä kuskataan opinahjoon autolla, mikä tarkoittaa, että aamuyhdeksän aikaan meidän kulmamme (ja portin edustamme) täyttyvät väärinparkkeeratuista autoista. Portista kulkeminen voi kouluvuonna, tiettyihin aikoihin olla jopa vaarallista.

Hmm. Jännityksellä jäämme seuraamaan kuinka kukkaruukuille tällä kertaa käy, edellisen kerran kun kävi huonosti.

P.S. Kirjoitin Maikkarin nettiin jutun koulumatkoista Keski- ja Etelä-Euroopassa. Sitä jaettiin paljon sosiaalisessa mediassa – käy kurkkaamassa täällä.

 

6 Comments

 1. Yksis   •  

  Se on kyllä huikeeta että kukkaruukut lähtee jos ne ei ole kettingeillä kiinni… mahtoivat mennä tarpeeseen :O

  • Héléna   •     Author

   Joo, näinpä. Naapuri sanoi, että meinasi tulla varoittamaan, mutta sitten ne ruukut ennättivät jo lähteä. Vielä keskellä päivää. No nyt eivät ihan niin helpolla lähde…

 2. Saila   •  

  Oletteko laittaneet porttiinne pysäköintikieltokylttiä? Tarkoitan sellaista pientä joita saa kai rautakaupoista(?), ja jossa lukee “Stationnement interdit – Sortie de voiture” tai jotain sinne päin. Auttaisiko sellainen yhtään?
  Maikkarin juttu oli kiinnostava. Osa kommenteista taas… no joo.

  • Héléna   •     Author

   Juu, näitä kaikkia on kokeiltu… Minusta tuntuu, ettei mikään muu kuin isot pylväät auta innokkaiden parkkeerajien edessä. No, katsotaan auttavatko kukkaruukut!

 3. Pingback: Poliisista päivää / Good afternoon from la police | Chez Héléna

 4. Pingback: Onko elämä Ranskassa turvallista? | Chez Héléna

Leave a Reply

Your email address will not be published.