Cocorico! Terveiset maalta / Greetings from the countryside

alsace4

Täällä ollaan, Alsacessa, Sveitsin rajamailla. Täällä kukotkaan eivät sano kukkokiekuu vaan cocorico!

alsace1

Tämä on kesälomamme ensimmäinen etappi: Ranskan mummola keskellä hiljaista ja kumpuilevaa maaseutua. Aika on pysähtynyt ja elämä jotenkin ihan toisella tavalla järjestelmällistä kuin meillä etelässä Välimeren äärellä.

alsace3

Päiväsaikaan ulkona on tosin juuri nyt niin kuuma, että on pysyteltävä sisätiloissa. Helleaallon vaivaamassa Ranskassa lämpöasteet pyörivät 40 asteen tuntumassa. Puuh – vaikkei nyt ilmastointia mummolassa olekaan niin onneksi sentään toimiva pakastin ja riittävästi jäätelöä. (Enkä valita säistä, koska tiedän, että Suomessa tilanne on ihan toinen).

Alsace2

Lapset luonnollisesti rakastavat tätä paikkaa monesta syystä, mutta tärkeintä täällä lienevät kuitenkin eläimet. Nämä kuvat ovat sukulaisten pieneltä, perinteiseltä maatilalta, joka sijaitsee kävelymatkan päässä mummolasta. Siellä kaupunkilaislapset pääsevät kaveeraamaan mm. tipujen, hanhien, kalkkunoiden ja kissojen kanssa. Tämä on jokakesäisen mummolan reissun ehdoton kohokohta.

Alsace5

Sitä paitsi vanhemmatkin voivat nyt huokaista helpotuksesta: tyttö aikoo kuulemma eläinlääkäriksi.

* * *

Greetings from Alsace! This is our first stop of the summer vacation. My mother-in-law lives here, on the beautiful, silent countryside where everything seems so much more organized than in the south part of the country where we live.
The high point of our trip was the visit to the traditional farm of a relative. There our city kids got a chance to make some great new friends.

9 Comments

 1. Jael   •  

  Ihana kesälomapaikka Oikein hyvää kesälomaa perheellesi Helena

  • Héléna   •     Author

   Kiitos Jael! Tähän mennessä loma on ollut oikein hyvä.

 2. Oi, kyllä tuollaisessa paikassa silmä ja sielu lepää. Ihanaa että lapset saavat kokea ja tuntea eläimet ja maalaiselämä noin läheltä. Monella kaupunkilaislapsella ei ole sellaiseen mahdollisuutta. Ihanaa lomaa teille <3

  • Héléna   •     Author

   Kyllä täällä on kaunista. Lapset todella rakastavat paikkaa. Kiitos paljon lomatoivotuksista!

 3. luimupupu   •  

  Ihanan tunnelmalliset kuvat. Ehkä se järjestelmällisyys johtuu Sveitsin läheisyydestä ;).
  Mukavaa lomaa!

  • Héléna   •     Author

   Kiitos! Luulen myös, että järjestelmällisyys johtuu Sveitsin läheisyydestä. Ranska on kyllä iso maa – tänne mahtuu monenlaista paikkaa ja väkeä.

 4. Pingback: Matkalla äiti ja kaksi alle nelivuotiasta | Chez Héléna

 5. Pingback: +12. Ei haittaa / It’s ok. | Chez Héléna

 6. Pingback: Millaista on hiljaisesti hyväksytty arkipäivän rasismi? | Chez Héléna

Leave a Reply

Your email address will not be published.