Pikalomalla Saint Tropezin takamailla / Mini holiday in La Croix-Valmer

Me panimme elämän risaiseksi ja pakkasimme perheen lauantaina yöksi hotelliin. Suuntana oli La Croix-Valmer, luonnonkaunis Välimeren rannikon osa Saint Tropez’n länsipuolella. Sinne asti mentiin, koska hyvä ystäväni Hesna Unkarista oli lomalla alueella. Treffit tehtiin La Plage de Gigaro -nimiselle rannalle. Suosittelen.

ranta1

Tapasin Hesnan kuusi vuotta sitten työmatkalla Brysselissä. Hesna, kuten minäkin, oli ulkomaantoimittaja. Meillä kolahti heti, tuntui kuin tämä ihminen olisi ollut ennestään tuttu. Tiedättehän tunteen?  Matkasinkin Hesnan Budapestiin heti seuraavana kesänä ja vietin siellä unohtumattomat neljä päivää. Sittemmin Hesnasta on tullut omassa maassaan tunnettu televisiotähti – hän luotsaa omaa, suosittua ajankohtaisohjelmaa, johon voit tutustua täällä. Olen ystävästäni ylpeä.

Niin ja kuten minusta, myös hänestä on sittemmin tullut äiti.

hesna

Edellisestä tapaamisestamme on viisi vuotta. Kun hän lauantaina kärräsi lastenrattaat rannalle, tuntui kuin erossa ei oltaisi koskaan oltukaan. Höpötimme, pähkäsimme tulevaa, pohdimme elämän kulkua. Ja sovimme tapaavamme uudelleen jo ensi vuonna.

ranta2

Ihanan rantapäivän jälkeen pikkuperheemme nousi autoon ja ajoi hotelliin, jonka mies oli meille löytänyt. Olin itkeä onnesta. Voiko näin kaunista paikkaa ollakaan? Uimme uima-altaassa, söimme ravintolassa, ihailimme maisemia ja nukuimme pitkään. Ja kuten huomaatte, saimme olla ihan rauhassa. Lomakausi alkaa täällä vasta heinäkuun puolella.

hotelli1

Sunnuntaina tuntui kuin olisimme olleet aurinkolomalla jo viikon. Ennen kotiinpaluuta ajoimme vielä tutustumaan historialliseen Ramatuelle-nimiseen kylään. Siellä, vanhan keskustan kirkossa soi nuorten hollantilaisten kuorolaulu, joka oli pysäyttävän kaunista. Halusin teidän kuulevan sen, joten koostin Ramatuellen vierailun kuvista pienen postikorttivideon, jonka voitte katsoa yllä. (Miehen mielestä lopputulema on tosin vähintäänkin omituinen.) Alla vielä ihania maisemia Ramatuellen korkeuksista.

tropez

* * *

This weekend we packed the family into our car and drove off to La Croix-Valmer, which is located on the west side of Saint Tropez. We had a date on the beach with my Hungarian friend Hesna, who happened to be in the region on holiday.
We met with Hesna years ago on a business trip to Brussels and became friends, just like that. It was like I had known her for years. After Brussels I even visited Hesna in the lovely Budapest . But that was five years ago – we hadn’t met at all after that.
Since then Hesna has become a well known TV personality –  which I find truly amazing and inspiring.  And – since then we have both become mothers.
When I saw her strolling down to the beach with her child it felt like we had never been apart. It was so lovely to see her again. We had a great day together.
After a the hot day on the beach we took off to a nearby hotel for the night – what an amazing place my husband had found! I thought that I would cry when I saw it. Can anything this pretty exist?
Our little holiday break ended on Sunday with a drive to a beautiful village of Ramatuelle, from where is the short audio slide show on the top of the page.

4 Comments

 1. Heidi Alastalo (Mykkänen)   •  

  Hei Hellu!

  Pakko kommentoida…tämä on aivan ihana tämä sun blogi. Olen alusta asti lukenut päivityksiäsi ja seurannut teidän elämää siellä . Ne piristävät aina päivää! Sinulla on kyllä sana ja kynä hallussa:)

  Itsekin olen asunut koko lapsuuden ja osan aikuisiästä ulkomailla ja haaveena olisi vielä antaa tytöillekin se mahdollisuus. Ei sitä koskaan elämästä tiedä mihin tie johtaa. Me täällä käymme läpi isoja elämänmuutoksia, mutta onneksi kokemus on opettanut ,että isoimmatkin muutosmyrskyt johtavat lopulta aina parempaan paikkaan.

  Hyvää kesää sinne koko teidän ihanalle perheelle!

  T.Heidi

  • Héléna   •     Author

   Moi Heidi! Onpa ihanaa kun jätit kommentin – kiitos kauniista sanoista. On kiva kuulla, että nämä omat jutut piristävät päivää, se onkin tarkoitus. Muistan, kuinka kerroit lapsuudestasi ulkomailla. Itsekin vietin osan teini-iästä maailmalla – se oli hieno kokemus. Olen onnellinen, että omatkin lapset saavat vähän nähdä maailmaa.

   Toivottavasti teillä on kaikki hyvin. Voimia muutoksiin!

 2. Pingback: Ranta kuntoon | Chez Héléna

 3. Pingback: Onnellisten matkakevät / Travel Thursday Instagram | Chez Héléna

Leave a Reply

Your email address will not be published.