Päivä täydellinen / Such a perfect day

theoule2

Eilen meillä Ranskassa vietettiin äitienpäivää. Ja koska meidän perheessä nyt on päätetty viettää perheen kaikkien kotimaiden kaikki mahdolliset juhlat, sain taas paistatella sankarina. Päiväni äitinä oli kerrassaan täydellinen.

theoule1

Aamiainen ja äitienpäiväkortit kannettiin minulle sänkyyn ja sain lukea lehdet rauhassa.  Hiljainen aamuhetki on tässä elämänvaiheessa luksusta. Uutismaailma sitä paitsi tarjosi kiinnostavaa luettavaa: ranskalaisten ihanneäidiksi oli kaikista naisista valittu Vanessa Paradis. Voiko vähemmän pullantuoksuista mammaa ollakaan! Helpottavaa tällaiselle rähmäkäpälälle.

theoule7

Aamukahvien jälkeen suuntasimme ystäviemme kanssa rannalle suosikkikohteeseeni Théoule-sur-Meriin, jonka uimarannat ovat lapsiystävällisen matalia ja suojaisia. Aurinko pilkotti jo aamulla pilvien lomasta, lapset kasasivat kakkuja ja jopa minäkin uskaltauduin uimaan viileältä tuntuvaan Välimereen.

theoule

Kun aurinko näytti keskipäivää, laahauduimme lounaalle paikalliseen Pizza Ninoon. Ruoka nyt ei ollut kovinkaan kehuttavaa, mutta sijainti ja näkymä (ja ehkä myös tuo valkoviinisangria) paikkasivat puutteet. Lapsetkin tykkäsivät kovasti.

theoule4

 

theoule5

Iltapäivällä ruuansulatuskävelylenkin (kuva alla) jälkeen palasimme vielä rannalle. Porukan pienimpien ottaessa päiväunia, isommat lapset puuhasivat vedenrajassa. Minä puolestani lötkötin raukeana rantahiekassa (ei kuvia).

theoule3

theoule6

Illan hämärtäessä pakkasimme porukan autoon ja palasimme kotiin. Oli kuin olisimme olleet minilomalla kauempanakin.

Suloinen yöuni tuli nopeasti. Kerropa sinun täydellisestä päivästäsi!

Yesterday was Mother’s Day in France. As we have decided in this family to celebrate both Finnish and French mother’s and father’s days, I had an occasion to be the centre of attention for the second time this month. After a lovely breakfast served in bed we drove to Theoule-sur-Mer to enjoy its lovely beaches. I even had the courage to swim.

 

2 Comments

  1. Petra   •  

    Ihanan taydellinen paiva! taytyy odotella seuraavaa sen tuntuista paivaa 🙂

    • Héléna   •     Author

      Kyllä! Oikeasti on välillä hyvä vaan hengitellä, katsoa ympärilleen ja tajuta että kaikkihan on täydellistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.