Ei töitä toukokuussa – Ranska on vapaalla eikä vastaa puhelimeen

omapiha1

Johan tässä viikko sitten oli vappu ja vapaa. Toissa päivänä mies ilmoitti, että hän on myös tämän viikon perjantain kotona.

–   Miksi?

–  Toukokuun kahdeksantena Ranska vapautui natsien ikeestä. Siksi.

omapiha2

Miehen lapsuudenkodissa nämä päivät kuulemma vietettiin television ääressä. Aina toukokuun kahdeksantena Ranska nimittäin marssittaa urhean sotajoukkonsa Pariisin Champs Élysées’lle ja esittelee näin myös mahtipontisen sotakoneistonsa. Kaikki tämä tietysti näytetään televisiossa tunteja kestävänä suorana lähetyksenä.

omapiha5

Me, rauhaa rakastavat vanhemmat sen sijaan käytimme tämän aamupäivän pihalla. Täällä on nimittäin kesä ja lapset hinkuvat kahluuallasta pihalle. Siinä puuhastellessamme (huomaa tyttären kätevät pihavermeet) löysimme myös älyttömän määrä etanoita. Niitä on täälläpäin maailmaa julmetusti. Jos nälkä tulee niin ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan. Heko.

omapiha4

Myös kukat kukkivat nyt valtoimenaan – etupuolella taloa pinkit ruusut, takana valkoiset.omapiha6

Pojan mielestä tietty kaikkein hauskinta on repiä suloisia ruusunnuppuja, minkä vuoksi loihdimme tyttären kanssa tällaisen kukka-asetelman. Eitä kun poika ei tunnu ymmärtävän.

omapiha3

Eikä tässä vielä kaikki lomapäivät. Vapaat jatkuvat ensi viikolla helatorstain ja vapaan perjantain muodossa (jolloin muuten matkaamme ihanalle Korskikalle – blogiin luvassa kivoja juttuja). Sitten kahden viikon päästä maanantaina onkin jo helluntai, pyhäpäivä sekin.

Toki on vielä mainittava, että lapset täällä Etelä-Ranskassa ovat juuri viettäneet kaksi viikkoa lomalla.  Johan tässä tulee ihan hiki kaikesta uurastuksesta. Mon dieu.

Tässä vielä kuva siitä kauan kaivatusta pihan kaunistajasta:

IMG_6077

10 Comments

 1. Petra   •  

  Taallakin on naita armeijan ja voimien marssituspaivia monen tunnin tv-maratooneilla, olen joskus ollut katsomassa naita Ankarassa ja meinasin pyörtyä kun tuntui etta tapahtuma lopu ikina. Nimimerkilla ei enaa koskaan. Vietetaankö siella aitienpaivaa nyt vkonloppuna?

  • Héléna   •     Author

   Voin tosiaan uskoa, että siellä näkee samanlaista touhua. Ei, äitienpäivä on vasta myöhemmin toukokuussa. Mutta meidän perheessä on tapana, että molempien maiden juhlat juhlitaan. Arvaa kenen idea?! Heh.

 2. rosa   •  

  Hih, nätisti istuu tuo allas kauniiseen puutarhaanne 😉 Nypityistä ruusuista saa hei ihanaa tuoksuvettä kun laittaa veteen yöksi pariksi, tai niin muistelen että lapsena tehtiin 🙂 Ja kuulemma intiassa lapset lakkaa kynsiään hieromalla ruusun terälehdistä väriä kynsiin?! 🙂

  • Héléna   •     Author

   Ihan hirvee!!! Oikeesti, lasten takia on tehtävä kompromisseja. Ennen sen paikalla oli trampoliini, joka ei muuten sekään oikein kuulu suosikkeihini. Tuota kynsijuttua en muuten kerro tytölle, mutta tuoksuvettä me kokeillaankin ehdottomasti! Kiitos vinkistä.

 3. Ansku BCN   •  

  Ne kaikki lomailevat ranskalaiset taitavat olla nyt täällä Barcelonassa :D. Hyvää kielikylpyä kaupungilla, kun joka toinen vastaantulija puhuu ranskaa!

  • Héléna   •     Author

   Ai sielläkö ne onkin! Ilmankos täällä on hiljaista 🙂

 4. Eeva   •  

  Kun olin vielä palkkatyössä, toukokuu oli yhtä helvettiä – ei voinut sopia kokouksia, ketään ei saa kiinni, ja melkein joka viikko viiden päivän työt piti saada sovitettua neljään. Jotkut asiat saattoivat huhtikuun lopun sijaan lykkääntyä syyskuulle, etenkin jos osapuolena oli myös julkishallintoa!!! Ranska on kyllä uskomattoman epätehokas maa…

  • Héléna   •     Author

   Huhtikuun lopun sijasta syyskuulle?! Ei oo totta!

   • Stazzy   •  

    Ihan normaalia. Toukokuussa ei työskennellä. Kesä-heinäkuussa on turha aloittaa suurempia projekteja, kun elokuussa ei kuitenkaan ole ketään paikalla. 😛

    • Héléna   •     Author

     Ranska on tosiaan yllätyksiä täys!

Leave a Reply

Your email address will not be published.