Herkuttelua Antibesissa / Five restaurants in Antibes worth visiting

Antibesissa ihania ravintoloita riittää. Mutta turistialueella kun ollaan, moni sortuu tarjoamaan samaa mautonta pastaa ja pizzaa.

Tässä postauksessa esittelenkin viisi ravintolaa, joissa käyvät myös paikalliset, ja jotka ovat auki vuoden ympäri. Pidän näistä kaikista valtavasti. Toki listaa olisi voinut jatkaa vielä rutkasti pidemmäksi…

Translation to English at the end of the page.

torr

1) Le Comptoir de la Torraque

Tämä pieni ravintola vanhan kaupungin sydämessä kuuluu ehdottomiin suosikkeihini. Tuo kuvan jälkkäri oli taivaallinen! Le Comptoirin ruokalista on suppea, mutta mielikuvituksekas ja vaihtuu usein.  Tähän ravintolaan ei tosin kannata tulla nälkäisenä: keittiössä hyörii vain yksi mies, minkä takia odotusajat voivat välillä venyä tosi pitkiksi. Suosittelen ottamaan jonkun ravintolan menuista, joiden hinnat pyörivät 30 euron molemmilla puolilla. Pöydän varaaminen kannattaa myös.  Osoite: rue de la Tourraque. Puh: 093952486

2) Le Broc en Bouche

Tästä ravintolasta unohdin viime reissulla ottaa kuvan, mutta tässä linkki, jonka kautta näet niitä koko joukon. Ravintola sijaitsee vanhassa kaupungissa pienellä sivukujalla ja on tunnelmaltaan herkullinen. Sisustus on hämyisän kotoisa ja ihanan boheemi. Ruokalistalla on tuttuja ranskalaisia herkkuja, enkä ole niihin pettynyt. Tätä paikkaa suosittelen sitä oikeata ranskalaista fiilistä hakeville. Pöytä pitää varata etukäteen. Osoite: 8 rue des Palmiers. Puh: 04 93 34 75 60

safranier

3) Le Saffranier

Le Saffranier kuuluu tälle listalle erinomaisen tunnelmansa ja palvelunsa takia. Le Saffranier sijaitsee perinteikkäällä aukiolla vanhassa kaupungissa, pienen matkan päässä turistien täyttämästä keskustasta. Aukiolle levitetyt pöydät ovat aina auringossa ja lapset voivat juoksennella autottomalla alueella rauhassa. Tässä ravintolassa järjestimme myös poikamme ikimuistoiset ristiäiset. Suosittelen ottamaan lounasmenun, hinta 16 euroa. Osoite: 1 Place de Saffranier, 04 93 34 80 50

felee

4) La Cafetière Fêlée

Gluteenitonta tai maidotonta ruokavaliota suosiva voi joutua Ranskassa vaikeuksiin. Siksi lisäsin listalle erinomaisen “La Cafetière Fêléen“, joka tarjoaa aasialais-ranskalaista ruokaa. Tarjoilijat osaavat neuvoa ruoka-aineallergioista kärsiviä ja esimerkiksi gluteenittomia herkkuja on paljon.  Yksittäiset annokset ovat aika hintavia, mutta esimerkiksi Pad Thai-menun, johon kuvankin annos “Saint Jacques au Sumac” kuuluu, saa 39 eurolla. Osoite: 18 Rue du Marc, puh. 04 93 34 51 86

big2

5) Big Moustache

Jos perinteinen ranskalainen ruoka alkaa tulla korvista, suosittelen suuntaamaan lounaalle tänne. Big Moustache on auki aamiais- ja lounasaikaan sunnuntaita lukuunottamatta ja tarjoaa älyttömän herkullisia hampurilaisia ranskalaisella twistillä. Tätä ravintolaa suosivat lähinnä paikalliset, keskustassa töitä tekevät ihmiset. Hintaa annoksilla on noin 15 euroa ja kasvisvaihtoehtokin löytyy. Osoite: 30 Rue Fourmilière, puh. 04 93 34 31 20

big
* * *
Where to eat in Antibes? There are a lot of restaurants in this town, but unfortunately many of them serve the same old over priced tourist food. In my view these five restaurants in Antibes are all worth visiting. I have enjoyed lovely meals in all of them.
1) Le Comptoir de la Torraque
One of my definite favorites. Le Comptoir serves amazing, imaginative menus in a lovely location, right in the heart of the old town. The prices of the menus are around 30 euros. Address: rue de la Tourraque, 093952486
2) Le Broc en Bouche
This lovely restaurant is on a secluded street in the old town. Beautiful, bohemian setting with a great French cuisine. Recommended for anybody willing to have a genuine restaurant experience “à la francaise”. Address: 8 rue des Palmiers. 04 93 34 75 60
3) Le Saffranier
I love to go to Saffranier for family lunches. The restaurant is located on a sunny square outside of the busiest part of the old town.  We even organized our son’s baptism here, and enjoyed it immensely. Address: 1 Place de Saffranier, 04 93 34 80 50
4) La Cafetière Fêlée
La Cafetière Fêléé serves great franco-asiatic food and is open for lunches and dinners. A great option in Antibes for anybody following a gluten free or lactose free diet. Address: 18 Rue du Marc, puh. 04 93 34 51 86
5) Big Moustache
Had enough of the French cuisine? Then try Big Moustache and have an unforgettable burger with a French twist. Open for breakfasts and lunches. Address: 30 Rue Fourmilière, 04 93 34 31 20

5 Comments

 1. Jael   •  

  Kivalta vaikuttavia ravintoloita.Oletko koskaan ajatellut (tuli mieleen kun sulla oli näitä Top 5 listoja) kirjoittaa tällaista vaikka The Culture Tripille?
  Minä kirjoittelen Tel Avivin hubissa (vasta aloitin kun pyydettin mukaan) mutta Euroopan hubissa on myös Ranska
  http://theculturetrip.com/write-articles/

  • Héléna   •     Author

   Vitsi! Kiitos vinkistä, mäpä käyn kurkkaamassa.

 2. Minnis   •  

  Bonjour! Kiitos taas ihanasta postauksesta, näitä kaikkia tullaan kesällä kokeilemaan t. Minnis
  Ps. Hiukan epäkulturellien poitsujeni vuoksi kysyn kumminkin, missäpäin Antibesia saa tosihyvää pizzaa… sellaista jota ei ole pilattu liiallisella juustomäärällä ja jossa on just sopivasti tomaattikastiketta.

  • Héléna   •     Author

   No niin Minnis, koska en ole pizzaihminen, kysyin asiasta oikealta asiantuntijalta, eli italialaiselta ystävältäni. Hän syö vain italialaisten tekemään hyvää pizzaa. Tässä hänen kaksi suosikkiaan: Pizzeria le Moulin Plage du Ponteilin kupeessa sekä Pizza & Co vanhassa kaupungissa, kadulla nimeltä Rue des Casemates. Pizzeria Moulin on oikea ravintola, jossa istutaan pöydissä, kun taas Pizza & Co on pieni paikka, josta haetaan pizza slice mukaan. Tässä vielä linkit: Le Moulin ja Pizza & Co .

 3. Minnis   •  

  Hei Helena, oletpa ystävällinen! Kiitos paljon pizzavinkeistäkin t. Minnis

Leave a Reply

Your email address will not be published.