Viisi suosikkikahvilaani Antibesissa / My favorite cafés in Antibes

cottard

Lomakausi lähestyy, joten vastedes, kerran viikossa blogistakin löytyy matkavinkkejä Etelä-Ranskaan. Tässä ensimmäisessä keskityn viiteen suosikkikahvilaani Antibesissa, ensi viikolla ovat vuorossa ravintolat. Kuulen mieluusti, millaiset vinkit teitä kiinnostaisi!

(Translation to English at the end of the page)

cottard3

1) Cottard

Christian Cottardin teehuone ja konditoria muutti vanhasta kaupungista liikennöidyn keskustan kupeeseen. Uudet omistajat loihtivat vanhasta, ränsistyneestä rakennuksesta upean, herkullisen keitaan, jonne on mukava mennä jopa ihan yksikseen. (Ranskassa yksin kahvittelevia ja ruokailevia katsellaan vähän säälien).  Parasta Cottardilla ovat leivokset ja kakut (ylin kuva).  Osoite: 8 Boulevard Dugommier, Antibes

margot

2) Margot

Moderni Margot sijaitsee kaupungin keskusaukiolta rantaan vievällä Albert 1er bulevardilla. Mustavalkoinen ja virtaviivainen sisustus on tällä seudulla erikoista. Parasta tässä kahvilassa ovat herkulliset sämpylät ja erinomaiset, pienissä pahvilaatikoissa tarjoiltavat pastat. Huomionarvoista on, että kahvilassa on suomalaiseen tapaan itsepalvelu. Osoite: 32 bvd Albert 1er

ilette

ilette2

3) Boulangerie Patisserie L’Ilette

Tämä uimarannan kupeessa sijaitseva kahvila on oikeastaan leipomo-konditoria. Kahvilapöydissä ulkoterassilla on pöytiintarjoilu, mutta jos leipää haluaa ostaa kotiin, on jonotettava. Ranskalainen mieheni sanoo aina, ettei yksi ja sama paikka osaa tehdä sekä leipiä että leivonnaisia, mutta tämä on poikkeus. Patonki kuuluu kaupungin parhaisiin, enkä sokeristen herkkujen puolellakaan ole pettynyt. Myös paikan piiraat, eli quichet ovat pelastaneet monet lounashetket ja rantareissut. Kaikkein ihaninta on kuitenkin palvelu: ilman poskisuukkoja täältä pääsee harvoin lähtemään. Osoite: 2 av Chênes Salis

choopys

4) Choopy’s

Gluteenittomien herkkujen taivas on vanhan kaupungin portin kupeessa sijaitseva Choopy’s. Amerikkalaisiin kuppikakkuihin ja bageleihin erikoistunut kahvila on erityisesti kaupungin ulkomaisten asukkaiden suosiossa. Täällä pärjää hyvin myös englannilla. Osoite: 16 rue Vial

poseidon

5) Le Poseidon

Listan viimeinen, muttei todellakaan se huonoin. Le Poseidon on Plage du Ponteil-rannan päässä sijaitseva  kahvilakioski, jossa kahvi tarjoillaan brutaalisti pahvimukeista. Mutta, kuten näkyy, kahvi on niin hyvää, että se kelpaa jopa italialaisille (kuvassa ystäväni Debora). Tähän kahvilaan palaan aina yhdestä syystä: siellä on kaupungin paras näkymä. Osoite: Plage du Ponteil

* * *
As the vacation period is approaching, it is about time to share some travel hints for anybody willing to pass their holiday in this region. Here are my favorite cafés in my hometown Antibes!
1) Cottard has recently moved  from old town to the city center. It is a lovely oasis in the middle of the huzzle and buzzle of the city. I like to visit Cottard because of its the calm atmosphere and amazing pastries. Address: 8 Boulevard Dugommier, Antibes
2) Margot is a modern café on Albert 1er. They have a great range and reasonably prices sandwiches, salads and take away pastas. Address: 32 bvd Albert 1er
3) Situated close to the beach Salis, L’Ilette offers a lovely, sunny terrace with unforgettable service. It has also a great variety sugary and salty pastries – not to forget the baguette, that is one of the best in town. Address: 2 av Chênes Salis
4) Choopy’s cupcakes are amazing, plus they are gluten free. At Choopy’s you will often meet the expats of the town. Osoite: 16 rue Vial
5) Le Poseidon is the beach café at Plage du Ponteil. The coffee may be served in paper cups but nothing beats the view! Address: Plage du Ponteil

21 Comments

 1. Petra   •  

  Ihania kahviloita, erityisesti tuo merenrannalla sijaitseva on maisemiltaan mahtava!

  • Héléna   •     Author

   Petra, bongasit suosikkini. Parasta rantakahvilassa ovat arkiaamut, jolloin biitsi on vielä ihanan autio ja vain purjeveneet pyörivät häiritsemässä.

 2. Minnis   •  

  Hei, ihana idea! Juuri sitä mitä kaipaan, olen tulossa poikieni kanssa kesäkuussa Antibesiin kieliopintoihin.
  Jos viitsit, olisi kiva kuulla Antibesin bussisysteemistä. Siis onko samaa systeemiä kuin Nizzassa, onko kyseessä jonkinlainen seutulippu? Ja miksi aina sanotaan, että liput maksavat vain euron, kun ainakin Nizzassa automaatista kertalippu maksoi 1,50.
  Toinen kysymys liittyy pyörien vuokraamiseen – tiedätkö siitä mitään? Taas perusteena on Nizza ja siellä joka puolella vuokrattavina olevat kaupunkipyörät. Kieltämättä niillä olisi kiva viiletellä pitkin rantsuja, mutten hahmottanut mitään vuokrausohjeista.

  t. uskollinen lukijasi Minnis

  • Héléna   •     Author

   Kiitos Minnis mainiosta vinkistä ja tervetuloa Antibesiin! Teen pian postauksen Antibesin alueen julkisesta liikenteestä ja liikkumisesta yleensäkin ilman autoa.

  • Stazzy   •  

   Nizzan pyörävuokrausta varten pitää tehdä tili. Sen voi tehdä paikan päällä puhelimella, mutta selkeästi helpoin on netissä etukäteen: http://www.velobleu.org/presentation/?rub_code=8

   Siitä valitaan “1 päivä tai 1 viikko”. Tili “kiinnitetään” sinun puhelinnumeroosi. Sitten pyöräautomaatilla painelet nappuloita, valitset pyörän ja soitat puhelimellasi annettuun numeroon (ilmainen puhelu, se ei yhdistä minnekään). Pyörä vapautuu.

   Yst.terv. nimim. Entinen Nizzan kaupunkipyörien vakikäyttäjä.
   Tosin mulla oli kortti, en soitellut mihinkâän.

   • Héléna   •     Author

    Ah, rakastan noita Nizzan kauounkipyöriä. Semmoisia kun saisi tännekin. Olisipa muuten kiva kuulla, että miten sinä näet pohjoisen ja etelän erot kun olet molemmissa asunut. Onko sulla ikinä ikävä tänne?

 3. Stazzy   •  

  Mun ehdoton suosikkikahvila Antibesissa on semmoinen huomaamattoman sisäänkäynnin takana sijaitseva sisäpiha-puutarha, jossa on kuumallakin viileää ja koristeena sammakoita. Nimeä en todellakaan muista, mutta vanhassa kaupungissa:
  http://stazzy.net/index.php/2011/taeti-ja-terassi

  Tykkää tuollaisista vähän nuhjuisista paikoista, joissa ei itsekään tarvitse tuntea olevansa loistelias.

  • Héléna   •     Author

   Le Jardin! On tosi kiva paikka ja siellä on erinomainen ruoka. Hirvittävän vaikea jos meinaa vaunujen kanssa tunkea sisään, mutta muuten loistava. Kiva että laitoit linkin!

 4. Annica   •  

  Moi Helena
  Sulla on tosi kaunis blogi ihanin postauksin. Sun elämä näyttää niin täydelliseltä että tässä muuttuu ihan kadeksi

  • Héléna   •     Author

   Voi kiitos Annica palautteesta. Elämä on kaukana täydellisestä, mutta elämä auringossa maistuu kyllä. Ei kuitenkaan kannata kadehtia!

 5. Ansku BCN   •  

  Ihanaa, kiitos! Tallensin listan, eihän sitä tiedä, koska tästä taas innostuu Ranskaan ajelemaan 🙂

  • Héléna   •     Author

   Ansku, jos tänne eksyt niin sitten kyllä laitat viestiä! Hyvä jos lista tulee käyttöön.

 6. Riitta Vainionpää   •  

  Hei!
  Oliko tuolla Choopys kahvilassa myös suolaista gluteenitonta tarjolla?olen lähdösdä heinäkuulla Nizzaan ja kaikki vinkit gluteenittomista paikoista otetaan ilomielellä vastaan! Kiitos etukäteen tiedoista@

  • Héléna   •     Author

   Hei Riitta! Choopy’s tarjoilee myös jotain suolaista. Sitten täällä Antibesissa on sellainen ravintola kuin Chez Helen (!), joka on keskittynyt vain vegaaniseen ja gluteenittomaan ruokaan. Yksi kiva paikka on myös Nizzassa, kirjoitin siitä aikoinaan postauksenkin (linkki).

   • Riitta Vainionpää   •  

    Kiitos sinulle!kaikki tieto on plussaa,mukava etukäteen selvitellä on sitten reissussa helpompaa. Osaisitkohan sanoa onko socca gluteenitonta tehdään kuulemma kikhernejauhoista,mutta sitä en tiedä lisätäänkö siihen muita jauhoja? Macaronsit tehdään kai mantelijauhoista,mutta käytetäänkö niissäkin esim.vehnäjauhoja lisänä?
    Terv. Riitta

    • Héléna   •     Author

     Hei Riitta. Kyllä, socca tehdään kikhernejauhoista, eikä siihen reseptin mukaan lisätä muita jauhoja. Mutta pitää muistaa, että socca valmistetaan usein samassa paikassa kuin peruspizzat, joten täysin gluteenitonta soccaa varmaan harvoin voi saada. Sama koskee “gluteenittomia leipiä”, joita saa leipomosta. On aina leivottu muiden leipien ohessa, joten täysin jauhottomia en usko löytyvän.. Sama koskee macaronseja. Herkän keliaakikon suosittaisinkin suuntaamaan leivän perässä supermarketteihin tai bio-kauppoihin 🙂 Ravintoloista saa kyllä lounas- ja illallisaikaan paljon gluteenittomia vaihtoehtoja.

     • Riitta Vainionpää   •  

      Hei Helena!
      Kiitos vielä vaivannäöstäsi,nyt vaan odottelemaan reissua. Mukava kuulla että jotain syötävääkin löytyy..Eipä ole ennen Ranskan maalla tullut käytyä..Nizza ja lähistön alueet vaikuttavat mielenkiintoiselta yhdistelmältä kaupunki- ja rantalomaa..
      terv. Riitta

     • Héléna   •     Author

      Erittäin hyvä lomakohteen olet valinnut! En usko, että tulet pettymään.

 7. Pingback: Kahvi uusilla terassituoleilla kiitos | Chez Héléna

 8. Pingback: Onnellisten matkakevät / Instagram Travel Thursday | Chez Héléna

 9. Pingback: Etätyöläisen elämänhallinta | Chez Héléna

Leave a Reply

Your email address will not be published.