Viisi suosikkikahvilaani Antibesissa / My favorite cafés in Antibes

cottard

Lomakausi lähestyy, joten vastedes, kerran viikossa blogistakin löytyy matkavinkkejä Etelä-Ranskaan. Tässä ensimmäisessä keskityn viiteen suosikkikahvilaani Antibesissa, ensi viikolla ovat vuorossa ravintolat. Kuulen mieluusti, millaiset vinkit teitä kiinnostaisi!

(Translation to English at the end of the page)

cottard3

1) Cottard

Christian Cottardin teehuone ja konditoria muutti vanhasta kaupungista liikennöidyn keskustan kupeeseen. Uudet omistajat loihtivat vanhasta, ränsistyneestä rakennuksesta upean, herkullisen keitaan, jonne on mukava mennä jopa ihan yksikseen. (Ranskassa yksin kahvittelevia ja ruokailevia katsellaan vähän säälien).  Parasta Cottardilla ovat leivokset ja kakut (ylin kuva).  Osoite: 8 Boulevard Dugommier, Antibes

margot

2) Margot

Moderni Margot sijaitsee kaupungin keskusaukiolta rantaan vievällä Albert 1er bulevardilla. Mustavalkoinen ja virtaviivainen sisustus on tällä seudulla erikoista. Parasta tässä kahvilassa ovat herkulliset sämpylät ja erinomaiset, pienissä pahvilaatikoissa tarjoiltavat pastat. Huomionarvoista on, että kahvilassa on suomalaiseen tapaan itsepalvelu. Osoite: 32 bvd Albert 1er

ilette

ilette2

3) Boulangerie Patisserie L’Ilette

Tämä uimarannan kupeessa sijaitseva kahvila on oikeastaan leipomo-konditoria. Kahvilapöydissä ulkoterassilla on pöytiintarjoilu, mutta jos leipää haluaa ostaa kotiin, on jonotettava. Ranskalainen mieheni sanoo aina, ettei yksi ja sama paikka osaa tehdä sekä leipiä että leivonnaisia, mutta tämä on poikkeus. Patonki kuuluu kaupungin parhaisiin, enkä sokeristen herkkujen puolellakaan ole pettynyt. Myös paikan piiraat, eli quichet ovat pelastaneet monet lounashetket ja rantareissut. Kaikkein ihaninta on kuitenkin palvelu: ilman poskisuukkoja täältä pääsee harvoin lähtemään. Osoite: 2 av Chênes Salis

choopys

4) Choopy’s

Gluteenittomien herkkujen taivas on vanhan kaupungin portin kupeessa sijaitseva Choopy’s. Amerikkalaisiin kuppikakkuihin ja bageleihin erikoistunut kahvila on erityisesti kaupungin ulkomaisten asukkaiden suosiossa. Täällä pärjää hyvin myös englannilla. Osoite: 16 rue Vial

poseidon

5) Le Poseidon

Listan viimeinen, muttei todellakaan se huonoin. Le Poseidon on Plage du Ponteil-rannan päässä sijaitseva  kahvilakioski, jossa kahvi tarjoillaan brutaalisti pahvimukeista. Mutta, kuten näkyy, kahvi on niin hyvää, että se kelpaa jopa italialaisille (kuvassa ystäväni Debora). Tähän kahvilaan palaan aina yhdestä syystä: siellä on kaupungin paras näkymä. Osoite: Plage du Ponteil

* * *
As the vacation period is approaching, it is about time to share some travel hints for anybody willing to pass their holiday in this region. Here are my favorite cafés in my hometown Antibes!
1) Cottard has recently moved  from old town to the city center. It is a lovely oasis in the middle of the huzzle and buzzle of the city. I like to visit Cottard because of its the calm atmosphere and amazing pastries. Address: 8 Boulevard Dugommier, Antibes
2) Margot is a modern café on Albert 1er. They have a great range and reasonably prices sandwiches, salads and take away pastas. Address: 32 bvd Albert 1er
3) Situated close to the beach Salis, L’Ilette offers a lovely, sunny terrace with unforgettable service. It has also a great variety sugary and salty pastries – not to forget the baguette, that is one of the best in town. Address: 2 av Chênes Salis
4) Choopy’s cupcakes are amazing, plus they are gluten free. At Choopy’s you will often meet the expats of the town. Osoite: 16 rue Vial
5) Le Poseidon is the beach café at Plage du Ponteil. The coffee may be served in paper cups but nothing beats the view! Address: Plage du Ponteil