Alaspäin katsova koira olohuoneessa

yoogaia1

Yhteistyössä Suomen Blogimedia ja Yoogaia.

Tapahtui tänä aamuna: heräsin kello kuusi Yoogaia-nettijoogasalin aamutunnille! Hiljaisessa talossa oli ihanaa herätellä hartioita, saada veri virtaamaan. Uusi elämä alkoi nyt.

Ensin siitä nimittäin huomautti  paikallinen joogaopettajani: – Teet kaiken hirveällä vauhdilla. Hengitätkin nopeasti. Yritä rauhoittua.

Sitten asiaan puuttui naapurini, naturopaatti, joka kehotti lataamaan puhelimeen sovelluksen (!)  joka opastaa hengittämään rauhallisemmin. – Se voisi tehdä sinulle hyvää.

Apua. 

Tiedän sen kyllä: olen elohiiri, ainakin tässä välimerellisessä mittapuussa. Teen useimmat asiat nopeasti (ja siinä samassa kolhin itseäni), ajattelen sataa asiaa kerrallaan, innostun herkästi ja hermostun jos asiat eivät etene niin kuin toivon.

Hengitä syvään. 

Kun  sitten blogin kautta tarjoutui mahdollisuus testata Yoogaiaa maksutta (katso ohjeet lopusta), innostuin tietty. Joogahan jos joku rauhoittaa. Sivusto oli sitä paitsi jo entuudestaan tuttu, olinhan kokeillut sitä jo kerran aikaisemmin (lue siitä täältä).

Nettijoogasalin paras puoli on, että ohjatuille tunneille voi osallistua omassa olohuoneessa, mikä sopii tähän elämäntilanteeseen. On sitten itsestä kiinni, haluaako opettajan näkevän oman suorituksen vai ei. Nauhoitettujakin tunteja on paljon, joukossa myös pilatesta ja syvävenyttelyä.

Pienten lasten vanhempia kehotan kuitenkin nauttimaan hetkistä yksin. Testasin nimittäin dynaamista hatha-joogaa pienokaisten kanssa ja tässä tulos:

yoogaia2

Oli älyttömän hauskaa, mutta mindfullnessit siitä kyllä oli kaukana.

yoogaia3

Haluatko sinäkin kokeilla? Yoogaia tarjoaa Chez Hélénan lukijoille nyt maaliskuussa kaksi viikkoa ilmaiseksi. Rekisteröidy täällä, syötä kampanjakoodiksi CHEZHELENA2015 ja pääset osallistumaan kaikille tunneille. 

13 Comments

 1. satunnainen   •  

  Aivan ihanat nuo kaksi viimeistä kuvaa 🙂
  Hyviä joogahetkiä, niitä vähän rauhallisempiakin 😉

  • Héléna   •     Author

   Huh huh, oli siinä naurussa pitelemistä kun noitten tohottajien kanssa yritti joogailla!

 2. rosa   •  

  Yoogaiaa on täälläkin kokeiltu! Tykkään, mutta toimii ehdottomasti parhaiten lasten nukkuessa tms. 😀 On meinaan hieman hankala kuunnella ohjaajaa ja keskittyä harjoitukseen lasten kiipeillessä ja roikkuessa kiinni, yritä siinä sitten hengittää!

  • Héléna   •     Author

   Samankaltaisia kokemuksia siis siellä. Pitäisi tosiaan olla lehmän hermot jos tota meinaisi lasten kanssa…

 3. Jael   •  

  Ai kuinka kiva:) Olen käynyt kotini viereisessä kuntosalissa myös joogassa pilateksen lisäksi,mutta kun ihanan joogaohjaajan tunnit siirrettiin huonoon aikaan,niin en pitkään aikaan olekaan tehnyt mitään silla saralla.JOten kiitos:)

  • Héléna   •     Author

   Hyvä hyvä, että tulee käyttöön! Musta on jotenkin ihanan hassua jumpata suomeksi kaiken tän jälkeen. Kerro sitten mitä tykkäsit.

 4. Petra   •  

  Ma juuri meinasin tanaan kavella naapurin trx-salille ja aloittaa salilla, viimeiset pari sateista kk ovat olleet vahan huonoja ulkoliikunnan suhteen….hmmm. Ihania kuvia 🙂 Ja tunnistan tuon liian nopeatempoisen tavan tehda asioita, olen vahan paassyt siita eroon turkkilaisten kanssa.

  • Héléna   •     Author

   No, tää kokeilu ei nyt ainakaan maksa mitään. Testaa ihmeessä! 🙂 Mahtavaa, että löytyy sielujen sympatiaa tuo vauhdikkuuden suhteen. Mä mietin tätä raapustaessani, että onkohan tässä kyse vain jostain suomalaisesta tehokkuudesta?

 5. Sanna   •  

  Hei kiitos Hellu! Heti rekisteröidyin ja käytin koodin. Pitkään on ollut mielessä mutta nyt sait potkaistua mut toimintaan. Käyn kyllä joogatunneilla, enkä niitä lopeta mutta tämä on loistolisä! Jooga tulee todella tarpeeseen kun pyöräilee lapsia kouluun päivittäin 18-36km.

  • Héléna   •     Author

   Hyvä Sanna, että hyödynsit. En minäkään viikottaista joogatuntia kodin ulkopuolella jätä. Tämä on tosiaan hyvä ekstra. Sanna et oo tosissas ton pyöräilyn suhteen! Vitsit, mulla on kamala ikävä kunnon pyöräilyä, täällä se on aina semmosta autojen seassa pelkäämistä. Sun taytyy olla huippukondiksessa.

 6. Anu [Perillä]   •  

  Oi, vau! Munkin pitää muistutella itseäni hengittelemään rauhallisesti. Ystävällisin terveisin toinen elohiiri (joka on muuten unohtanut kokonaan ne reseptit, anteeksi).

  • Héléna   •     Author

   Ei hätää reseptien suhteen Anu! Käy ihmeessä testaamassa joogaa, se tekee hyvää. Nim. taas hengittelyn tarpeessa.

 7. Pingback: Äiti, miksi pitää mennä kouluun? | Chez Héléna

Leave a Reply

Your email address will not be published.