Sunnuntaikävely lempparipaikkaan Antibesissa

su-aamu11

Jos alkuviikko on ollut harmaa, niin sitä ei tosiaan ollut meidän sunnuntai. Aurinko paistoi ihanasti, vaikka olikin himputin kylmä, ainakin meidän leveysasteille. Mittari näytti aamulla miinusmerkkistä.

Monet bloggaajat postaavat ihania kertomuksia arjestaan. Minä osallistun tähän nyt postaamalla kuvia puolikkaasta sunnuntaista. Usein viikonloppuisin käymme vierailulla jossain lähikylässä, mutta tänä sunnuntaina päätettiin pysyä kotoisassa Antibesissa ja käydä pitkästä aikaa yhdestä lempparipaikoistani, eli Picasso-museossa.

su-aamu

Meiltä museoon on reilun vartin mittainen kävelymatka. No – lasten kanssa siihen menee tietty vähän enemmän. Mutta ei se mitään, oli hieno aamu ja reitti vanhan kaupungin keskustaan on kaunis.

su-aamu3

Matka vie ohi Antibesin suuren huvivenesataman, jossa voi hetken unelmoida. Takana näkyy Fort Carré-linnoitus ja valkoisenaan hohtavat Alpit.

su-aamu4

Satama-alue on vastikään uusittu. Nyt  se on siisti ja valoisa, joskin vaikuttaa vähän tyhjältä ja tylsältä. Kesällä se on tarkoitus herättää henkiin myyntikojuineen ja näyttelyineen. Jäämme odottamaan.

su-aamu5

Vanhaan kaupunkiin astutaan sisään jykevästä portista. Maailma muuttuu kertaheitolla.

su-aamu6

Jopa sunnuntaisin vanhan keskustan kapeat kadut ovat eläväisiä, kiitos markkinoiden ja tietysti aamupäivän jumalanpalveluksen, johon monet suuntaavat.

su-aamu8

Picasso-museo sijaitsee korkealla näköalapaikalla. Provencalin markkinoilta sinne pitää kiivetä portaita pitkin. Mutta palkinto tosiaan on sen arvoinen.

su-aamu9

Museot ovat minulle tärkeitä, ehkä sellaisia kuin kirkot ovat joillekin. Niissä voi hiljentyä, rauhoittua, kadota hetkeksi todellisuudesta. Antibesin Picasso-museo on erityisen maaginen: se sijaitsee vanhassa Grimaldin linnassa Välimeren rannalla. Linnan yhtä huonetta Pablo itse käytti ateljeenaan muutaman kuukauden ajan 40-luvulla. Siellä hän maalasi teoksia, jotka ovat museossa edelleen esillä. Teoksien meren välke, musisoivat faunit ja hassunkuriset merisiilit heräävät linnassa henkiin – minua nuo taulut kuohuttavat aina, ne ovat kuin aikamatkoja menneeseen. Hetken saan hengittää samaa ilmaa kuin taiteilija.   Harmi vaan, ettei museossa saa kuvata.

su-aamu10

Mies ja lapset tuntuivat nauttivan ennenkaikkea linnan mielettömästä terassista, josta voi ihailla Välimeren aaltoja. Aurinko lämmitti jo nyt tammikuussa.

su-aamu12

8 Comments

 1. Tiina   •  

  Ah! Tästä postauksesta tuli hyvälle tuulelle. Ihan kuin olisi itse siellä kävelyllä.

  • Héléna   •     Author

   Voi kiitos. Se oli tarkoituskin!

 2. Vilja @ muotoseikka\   •  

  Muistan edelleen Antibesin niin hyvin. Olin siellä kesällä 2011. Upeita paikkoja, hienoja muistoja.

  • Héléna   •     Author

   Onpa kiva kuulla, että jäi hyviä muistoja. Kyllä tämä on aika ihana paikka.

 3. Moskvitska   •  

  Antibes on muuten todella lumoava paikka yöllä. Satuimme sinne vahingossa pyörämatkallamme. Emmekä melkein halunneet lähteä sieltä pois. 🙂

  • Héléna   •     Author

   Se on! Lumoava oikeastaan mihin aikaan tahansa. P.S. Kiitos kommentistasi Moskvitska 🙂

 4. Ulla Lassila   •  

  Hieno, syvällinen, analyyttinen, kaunis, realistinen ja tietoa välittävä blogi. Kiitos. Antibes ja Juan les Pins on minun unelmakohteeni.

  • Héléna   •     Author

   Kiitos Ulla kauniista sanoistasi! Olen otettu, että pidät blogistani. Kiitos myös, että jätit kommentin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.