Koulussa suu täynnä suklaata

kakku

Perhe-elämä on muutakin kuin Charlie, Ranskassakin. Siksi ajattelin vaihteeksi kirjoittaa muutaman sanan jostain ihan muusta,  kuten herkkujen syömisestä koulussa. Kolmevuotias tyttäreni nimittäin juoksi vastikään koulun päätteeksi syliini naama yltäpäältä suklaassa.

– Mitä ihmettä sinä olet syönyt?

– Chocolaata! Ja minulla on tikkari repussa!

Koulussa oli taas vietetty jonkun synttäreitä. Melkein kolmenkymmenen oppilaan luokassa juhlittavia riittää. Ihanaa, että on kivaa, mutta en ole ihan varma mitä mieltä olla tästä karkin mussuttamisesta.

Lukuvuoden alussa ranskalainen opettaja antoi vanhemmille tiukat synttäriherkkuohjeet: tuokaa kakku, yksi pussi karkkia ja juotavaa. Ei muuta, ettei synny kilpavarustelua. Kakun sai ihan vapaasti leipoa kotona, mutta maito olisi syytä jättää pois allergioiden varalta.

-Muistakaa, että leipurinkermassakin on maitoa!

kakku2

Muuta ohjetta ei sitten tullutkaan.  Meillä tyttö leipoi mummonsa kanssa kakun, joka oli kuulemma hyvää. Opettaja oli liimannut suloiset juhlakuvat reissuvihkoon. Maitoa ei meillä kakkuun pantu, mutta epäilen vahvasti, että monikaan muistaa sitä ohjetta täällä noudattaa, etelässä kun ollaan.  Tikkaritkaan eivät minun mielestä kuuluneet ohjeisiin, mutta minä olenkin pilkuntarkka suomalainen.

Netistä katselin, että mitä Suomessa tehdään. Päiväkotiin ei kuulemma saa viedä itsetehtyjä leivonnaisia allergioiden takia, se toki on tosi ymmärrettävää. Keskustelupalstoilla äidit kertovat ostavansa maissinaksuja, mikä minusta on kyllä aika kuivakkaa synttärinä.

Hmm. Paikallinen ystäväni kertoi, että heidän lapsen koulussa vietetään yhdet synttärijuhlat kerran kuussa, kaikille siinä kuussa syntyneille. Kuulostaa hyvältä. Eikös jaettu ilo olisi moninkertainen ilo?

3 Comments

 1. Venla   •  

  Minäkään en tiedä mitä mieltä olen, vaikka päiväkodissa työskentelenkin. Ymmärrän hyvin, että vanhemmille herää huoli liiasta herkuttelusta jos juhlia on tiheään. Ja sitten taas vietän päivät näiden pikkuihmisten kanssa, joille synttärijuhla on äärettömän

 2. Venla   •  

  … tärkeä. Ja se omien herkkujen jakaminen suuri asia. Yhteissynttäri kuulostaa mainiolta.

  Otti vähän varaslähdön eka viesti.

  Venla

  • Héléna   •     Author

   No näin juuri. Synttärit on maailman tärkein asia tietysti! Herkkuja pitää olla, mutta tosiaan tommoset yhteisjutut olisivat musta ehkä parempia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.