Sunnuntaiaamu lammella

mouginspuisto6

Sunnuntaina oli päästävä ulos. Lämpötila kipusi lähemmäs kahtakymmentä, aurinko paistoi ja mikä parasta, oltiin saatu nukkua kahdeksan tuntia putkeen.

Yleensä suuntaamme sunnuntaikävelylle rantaan, tässä Välimeren äärellä kun ollaan.  Tällä kertaa päätimme kuitenkin tehdä poikkeuksen: kartalta kohteeksi valikoitui Mouginsissa sijaitseva l’Etang de Fontmerle-lampi, missä kuulemamme mukaan oli sorsia.  Täällä meilläpäin vesilintuja näkee nimittäin harvoin, ja mikä nyt perheen pienimpien mielestä parempaa kuin suloiset kaakattajat. Mouginsiin ajaa tästä meiltä Antibesista vain parisenkymmentä minuuttia.

mouginspuisto7 mouginspuisto10

Fontmerlen lampi ja sitä ympäröivä puisto yllätti meidät kauneudellaan, maisemat olivat kuin provencelaisesta satukirjasta. Pitkästä aikaa koko lapsilla oli kunnolla tilaa kirmata nurmella, kerätä kukkia ja tehdä löytöretkiä puskiin. Vaikka ilma oli kuin morsian, luonnon värit muistuttivat jo tulevasta talvesta.

mouginspuisto2

mouginspuisto1

Kun oli aika lähteä, pääsi eräiltä itku. Ehkä suunnataan tänne jo ensi viikolla uudestaan, mutta kunnon piknik-korin kanssa.

mouginspuisto5

2 Comments

  1. Uraäiti   •  

    Oi, mikä valo! Oi, mitkä värit! Kateellisena täällä kommentoin marraskuun loskan ja pimeyden keskeltä…

    • Héléna   •     Author

      Ihanaa oli, nyt tosin tuo valo on kaukainen muisto vain. Täällä sataa kaatamalla…

Leave a Reply

Your email address will not be published.