Kun mieleni pahoitin

Jos voisin, panisin tämän postauksen alkuun kuvan meidän kauniista kukkaruukuista portin pielessä.

Valitettavasti se ei kuitenkaan ole mahdollista. Ruukut kukkineen nimittäin varastettiin eilen keskellä päivää. Ehtiväthän ne siinä olla kokonaiset 48 tuntia. Ottaa päähään. Kuka hullu varastaa kukkaruukkuja keskellä päivää? Tosi masentavaa.

Ostimme ruukut ovenpieleen, jotteivät lähikouluun lapsiaan tuovat vanhemmat parkkeeraisi ajopeliään portin eteen. Olen heille yksi kerrallaan asiasta jo sanonut, ripustanut ”älä pysäköi”-merkkejä aitaan ja pyytänyt poliisin paikalle. Mikään ei riitä. Kaupungintalostakin kävi mies katsomassa, josko tuohon eteen voisi pystyttää tolpan. Ehkä, ehkä ei. Siihen ranskalainen byrokratia pyörittää meille vastauksen ehkä vuonna 2017. Aaargh. Kukkaruukkujen piti olla hyvä väliaikaisratkaisu.

Ja koska pääsin nyt valittamisessa hyvään alkuun, kerron vielä toisestakin minua kovasti ärsyttävästä asiasta.  Nimittäin kakasta. Koirankakasta, jota lojuu kakkatienpientareilla. Meidän läheisellä pikkutiellä on pieni puistonpalanen, jota paikalliset ovat ryhtyneet käyttämään koiravessana, vaikka puistikon vieressä on koje, joka jakaa ilmaisia kakkapusseja. Haju on kuumalla säällä ällöttävä.

Tästä aihepiiristä meillä vastaa canisette-osasto”, kaupungintalosta vastattiin kun mies soitti sinne. (Canisetten voi vapaasti kääntää koirapuisto-osastoksi. ) Saimme kuulla että ”moto-crotte” (koirankakan imurointiin erikoistunut vespa) käy kadulla joka toinen päivä. Jos ei käy, pitää asiasta ilmoittaa. Nyt soitamme koirankakkaosastolle melkein joka toinen päivä.

Kiukuttaa niin, etten varmana anna periksi.

 

 

8 Comments

 1. Petra   •  

  😀 Sorry ma repesin tolle koirankakkaosastolle, tosin ma olen ihan varma etta taallakin on sellanen. Ma taidan tehda kanssa postauksen muutamasta arsyttavasta asiasta kuten siita, kuinka raivostuttaa kun autot on pysaköitava suojatien eteen siihen jalkakaytavan madalluskohtaan, pyöralla ja rattailla mennessa on tullut kiroiltua aika monta kertaa.

  • Héléna   •     Author

   No arvaa Petra repesinkö minä kun kuulin mieheltä, että kaupungilla on oikeasti oma osastonsa koirankakkaa varten. Täällä näihin koiranjätöksiin suhtaudutaan ihan omalla tavallaan. Kaikkienhan pitäisi kyllä periaatteessa korjata oman koiransa jäljet (sakkokin on olemassa), mutta eihän sitä oteta vakavasti. Ilmeisesti järjestelmä toimii paremmin näin.

   Kirjoita ihmeessä postaus ärsyttävistä asioista! Huomaat kuinka helpottaa kun saa päästää vähän höyryjä ulos.

 2. rosa   •  

  Noh, täällä kotosuomessakin meidän naapuritalosta vietiin kukkaruukku rapun oven edestä. Harmillista, joku asukas oli vielä käsittäkseni itse sen sinne vienyt! 🙁

  Toivottavasti saatte …kakkaongelman aisoihin!

  • Héléna   •     Author

   No niin, siksi en halunnut ollenkaan haukkua ranskalaisia. Kai tämmöstä tylsää ilkivaltaa voi tapahtua kaikkialla. Kakkaongelman setviminen etenee, nyt kaupungintaloon on lähetetty virallinen valitus 😉

 3. Riitta   •  

  Pienellä editoinnilla vastaus löytyi:

  “Kuka hullu varastaa kukkaruukkuja keskellä päivää?
  Lähikouluun lapsiaan tuovat vanhemmat,”

  • Héléna   •     Author

   Riitta, tätä mekin ollaan vähän pelätty. Mutta kyllä sitä vain haluaisi uskoa lasten kavereiden vanhemmista hyvää.

 4. Saila   •  

  Ohoh, en ollut lukenut tätä juttua kommentoidessani tuonne edelliseen… Eli siis te *olette jo* laittaneet pysäköintikieltoja, eivätkä ne auta. Voi ei. Siellä etelässä ei mikään auta. Muualla sentään kieltomerkkejä suunnilleen totellaan.
  Muistan kun silloin kauan sitten olin jonkin aikaa etelässä, ja muistan kuinka jopa parvekkeilla oli kukkaruukkuja kiinnitetty kaiteeseen pyöränlukoilla. Siellä vain monilla on sellainen käsitys, että kaiken käden ulottuvilla olevan tavaran saa viedä, omistajan täytyy itse suojata kamansa. Surullista ja väsyttävää.
  Koirankakat ovat joka puolella Ranskaa iäisyysongelma, niihin ei ole mitään ratkaisua. Vaikka monet kaupungit jakelevat ilmaisia pusseja, niitäkään ei viitsitä käyttää. Silloin kun minulla oli koira, keräsin jätökset, mutta joskus kävi niinkin että joku toinen koiranomistaja tuli huutamaan minulle että olen petturi joka mukautuu eläinvihaajien sääntöihin. Että semmosta.

  • Héléna   •     Author

   Meidän entinen vuokraisäntämmekin sanoi, että jos haluaa jostai tavarasta päästä eroon, niin se kannattaa panna portin ulkopuolelle odottamaan. Lähtee puolessa tunnissa 🙂

   Meilläkin noita ilmaisia kakkapusseja on tässä kadulla jaossa, mutta jostain syystä ei tunnu kelpaavan. En voi uskoa tuota eläinvihaajakommenttia! Hih hih.

Leave a Reply

Your email address will not be published.