Pakoon melskettä

Lerins7.jpg

Etelä-Ranskassa on ihanaa — suurimman osan ajasta. Kaipaa en oikeastaan muuta kuin… täydellistä hiljaisuutta.

Suomalaiseen pikkukaupunkiin verrattuna eteläranskalaisessa kaupungissa riittää melskettä. On äänekkäästi kruisailevia skoottereita, kamala määrä  hurjapäisesti huristelevia autoja,  läjäpäin kovaäänisesti puhuvia ihmisiä ja tietysti niitä lisää ihmisiä tuovia, jyrähteleviä lentokoneita. Puhumattakaan tietysti omasta kodista, jossa yksi kaksivuotias PUHUU KUULUVASTI ja yksi viisikuinen jokeltelee. Huomaan yllättävän usein ikävöiväni järvenrantasaunaa ja yötöntä yötä.

Toki voisihan sitä täälläkin elää maaseudulla, jossain provencelaisessa unelmassa tunnin päässä rannasta, missä omaa rauhaa häiritsisivät vain heinäsirkat ja naapurin traktori.

Mutta minä tarvitsen ihmisiä. Ja haluan kävellä kahvilaan. Mieluiten myös bussipysäkille tai juna-asemalle. Leikkipuistokin on tässä elämäntilanteessa kiva sosiaalisen elämän jatke. Eikä tämä nyt tietenkään mikään Lontoo tai Pariisi ole.

Välillä on kuitenkin käytävä hengittämässä hiljaisuutta, kuulemassa kuinka tuuli puhaltaa puissa ja linnut sirkuttavat. Vierailimmekin sunnuntaina Ile Sainte Marguerite-saarella Cannesin ulkopuolella, viidentoista minuutin venematkan päässä. Mikä täydellinen pakopaikka.

Italialaisten ystäviemme järjestämä retki huipentui luonnollisesti herkulliseen piknikkiin.
Lerins7.jpg Lerins6.jpg Lerins4.jpg Lerins2.jpg Lerins1.jpg Lerins5.jpg

 

 

 

 

5 Comments

 1. Anonymous   •  

  Nautinnollisen ja rentouttavan näköistä! Eikä kaiketi tietoa niistä inisevistä otuksista, joita mökkielämässä saa hätyytellä 😉

 2. Héléna   •     Author

  Rentouttavaa oli todella! Mutta tiedoksesi, että kyllä täälläkin hyttysiä riittää. Onneksi ei tähän aikaan vuodesta kuitenkaan. Elo-syyskuussa sitten läiskitään.

 3. Mamma   •  

  Hei, ihana kuva tuo, jossa lapsen vaalea pää pilkistää vihreän kasvuston lomasta. Tuli mieleen se laulu “pieni tytön tylleröinen metsätietä kulki…” siitä saisi vaikka kuvakerronnan. Ketä kaikkia tulikaan vastaan?

 4. Tarja   •  

  Ihania maisemia! Täällä Suomessa saatiin taas lunta ja kesä tuntuu olevan kaukana…

  Hiljaisuus on lapsiperheessä tosiaan harvinaista. Kummasti kaikkeen kuitenkin tottuu. Kun välillä on vain yksi muksu kotona, tuntuu rauhallisuus jopa kummalliselta. Ja naapureiden äänet eivät enää häiritse – jos niitä edes huomaa 🙂

 5. Héléna   •     Author

  Mamma, tällä kertaan vastaan tuli muun muassa toukkia. Paljon toukkia! Ja Tarja, juuri niin. Meteliin ilmeisesti tottuu. Kävin nimittäin juuri pienessä kaupassa omien lasten kanssa, jotka minusta käyttäytyivät hyvin. Kauppias kertoi minulle hymyillen, että “täällä on harvoin näin meluisaa”. Meluisaa? Kattia kanssa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.