Visiitti Valbonnen kylään

valbonne8

Yksi lempparikylistäni täällä rannikon seudulla on Valbonne, mikä on latinaa ja tarkoittaa “hyvää laaksoa”. 1500-luvulta peräisin oleva kylä sijaitsee vain kivenheiton päässä Ranskan piilaaksosta, Sophia Antipoliksesta ja noin puolen tunnin ajomatkan päässä rannasta.

Hyvä sijainti takaa sen että Valbonnessa riittää elämää ympäri vuoden, eikä se ole pelkkä kesäinen turistikohde, kuten monet kylät täällä Rivieralla. Valbonnessa asuu paljon Sophiassa työskenteleviä ulkomaalaisia, minkä vuoksi meluisalla keskustorilla kuuleekin ranskan sijasta usein brittienglantia. Mutta jos se ei Ranskan vierailijaa haittaa, Valbonne on ehdottomasti lounasvisiitin arvoinen paikka. Niin — ja nimekästä taidemuseota täältä on turha etsiä, kylä on enemmänkin sellainen viehättävä käyskentelykohde.

Tässä muutamia kuvia meidän taannoiselta vierailultamme. Ihastuin erityisesti omalaatuisiin ovenkolkuttimiin, jollaisen vielä joku päivä hankin omaan kotiin.

3 Comments

  1. Marjo (Helsinki Chic)   •  

    Moi Helena! Valbonnen keskusaukion laidalla on muuten aivan ihana viinipuoti, jota pitää oikein vanhan koulukunnan ranskalaisnainen – hän ei puhu sanaakaan englantia. Erittäin hyvä kielikoulu lukioranskan omaavalle. Hän kärsivällisesti kuuntelee, kun “ensi kesä” ja “viime kesä” aikamuotoineen sekoittuvat suussa. Muuten Valbonnessakin pärjää jo uskomattoman hyvin englannilla, joten on kiva löytää paikkoja, joissa on pakko yrittää pärjätä ranskaksi. t. Marjo

  2. Héléna   •     Author

    Ranskassa harvemmin pärjää muulla kuin ranskalla ja siinä mielessä Valbonne on kyllä omaa luokkaansa. Siellä voi ottaa rennosti, puhua englantia, eikä tarvitse väkisin pinnistella ranskan verbisääntöjen viidakossa 🙂 Mutta paikalliset, niin kuin varmaan se viinikauppiaskin, kyllä rakastavat jos jaksaa yrittää.

  3. Pingback: Kuin Kotona Söisi – Erilainen Ravintolavinkki Etelä-Ranskasta | Chez Héléna

Leave a Reply

Your email address will not be published.